Våtare - Varmare - Vildare

Av Ingrid, 25 augusti 2010 19:15

Idag har vädret varit både vått och vilt och i och för sig ganska varmt också. Det stormar och regnar så att det står härliga till. Destination Gotland ställde in Oskarshamnsturen på eftermiddagen och ute i trädgården rasar äpplena ner i snabbare takt än maken hinner samla ihop dem. Att gräva upp ett stånd potatis krävde både stövlar och regnrock.

Våtare, varmare och vildare. Så beskriver LRF-basen Lars-Göran Pettersson det svenska klimatet de senare åren.

Att bönderna har det kämpigt kan man läsa om i artikeln i DN om de klimatförändringar vi upplevt de senaste åren. Här på Gotland är det ännu mycket otröskat och med allt regn som varit den senaste tiden går skörden bara att använda till fodersäd, om det nu går att bärga den. Det är nog många bönder som sover dåligt om nätterna nu.

På radio Gotland fick jag höra på eftermiddagsnyheterna att ett 10-tal kontokortskunder blivit av med alla sina pengar. På något sätt har bedragare kommit över både kortnummer och koder och sedan gjort uttag via servrar i USA. Jag kollade genast upp det kort jag använde i Visby igår och i förra veckan, men där fanns inga okända uttag. Sen fick jag läsa att det var Nordea-kunder som drabbats.

På tal om kontokort - den här notisen hittade jag i HelaGotland.se och tycker att den är ganska rolig. Jag undrar vem som stod där och bökade runt i tunnorna? Det känns inte som om det vore en avundsvärd sysselsättning!

Fynd bland Emmabodabajs
När bajamajorna från Emmabodafestivalen skulle tömmas gjordes oväntade fynd, skriver Barometern-OT på nätet. Bland urin och avföring hittade man 23 plånböcker, fyra kontokort, två pass och en mobiltelefon.

Share on Facebook

16 svar på “Våtare - Varmare - Vildare”

 • Av elisabeth, 25 augusti 2010 @ 19:38

  he Ingrid,
  du undrar väl om jag rymt:-) jaaaaa tillvisso. Jag ska läsa i kapp senare dina inlägg. Oj vad du är på inlägg - har jag sagt det förut :-) leende på läpparna när ag läser fynden i emmaboda-bajorna…….. jag håller med om det vilda i beskkrivningen på vädret - en som önskar precis det var det motsatta.Särskilt när man vill utmana ödet plantera nåt som inte tillhör zonen…………. man kan inte få allt här i livet. Skrattar oxå raden att Åke plockar om att Åke inte hinner samla äpplen i takt med de ramlar. Tycker Görel kristina Näslund är sååå häftig. Har du inte hört hennes vistelse i trädgården hennes och hon beskriver äpplena i sin nya bok. Åhh vad jag längtar till en är i mina händer för läsning. Du måste gå in på odla med P1 och lyssna på henne i lyssningsarkivet. jag bara älskar just den sändningen - även ecxtra långt var det. Tror hon bodde i Sigtuna.
  kram elisabeth

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har allt saknat dig! Kul att se att du är här igen. Görel Kristina Näslund har jag inte hört, jag får ta och kolla lyssnararkivet tror jag.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 25 augusti 2010 @ 19:41

  oj oj oj jag får väl tillägga att huvudvärken inte släppt, tyckte jag gjorde massa ändringar - det måste vara min dator som krånglar. Detta inlägg tar väl rekord ! :-) hoppas du förstår :-)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är lugnt elisabeth :)

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 25 augusti 2010 @ 20:13

  Jag minns det där om fynden.Min mellansyrras mellanson hade det på FB.

  Det är ditt andra inlägg idag. Jag har inget skrivit än, har varit “städtant” åt Xet o.Dnize, ny stavning.Hon fick rena skålar och nytt foder,tror det var ganska dammigt innan.
  Jag muttrade om att han får skaffa någon som kommer och städar, för jag orkar inte.Då skulle jag få betalt, hjälper inte, orkar inte ändå.Kvastskaftet är för pygmeér, för kort åt mig.

  Synd att hösten kommer för fort nu, Du som vet kommer det att bli en Brittsommar-Indiansommar ? September kan ju bli varm och fin, vi hoppas på det.Klappa kissekatterna. Kram Majsan

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst måste det väl ändå bli lite fina dagar innan hösten är här på allvar. Minst en månad till ska det vara sommarväder enligt en meteorolog som jag hörde på radion idag. Kissarna ska få en extraklapp från dig :)

  [Svar]

 • Av Ailas, 25 augusti 2010 @ 20:27

  Såg i radarn att olika oväder ilat runt lite varstans, men vi har klarat oss bra även idag.

  Min son råkade ut för kortbedragare som gjort tre uttag à 3000 kr från Kanada. Detta var väl för ett år sedan. Banken stod för saken, men trevligt var det ändå inte!

  Hoppas att vädret lugnar sig för er nu!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tur för er att ni slapp undan, här har det varit riktigt elakt idag!

  Tur att sonen fick ersättning av banken.

  [Svar]

 • Av Sylvia, 25 augusti 2010 @ 21:02

  Läste just om kontokortbedrägerierna och kvickt loggande jag in på Nordea för att kolla att slantarna var kvar. Visst blir man lite skakis när man läser om detta.

  Kan inte göra annat att skratta åt eländet “Fynd bland Emmabodabajs” :-)Också ett ställe att slänga plånböcker som förstås var länsade innan de kom dit.
  Ha en skön kväll.
  Kram Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Man tycker att man är försiktig, men de där skojarna har så många olika knep, så man kan aldrig var helt säker ändå.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 25 augusti 2010 @ 23:25

  Här var det tydligen riktigt oväder inatt med regn och antagligen åska också.
  Och det blev verkligen kyligare idag med 16 plusgrader, och nu på kvällen bara 12 plusgrader.
  Hösten är nog på väg nu.
  Och ja, vädret har ställt till det för många bönder.

  Obehagligt det att så många kontokortskunder blivit av med sina pengar.
  det gäller tydligen att vara mycket försiktig numera med sitt kort
  När jag tar ut pengar i bankomatuttag så går jag bara till de som ligger centralt där det är mycket folk, för man vet ju aldrig….de kan ju ha blivit manipulerade.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det vill till att man är väldigt försiktig och håller reda på sina kort. Nu har ju dessutom reglerna ändras för ersättning om man varit försumlig. I det här fallet var det skimming tror polisen och då ersätter bankerna fullt ut.

  [Svar]

 • Av Agneta, 26 augusti 2010 @ 1:29

  Hejsan, Ingrid!

  Busväder utan dess like här också :-( Känns i både kroppen &knoppen, inte minst.

  Det där med kortbedrägerier tycks öka lavinartat och snart är vi väl tillbaka där det började. Gå till bank/post varje månad och hämta ut pensionen för att stoppa den i madrassen ;-)
  Inte ska man behöva vara orolig för att ha pengar på banken, vansinne! Det försvinner säkerligen mycket pengar fr. bankerna, som vi aldrig får veta.
  Jag vet inte om det går att betala med check i butikerna, som tidigare, men det borde väl gå. Om nu det är bättre.
  Läste att åtgärder kommer att vidtagas för att öka säkerheten, men det verkar som bedragarna hela tiden ligger ett steg före…som alltid. Varför inte använda deras kunskap till något vettigare?

  Att vara bonde låter verkligen oroligt, som alltid, när man måste lita till vädret.
  Måste kännas skönt för er båda att den tiden är över.

  Ha det så bra!
  Nattiskram, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vädret kan vi ju inte göra mycket åt, men visst blir man lite låg, när det är så här lågtrycksbetonat. Jag har alltid en checkblankett liggande i plånboken, att ta till i nödfall. Pengar brukar det inte finnas så mycket av där, för jag betalar alltid med kort, men det finns ju ännu en del affärer som inte tar kort och då kan checken komma till pass.

  [Svar]

 • Av Znogge, 26 augusti 2010 @ 6:59

  Samma gräsliga väder här…

  Suck!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Suck idag också!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy