Ingrid

Av Ingrid

Ingrid heter jag alltså och jag bor på gården Stenstugu i Fröjel med man och två katter. Jag är född 1940, så jag är pensionär och det med råge.

När jag var barn ville jag bli lärare, jag ville lära mig spela piano, och jag ville gifta mig med min kusin Göran. Inget av det gick i uppfyllelse. Jag blev först bondmora och sedan kontorist, jag lärde mig aldrig spela något instrument över huvudtaget och i stället för att gifta mig med min kusin, gifte jag mig år 1961 med Åke, en bonde från Fröjel och det har jag aldrig ångrat, för under de åren vi varit gifta har jag nog dagligen fått höra hur älskad jag är.

Vi har 3 barn: Eva född 1961, är gift med Claudio och bosatt på Sicilien, Bo född 1963, är sambo med Carina och de bor i Klintehamn och slutligen Krister född 1972. Han bor i Visby tillsammans med sin pojkvän Thomas. Våra enda barnbarn är Evas 2 pojkar, Gaetano och Edoardo, som vi inte får träffa så ofta eftersom de bor så långt borta.

När vi gifte oss flyttade jag hit till Stenstugu och här har vi blivit kvar. Jag, som alltid tyckt om djur, men aldrig tidigare varit i en ladugård, började snart hjälpa Åke med kor och kalvar och det blev min uppgift de år jag var hemma då barnen var små. När de blev större började jag plugga på Komvux, då var jag 44 år och mycket tveksam till en början. Hur skulle det gå? Men det gick jättebra! Det var så roligt. Jag läste ekonomi med redovisning och revision på heltid i 3 terminer och efter det fick jag genast jobb. Mina sista 10 år innan pensioneringen jobbade jag på Payex i Visby.

Nu börjar vi bli lite till åren både Åke och jag och funderar på hur vi ska göra i fortsättningen. Vi inser båda att vi ju inte kan vara kvar här vid Stenstugu så länge till. Det är jobbigt med ett stort hus och trädgård att sköta. Vi får se vad framtiden bär i sitt sköte…….


http://ego.stenstugu.com/#6

Share on Facebook

Panorama theme by Themocracy