Bara vanligt vatten

Av Ingrid, 23 augusti 2010 21:46

Nu har jag läst ut Bara vanligt vatten, som är ännu en bok som jag varmt vill rekommendera. Den är ett relationsdrama, som handlar om succéförfattaren Stella Friberg, en karaktär som jag egentligen inte tycker speciellt mycket om. Hon har uppenbarligen stora svårigheter att ta sitt kändisskap på rätt sätt och behandlar alla i sin omgivning på ett respektlöst sätt. Samtidigt som man får följa hennes egen glamorösa och ytliga tillvaro får man ta del av den bok hon för tillfället skriver – En bok om Franciska Franke, en ung självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm – det blir lite som en bok i boken.

Idag har det varit en solig och fin dag och jag har lite dåligt samvete för att jag varit ganska inaktiv och suttit vid datorn väl mycket, men jag hade ju ett protokoll från sammanträdet igår som skulle skrivas bland annat. Egentligen borde jag varit ute och tagit upp potatisen, men det är så blött och lerigt i landet, så det är inte speciellt lockande. Förhoppningen var ju att det skulle kunna torka upp lite någon gång, men nu verkar det som om det ska bli ännu mera regn och rusk.

På eftermiddagen fick jag besök av en f d granne och hon blev kvar en bra stund och sedan var det nästan dags för middagen. Så kan man få en dag att gå utan att egentligen ha uträttat något vettigt.

Share on Facebook

4 svar på “Bara vanligt vatten”

 • Av Agneta, 24 augusti 2010 @ 1:20

  Hejsan, Ingrid!
  Men visst har du uträttat mycket viktigt i dag! Att ta hand om sig själv, njuta av tillvaron är viktigt. Du har läst en bok som du gillar, jobbat vid datorn och som grädden på moset haft en lång och trevlig pratstund med en f.d. granne.
  Kan dagen bli så mycket viktigare/bättre än så?
  Att alltid prestera något som omgivningen märker är inte nödvändigt och alla dessa “måsten” är jobbiga så att göra sig själv glad är bättre! Det är tillåtet att ta hand om sig själv också!
  Själv hittade jag ett gammalt VHS band med Placido Domingo anno 1987 där han sjunger “La Zarzuela” som jag sett/lyssnat till halva dagen och nu sitter jag vid datorn och lyssnar på samma ljuvliga musik via YouTube! Härligt! Man måste få lite öron&ögongodis också!
  Kram på dig vännen!
  /Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Placido Domingo är en favorit, honom tycker jag väldigt mycket om.

  Vet du, jag bryr mig inte så mycket om vad omgivningen har för synpunkt på om jag presterar något om dagen eller inte, det är nog mera mina egna krav och förväntningar på mig själv som gör att jag får dåligt samvete. Det är dumt det vet jag, men så är det faktiskt.

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 24 augusti 2010 @ 20:49

  Jättekul ordspråk, det ska jag lägga på minnet, för det har jag nog inte hört förut.I morgon kommer mitt ena namn att stå på Din sida.Hihi.
  Den där boken har ju jag,såg jag nu, samlar på mig från Pocketsmart som kommer en gång i månaden 49:-/ Billigt.Har flera stycken, men inte börjat läsa någon än.Brukar läsa på pendeltåget, men det blir ju mest buss jag åker.
  Är inne hos Y.varje dag,han handlar och lagar sin mat själv, en riktig “krutgubbe” är han.Vi pratar om hans Visby och fina ön.
  Kram Majsan

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi brukade skoja till det där ordspråket: “Den som illa gör, han blir far”. Ah du har namnsdag i morgon :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy