Bloggfakta

Av Ingrid


Flera olika bloggar har jag haft under årens lopp, men jag har lyckats samla ihop alla inläggen från 2004 och framåt i den här bloggen och det är jätteroligt och praktiskt med ett arkiv att leta uppgifter i. Så här såg layouten ut 20 april 2010.Jag har den här Wordpressbloggen på min domän hos one.com och använder version 2.6.5. Egentligen borde jag väl uppdatera till en nyare version, men jag har läst så mycket om att det är svårt att få dem att fungera hos just one.com som har för litet arbetsminne. För min del har jag inte upplevt några problem, så jag tuffar väl på som vanligt.

Temat jag använder just nu (22/4-10) heter Panorama 2.1 av Themocracy.

Här i bloggen har jag nu lagt upp en ny gästbok som ligger på en egen sida genom att jag använt en iframe efter ett tips jag hittade hos Micke kludd.se. Micke har många bra tips för såna som jag, som behöver hjälp med att få Wordpress att fungera. Gästboken kommer från Dina Webbtjänster. Jag använder Susnet för besöksstatistiken.

Några plugins använder jag också:

 • Akismet, ovärderligt för att slippa undan spamkommentarer.
 • Clean Archives Reloaded, det skulle kunna ge mig en tjusig sida med ett månadsarkiv med samtliga inläggsrubrikerna, men jag kan inte få det att fungera på grund av för litet arbetsminne i databasen. Det fungerade ett tag, men när jag satt och förde över inläggen från min dagbok blev det för många för systemet att leta i. Dock är det den pluginen som gör att man kan se antalet inlägg (under första rubriken i högerspalten).
 • Get Recent Comments, som gör att jag kan se era senaste lämnade kommentar.
 • Shockingly Simple Favicon, ger mig ikonen i adressen, som är densamma som på hemsidan.
 • Wordpress Thread Comment gör att det går att få nästlade kommentarer.
 • WP Lightbox 2, som jag använder för att få de klickbara bilderna att öppnas “över” bloggen.
 • Moderate Selected Posts Version 1.3, låter mig förhandsgranska kommentarerna på enskilda inlägg.

Jag har haft den stora glädjen att bli uppmärksammad för mitt bloggande. Den här artikeln var införd i GA den 26 oktober 2009. Klickar du på bilden så blir den större och lättare att läsa.

Tilläggas kan att jag faktiskt vann min kategori och fick åka till Stockholm och ta emot priset, en laptop, vid en fest där Annika Jankell var prisutdelare. Inte kunde jag väl ana, när jag startade mitt bloggande 2004, att det skulle kunna ge mig sådan uppmärksamhet.

Färdig blir man aldrig och jag funderar hela tiden på nya lösningar och nya layouter och nya fiffig plugins som ska göra bloggen intressantare. För även om jag brukar säga att jag skriver för min egen del, för att bloggen är min dagbok och mitt arkiv där det är enkelt att hitta uppgifter på vad som hänt när och var, så är det ju kontakten med de som läser bloggen som är grädden på moset. En blogg är ingenting utan kommentarerna man får på inläggen.

Sidan uppdaterad 09/05/10

Share on Facebook

3 svar på “Bloggfakta”

 • Av Eva-Lena Rosencrantz, 25 februari 2010 @ 23:15

  Hej och GRATTIS till ditt bloggpris och Stockholmsresan :). Vad roligt och vilken uppmuntran :). Kram!

  [Svar]

 • Av Berth Häglund, 07 mars 2010 @ 12:45

  Tack för fina bilder i din blogg. Det måste ha varit ganska jobbigt att ta sig ner till stranden igår.
  Vi brukar ju befinna oss längs västra kusten på sommaren lite längra söderut men vi har även någon gång startat paddlingen från dina trakter.
  Vi gör vårt första Gotlandsbesök detta år i början av april och vi får se om det finns några isar och någon snö kvar att fota.
  Jag letar efter vackra motiv till min Fotokurs som jag följer på Internet från Jönköpings högskola (www.moderskeppet.se), något som jag kan rekommendera.
  Trevlig helg önskar

  Berth och Gunnel

  [Svar]

 • Av Caroline, 13 april 2010 @ 15:06

  Har själv haft One.com, men fick byta webbhotell, då de strulade med arbetsminnet, så att bilder inte laddades upp ordentligt till slut (speciellt på fotobloggen, som har måånga bilder).
  Nu fungerar hemsidorna mycket bra på Manufrog, som har suverän support.

  Jag hade också en HTML-blogg från början, som sedan blev en WP-blogg i slutändan, och alla inlägg från 2004 följde med till den vardagsblogg jag har nu.

  Förresten, GRATTIS till bloggutmärkelsen!

  Kram Caroline

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy