Det är till att ta sig friheter!

Av Ingrid, 04 september 2010 10:51

Det är inte konstigt att man får en och annan fästing på sig när de här långsvansade typerna kommer direkt från skogen och sedan smyger sig in i sovrummet så fort dörren inte är ordentligt stängd. Här får Grållen inte ligga! Men vad bryr han sig om det? Grälar jag på honom tittar han bara på mig med sina vackra ögon och då smälter jag totalt och bär ut honom så försiktigt, så försiktigt och lägger ner honom på något ställe som jag anser vara lämpligare. På morgnarna ligger han alltid ute på hallen på min svarta kontorsstol, så dit bar jag honom idag.

Det är med andra ord läge för att byta sängkläder idag och vädret är någorlunda skapligt, så man kanske skulle satsa på att tvätta och hänga ut ett par maskiner. Sen var det det där med fönsterputsning! Det börjar verkligen bli läge för en ordentlig genomgång, för det är fasligt så smutsiga de kan bli trots att vi nästan inte har några flugor. Igår kväll, när det var fotboll på TV, satt jag och räknade på hur många fönster vi har här i huset. Vi har 20 dubbelkopplade fönster plus några småfönster i trapphus, skafferi och källare, så det tar ett tag innan man hunnit runt hela huset om man ska putsa på alla sidorna och det måste man ju göra ibland.

Nej, någon fönsterputsning blir det inte idag i alla fall. Idag ska man ju fira lördag och jag tror att jag ska gå ut och plocka in några äpplen och göra en äppelpaj, det är bra mycket roligare och framför allt är det hemskt gott.

Share on Facebook

18 svar på “Det är till att ta sig friheter!”

 • Av Znogge, 04 september 2010 @ 11:52

  Våra hundar får bara vara på första våningen och där sover ingen. Det är en ren försiktighetsåtgärd med tanke på sonens astma. Inga djur i sängarna här alltså!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Regeln “inga djur i sängen” gäller här också, men det är inte alla som begriper det :)

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 04 september 2010 @ 13:22

  Vilken vacker katt er Grålle är. Jag förstår att det bara inte går att vara arg på honom. Men fästingar är inte roligt :(
  Tack för din kommentar hos mig om bland annat fönsterputs! Du har verkligen fått din beskärda del av fönster - men du kanske inte behöver ta alla på en och samma gång.
  Äppelpaj låter mumsigt! Njut när den väl är klar och ha en fortsatt fin helg!

  Soliga kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nej inte tar jag alla på en gång, det får bli rum för rum, ett i taget!
  Ha en fin helg själv :)

  [Svar]

 • Av Mien, 04 september 2010 @ 14:16

  Jonas skänkte er en tanke i morse. Han tror att ni kommer att bli helt nedringda idag! Ha, ha. Du kommer inte att ha tid att vare sig laga eller äta äppelpaj!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det har inte varit någon större rusning ett par samtal och ett besök hitintills. Jag har bakat äppelpaj och tror nog att jag ska hinna få i mig en bit också.

  [Svar]

 • Av Ailas, 04 september 2010 @ 14:18

  Här är det fritt fram för Sotis i hela huset och om natten sover han alltid hos mig. Men han är inte ute i det fria utan kontroll. Han går nästan bara ut på plattorna runt huset där han har “planterat gräs” framdukat. Han hälsar för övrigt att det var tarvligt av dig att flytta på Grållen som såg ut att ha det så skönt i bädden. Jag försökte försvara dig och tala om fästingar, men han menade att något får man ju offra.

  Funderar också på en paj idag. Fast det får bli hallonpaj för min del. Den är inte heller illa.

  Trevlig fortsättning på helgen.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hälsa du din bortskämda Sotis att jag bar Grållen så försiktigt så :)

  [Svar]

 • Av Karlavagnen, 04 september 2010 @ 16:13

  Du är la för go! Satt och räknade efter hur många fönster ni har, mitt under fotbollen! :-)
  Ha en härlig helg!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Mitt fotbollsintresse är inte större :)

  [Svar]

 • Av Eleonora, 04 september 2010 @ 17:25

  Äppelpaj är bra mycket bättre än rena fönster. Du får ta dem rum för rum, annars blir det ju för mycket på en och samma gång. Tänk på ryggen!!
  Tack för din rara hälsning. Lunchgästen har nu tackat för sig och diskmaskinen är i full fart. Maten blev lyckad och kakan till kaffet var god.
  Ha det skönt denna lördag du också. Kram på dig!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag kan tänka mig att dína gäster var nöjda och belåtna!

  [Svar]

 • Av Mien, 04 september 2010 @ 17:47

  Jag är FÖRVÅNAD! Fortsättning följer….

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Om det är Viktorn du tänker på så hettade det till lite på eftermiddagen och vi har haft några som varit och tittat. De skulle hem och fundera och ev höra av sig igen.

  [Svar]

 • Av elisabet, 04 september 2010 @ 18:35

  Fönster skall jag aldrig mera putsa………..finns ju RUT-avdrag än så länge

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag börjar också fundera på att anlita en liten Rut :)

  [Svar]

 • Av elisabeth, 04 september 2010 @ 18:46

  man ser verkligen hur trött jag - Grållen - efter en sådan här arbetsam natt ute i det fria med alldeles för mycket syre som tröttar en till max,och drar man in fångsten skiker hon väl, lika mycket som den läggs på trappen, otacksamma……. man är väl trogen sin husse och matte och arbetar när de sover och när man sen äntligen kommer till sovplatsen med stora bokstäver som hon tror bara hon och Åke äger, så får man höra det vanliga…… Här får du inte vara…. jag det vet jag väl….., men tänker att kanske, kanske hon en dag förstår att en katt som jag också behöver få sträcka ut sina kropp med så mycket muskler som en katt ändå har så kan det har en hälsokur ligga här efter allt slit….nej nej, nerföst som vanligt till nåt betydligt obekvämare……:-) :-)

  ha d göttast.
  elisabeth

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Du ser elisabeth, det är inte lätt att vara katt vid Stenstugu inte!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy