Fildelning - Bokdelning

Av Ingrid, 24 augusti 2010 17:51

Igår kväll började det helt plötsligt regna igen och under natten har jag varit vaken flera gånger av regn och blåst, men i morse klarnade det upp och det blev rätt skapligt idag, även om det har blåst hemskt. Vi har varit till Visby en vända, för Åke skulle hämta ut sina nya glasögon.


Utanför Siesta
, kaféet på Östertorg, låg den här hunden och sov. Har du sett vilken omtänksam matte/husse den har, som har haft med sig ett skynke för hunden att ligga på. Det var flera som stannade till och tittade på den och med lättnad i rösten sa: “Den andas i alla fall”, för den sov så djupt att det nästan såg ut som om den var död.

När vi uträttat det vi skulle åkte vi inte direkt hem utan tog en sväng in över ön. Bonden ville titta på åkrar och kolla hur det har gått med tröskning och höstsådd. Ränderna går aldrig ur…

Fildelning ska vi ju inte syssla med, men jag har aldrig hört talas om att det är förbjudet med bokdelning. Idag har jag fått ett paket från Corina med de två böckerna av Viveca Sten som jag inte läst förut. Jag har bara betalat henne för fraktkostnaden, så jag fick I de lugnaste vatten och I grunden utan skuld för den måttliga summan på 60:- och då var böckerna inte i pocketupplaga utan inbundna.

Vanliga romaner kan jag tänka mig att läsa om, men med deckare är det ju så att har man en gång läst dem, så gör man nog inte det en gång till. I bokhyllan står det en massa pocketböcker som jag skulle kunna tänka mig att skiljas ifrån. Här kommer en lista på några av dem och är du intresserad så hör av dig till mig, så kan jag skicka till dig mot ersättning för portot.

Mari Jungstedt:
Den du inte ser
Den inre kretsen
I denna stilla natt

Anna Jansson:
Alla de stillsamma döda
Silverkronan

Unni Lindell:
Honungsfällan

Anne Holt:
Utan eko

Liza Marklund:
Sprängaren
Studio sex
Gömda

Share on Facebook

15 svar på “Fildelning - Bokdelning”

 • Av Ailas, 24 augusti 2010 @ 18:14

  Mycket ovanligt med en sovande hund i stan… Tror inte att jag sett en sådan någon gång, någonstans. Men nu har jag det!
  Kul bild, undrar bara var matte/husse är.

  Jag har också en massa böcker som jag säkert inte kommer att läsa igen. Å andra sidan känns det svårt att skiljas från böcker ändå. Vore lite som att kasta ut en vän… Sentimentalt och lite fånigt, vet. Gillar dock att byta böcker med vänner och gör det rätt ofta. :)

  Mest sol idag, blåser lite mer än vanligt. Men ingen vet vad som komma ska. Undrar om ens SMHI gör det, kvällstidningarna gör det definitivt inte. Men skriver gör de!

  Trevlig kväll!
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag misstänker att matte/husse satt inne på Siesta och fikade.

  Mycket spekulernade om vädret är det och SMHI:s prognoser är allt annat än tillförligtliga.

  [Svar]

 • Av Karlavagnen, 24 augusti 2010 @ 19:01

  Du jag skickar dig gärna, om du vill, Mari Jungstedt Den dubbla tystnaden och Inger Frimanssons Råttfångaren alldeles gratis! Lägg in en kommentar hos mig med din adress (jag publicerar inte kommentaren) så kommer böckerna.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så bussigt av dig, men de böckerna har jag redan läst, men varmt tack ändå :)

  [Svar]

 • Av Mien, 24 augusti 2010 @ 21:48

  Kanske dags för en liten loppis?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det lär nog inte bli någon loppis.

  [Svar]

 • Av Znogge, 24 augusti 2010 @ 22:47

  I dag har vi haft full storm! Skyfall i går. Det är i alla fall omväxling…

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Inte kan man säga att vädret är speciellt stabilt!

  [Svar]

 • Av anki, 25 augusti 2010 @ 9:28

  Vilken söt hund, och så bra att dom har bädden/filten med, brukar jag också ha till mina hundar, dom känner sej lite tryggare om dom har något sånt med sej. Och den där hunden verkar verkligen känna sej trygg. :)

  jag läser också mycket, har stora tjocka romaner som trängs i både bokhyllor och pappers kassar. Just nu läser jag Henning Mankells Kinesen, den är super bra och det roligaste av allt är att det utspelar sej här i Hälsingland. :-)

  ha en skön dag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Ja, den här hunden sov verkligen djupt och lugnt.

  Läser gör jag i perioder. Just nu har det varit en sådan.

  [Svar]

 • Av ingmarie, 25 augusti 2010 @ 13:54

  Jag har hittat en författare som heter Christiane Heggan, har fyra st med henne och söker efter flera. Kanske finns på nätet.
  Var på siesta idag och regnet bara öste ner, men nu är det uppehåll i alla fall…kram

  [Svar]

 • Av Ia, 25 augusti 2010 @ 15:00

  Ja…jag blev väl inte så förvånad när jag insåg att alla dessa bäcker redan står i min bokhylla….vi verkar ju läsa ungefär detsamma ;)

  Har Du förresten läst Hundraåringen som klev ut…? Det rä den märkligaste bok jag läst…över två veckor har jag hållit på och läst drygt halva…får inget grepp om den!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag kunde nästan ana det. De här böckerna står nog redan i de flesta bokhyllor. Hundraåringen har jag inte läst, men den låter knepig :)

  [Svar]

 • Av Kicki, 26 augusti 2010 @ 16:41

  Gulligt med fäll till hunden.
  Jag har läst eller lyssnat på alla de böcker du räknar upp utom Anne Holts. Just nu är det mycket svenska kriminalböcker i min värld. Jag lånar ljudböcker på bibblan. Har 7 st som strax ska lämnas tillbaka.
  De böcker jag läser om kvällen går sakta framåt, eftersom jag somnar efter bara några få sidor.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag kan absolut inte ligga och läsa, jag somnar omgående, så det kan jag bara strunta i. Nej jag måste sitta rakt upp och ner.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy