Snyft, snyft, snyft

Av Ingrid, 02 september 2010 13:41

Erbjudandet gick till annan sökande, så stod det på Gotlandshems hemsida när jag loggade in där i förmiddags och kollade hur det gått med vår ansökan. Nej, våra 185 dagar i deras bostadskö förslog inte långt den här gången. När ansökningstiden gick ut fanns det 24 stycken som anmält intresse och den som stått längst i kön hade 2402 ködagar. Det tar ett tag innan vi är uppe i de siffrorna. Det blir alltså ingen flytt till Ringvägen i december och jag misstänker att maken känner sig lite lättad. Han gillar nog egentligen inte tanken på att flytta ifrån Stenstugu, även om han ibland säger att han tycker att det känns tungt med allt som han tycker måste göras. Igår klippte vi gräsmattorna och nu är det dårskapen som han håller på med.

Lite grått väder är det idag, men än så länge har det varit uppehållsväder i alla fall och det får man väl vara tacksam över. Jag har inte gjort så mycket vettigt idag. En vända på Klinte på förmiddagen och så det vanliga hushållpysslet. Det är ett ständigt plockande ur och i diskmaskin, ur och i kylskåp, ur och i skafferi, men man ska väl vara glad att man har någonting att sätta fram på bordet när det är matdags. Det är inte alla förunnat!

Såg duUppdrag Granskning igår kväll? Jag såg en del av programmet och jag har läst Johan Cronemanns krönika om det. Visst sjutton är det synd om de här baltiska kvinnorna och deras övergivna barn, men jag måste bara fråga om de får det bättre om de inte får några jobb alls i Sverige? Eftersom de inte kan försörja sig i sina hemländer blir de väl i så fall tvungna att åka någon annanstans. Varför måste de som använder sig av RUT alltid skuldbeläggas?

Nej, nu ska jag ta och skriva ut några kontoutdrag, det är ju ny månad, bokföringen ska göras och med all skimming och alla kontokortsbedrägerier är det bäst att hålla koll, så att det inte finns några misstänkta uttag.

15.15 Skam den som ger sig! Nu finns det en annan lägenhet på Ringvägen som jag lämnat en intresseanmälan på.

Share on Facebook

20 svar på “Snyft, snyft, snyft”

 • Av skogsnuvan, 02 september 2010 @ 16:29

  Då var det nog inte meningen att ni skulle till och flytta mitt i vinterstöket. När tiden är inne så blir det nog bra tror jag.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag hoppas det!

  [Svar]

 • Av Ailas, 02 september 2010 @ 17:34

  Kanske kommer ni med på nästa tåg… eller åtminstone nästa. Det gäller att “vifta flitigt på perrongen”.

  Ser ju inte på TV, mycket för att jag tröttnade på vinklade program. I valtider är det kanske värre än annars dessutom.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst gäller det att stå på om det ska hända någonting.

  [Svar]

 • Av Kicki, 02 september 2010 @ 19:55

  Jag får hålla nya tummar, men det brukar ofta bli bra i slutändan. Vi hade ju tittat på hus i drygt ett år när vi hittade detta och det var bara SÅ rätt. Vi kommenterar ofta de andra objekten vi tittat på “vilken tur att vi inte flyttade dit), men lite uppkäftigt är det ändå, eftersom du hade sån känsla för just det stället.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det går förhoppningsvis nya tåg och tack för tumhållningen.

  [Svar]

 • Av Eva, 02 september 2010 @ 21:36

  “Det är alltid fördelar och nackdelar med allt här i livet” har blivit mitt måtto…….. det hade nog blivit lite jobbigt med flytt i december och som du ser så går det ju snart nya tåg.
  kramar eva

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Den här lägenheten jag har anmält oss till nu har också inflyttning i dec. Sen står det ju en fritt att avvakta med flytt (fast det kostar ju förstås)

  [Svar]

 • Av "Bettan" ("Grafik Bettan"), 02 september 2010 @ 22:36

  Det var ju skit att det inte ville sig denna gången för er. Dock forstätter jag att hålla tummarna då ni satt upp er på en ny i samma område :) Det var kansk meningen att det ska bli denna istället :) HOPPAS!!!! Kramar om dig! Bettan

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack söta Bettan!

  [Svar]

 • Av Znogge, 02 september 2010 @ 22:39

  Synd på lägenheten men det kommer säkert fler tillfällen. Att flytta är alltid ett stort steg så jag förstår om Åke tvekar. Samtidigt så ska man orka med allt också…

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Ja, och orken blir ju inte bättre med åren…

  [Svar]

 • Av Kerstin, 03 september 2010 @ 0:37

  Synd men det kanske är bättre om flytten kommer lite senare så Åke hinner vänja sig mera vid tanken. Fortsätter hålla tummarna för er!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så är det nog, det är en process som behöver lite tid på sig för att mogna.

  [Svar]

 • Av Sofia, 03 september 2010 @ 9:45

  Synd att ni inte fick drömlägenheten du ville ha… Men då var det inte meningen. Så brukar iaf jag tänka när det inte går min väg.
  Lycka till med nästa ansökan!
  Trevlig helg! /Sofia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kul att höra från dig Sofia! Jag hoppas att allt är bra.

  [Svar]

 • Av anki, 03 september 2010 @ 9:48

  det både fördelar och nackdelar med att flytta till lägenhet, förstår maken gruvar sej. Är man van att bo i hus så kan det vara svårt att anpassa sej när man är van att kunna gå ut och grejja lite, men vintertid är det nog skönt att slippa snöskottning.

  håller tummarna att ni kanske får den andra lägenheten istället. :)

  ha en skön dag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så är det nog Anki, det blir en stor omställning. Vi “fruntimmer” har ju alltid vårt att sköta med hushållet, så det spelar inte så stor roll var man bor, sysselsättning har man alltid, men för t e x Åke blir det ett helt annat liv.

  [Svar]

 • Av Doris, 05 september 2010 @ 18:26

  Så tråkigt att ni inte fick det fina huset men jag hoppas att du fortsätter att leta, någon gång ska det ju vara er tur !
  Sköt om dig !
  Kram, Doris

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har en liknande lägenhet på gång, få se om vi lyckas denna gången?

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy