Kajsa Ingemarsson

Av Ingrid

Kajsa Ingemarsson är en ganska ny bekantskap för mig och den första boken jag läste av henne var Små citroner gula och den gav verkligen mersmak.

Kajsa Ingemarsson är född 25 december 1965 i Oxelösund och hon är skådespelare, författare och manusförfattare. Tidigare har hon jobbat som bland annat översättare och diplomat. Hon bor i Stockholm med man och två barn. Hon har studerat ryska, polska och statskunskap på universitet och arbetat på Säpos kontraspionage i sex år.

Följande böcker är utgivna (april 2010):

2009 - Drömliv - lycklig på riktigt (med Karin Nordlander)
2009 - Bara vanligt vatten
2007 - Lyckans hjul
2006 - Kajsas Värld (krönikor)
2005 - Den ryske vännen (spänningsroman)
2004 - Små citroner gula (roman)
2003 - Inte enklare än så (roman)
2002 - På det fjärde ska det ske (roman)

Små citroner gula var alltså den första boken jag läste av Kajsa Ingemarsson och den tyckte jag väldigt mycket om. Det är en kärleksroman, varm och charmig och den handlar om Agnes, som ser hur tillvaron rasera helt plötsligt rasar samman. Hur ska hon finna kraft att gå vidare med sitt liv?

Den ryske vännen blev nästa bok. Efter att ha läst Små citroner gula tänkte jag mig ju något likande, men inte alls. De ryske vännen är en spännande och fascinerande historia om ett ganska komplicerat politiskt spel där det verkligen gäller att hänga med i svängarna.

Bara vanligt vatten är ännu en bok, ett relationsdrama, som jag varmt vill rekommendera. Den handlar om succéförfattaren Stella Friberg. En karaktär som jag egentligen inte tycker speciellt mycket om. Hon har uppenbarligen stora svårigheter att ta sitt kändisskap på rätt sätt och behandlar alla i sin omgivning på ett respektlöst sätt. Samtidigt som man får följa hennes egen glamorösa och ytliga tillvaro får man ta del av den bok hon för tillfället skriver – En bok om Franciska Franke, en ung självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm – det blir lite som en bok i boken.

Share on Facebook

Inga svar på “Kajsa Ingemarsson”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy