I den innersta kretsen

Av Ingrid, 20 augusti 2010 15:31

Vilket härligt väder det blev idag. Strålande solsken, lite lagom vind och 20°. Kan det bli bättre! Tvättmaskinen har gjort sitt och just nu var jag ute och plockade ner den torra tvätten, bara att vika ihop och lägga in. Och så har vi ju fått klippa gräsmattorna förstås och att det blev en dag med fint väder får man verkligen tacka så mycket för, för det var väldigt vad gräset vuxit på fjorton dagar. Ute på baksidan, där det brukar se ut som öken så här års i vanliga fall, växte klövern decimeterhög. Nu håller Åke på och klipper i de så kallade Dårskapen. Den är hans skötebarn och där han inte kommer fram med åkgräsklipparen går han med röjare i stället.

I den innersta kretsen av Viveca Sten har legat på kökssoffan den här veckan. Jag kan inte ligga och läsa, för då somnar jag ofelbart, men jag gillar att sitta i köket och läsa och den här boken av Viveca Sten var verkligen bra. Hon har skrivit två deckare till och dem ska jag försöka få tag i. Jag lyssnade på hennes sommarprat och tyckte att hon var trevlig att höra på, så jag blev jätteglad när jag fick boken i present av min syster Kerstin. Jag har uppdaterat Läsvärt/Boktips med Viveca Sten också. Det är väldigt vad många deckardrottningar det börjar bli. Jag har mycket att ta igen nu för de har alla kommit ut med nya böcker som jag ännu inte har läst.

Nu ska gå ut och sätta mig i solskenet en stund med penna, suddgummi och DN:s fredagskryss, men det såg knepigt ut idag. Temat var “Utbytesstudent”, det lär nog bli en del googlande om jag ska klara av det.

Share on Facebook

23 svar på “I den innersta kretsen”

 • Av Eleonora, 20 augusti 2010 @ 15:55

  Härligt doftande ren tvätt, nyklippta gräsmattor och så du med Fredagskrysset - kan det bli bättre. Hoppas att traktorn blir såld fort, så ni blir av med den före vintern.

  Jaha och så blir det högtidsdag - du fyller samma dag som min svärson - så jag vet när det blir dags. Blir det ingen Italien-resa den här gången??

  En skön och härlig helg önskar jag dig och Åke. Kramisar till er båda

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag skulle ju vilja åka till Sicilien, men Åke orkar nog inte, så vi får hitta på något annat.

  [Svar]

 • Av Henry, 20 augusti 2010 @ 18:08

  Vilen tur att du har en laptop när du sitter ue i solskenet med krysset! Hoppas att du löste det utan Google.

  Ha en skön kväll!

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det blev aldrig något googlande, jag löste det ändå :)

  [Svar]

  Svar av:Henry

  Bra gjort!

  Godnatt!

  Kram!

  [Svar]

 • Av anki, 20 augusti 2010 @ 19:18

  här har det varit mulet och kallt, regnat har det dessutom gjort. Låter skönt med 20 grader och sol, jag hoppas vi får det i morgon så den ömma värkande kroppen får lite uppehåll före hösten och vintern. :)

  skönt att ni fått av gräset, inte kul när man ser att det är långt och tjockt.. ser så ovårdat ut tycker man.

  ha en skön fredag kväll

  ps, sambon åkt och hämtat pizza…

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hoppas pizzan smakade riktigt bra :) och att ni får en solig och fin helg!

  [Svar]

 • Av Corina, 20 augusti 2010 @ 19:32

  Antar att det är I grunden utan skuld och I de lugnaste vatten du menar som Viveca Sten också har skrivit.Jag har bägge dessa böcker i min bokhylla :)
  Jag kan skicka dom till dig med posten om du vill. Hör bara av dig via mail om du skulle vara intresserad.
  Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det vill jag väldigt gärna, vad bussigt av dig :) mail är på väg!

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 20 augusti 2010 @ 21:04

  Vad härligt att få hänga ut nytvättat.Och klippa gräs, läsa en bok och lösa korsord. Ingetdera har jag gjort på bra länge,jo löst korsord förståss.Men de två första.Vi sålde huset i Pershagen December 1993.Tragiskt att behöva lämna ifrån sig något man byggt åt sig själv.Fast nu säger Xet att han aldrig skulle orkat med det.Men då hade vi inte varit skilda, för det var det, jag gjorde när han sålt kåken.Mitt hem.I 16 år.Så gör man bara inte.
  Men jag var arbetslös och Dottern utflugen ur boet.Det gick ej på en bygglön med alla lånen. Sorgligt men sant.Snyft !

  Kram Majsan

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är mycket man ska gå igenom under en livstid och jag förstår att det var svårt att bli av med huset, men ser man att det inte går på annat sätt måste man ju ta så tråkiga beslut.

  [Svar]

 • Av Znogge, 20 augusti 2010 @ 22:16

  Jag skulle precis skriva kryssa lugnt men ser att du redan är klar. Själv ska jag ta itu med vår tidnings fredagskryss nu.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Lycka till!

  [Svar]

 • Av "Bettan" ("Grafik Bettan"), 21 augusti 2010 @ 0:15

  Hej vännen!

  Kikar in i alla hast för att önska dig/er en underbar helg & kommande vecka. Kramar i mängder!!! Bettan <3

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kul att du tittar in ibland Bettan :)

  [Svar]

 • Av Ia, 21 augusti 2010 @ 9:56

  Jag gillar hennes böcker stenhårt och väntar på att nästa ska komma ut som pocket :P

  Måste lägga mig i detta med att googla när man kryssar…det tycekr jag är helt okej för då lär man sig mera! Att söka kunskap är aldrig fel…däremot kan det bli lite trist om man måste googla mycket :D

  Ha en bra lördag…vi går ut i svampskogen :P

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här regnar det, så det får bli inneaktiviteter idag.
  Jag måste säga att jag googlar inte så mycket. Mest söker jag när jag får en lösning på ett ord som jag inte känner igen. Då måste jag ju kolla att det verkligen blivit rätt och allra mest söker jag faktiskt i “Primas Stora Uppslagsbok”. Det går nog inte en dag utan att jag är där och kollar.

  [Svar]

 • Av anita brehlin, 21 augusti 2010 @ 10:17

  Här är det lite duggregn idag. Nu när jag blivit pensionär har jag bestämt mig för att lördag-söndag ska vara lediga dagar då jag bara gör roliga saker och umgås med människor jag tycker om.
  Korsord har jag inte börjat med men läser gör jag hela tiden dock inte så mycket deckare även om jag gillar att se engelska deckare typ “morden i midsommer” och miss marple. Ska nog börja med kvinnliga deckarförfattare. Kanske mindre blodigt så. Jag vill helst läsa om kärlek

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  De kvinnliga deckardförfattara väver in relationer och kärlek i sina deckare på att annat sätt än de manliga, tycker jag i alla fall. Man får liksom både ock :)

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 21 augusti 2010 @ 15:56

  Hej go’a Ingrid!
  Jag började skriva en kommentar i går, men annat kom emellan och den kom aldrig iväg. Såg att du fyller jämnt snart och skulle vilja åka till Sicilien för att fira. Förstår att du gärna skulle vilja ta med dig din Åke och fira med dottern och hennes familj därnere, men orkar han inte så är det tyvärr inte mycket att göra åt saken. Själva flygningen är väl OK, men det är ju allt runt omkring som blir så jobbigt. Ta sig till flyget, släpa bagage, hitta rätt check in-disk, köa både dit, till passkontrollen och säkerhetskontrollen. Ta sig till rätt avgångs-gate, höra vad som sägs i högtalarna och så köa igen för att komma ombord.
  Vi var på Sardinien för några år sen, då jag hade haft oturen att bryta benet några veckor innan avresan. Då var resandet enkelt, vilket låter helt motsägelsefullt. Jag fick åka rullstol på flygplatsen, jag fick ta mig ombord bland de allra första och blev ompysslad på alla sätt och vis. Vi hade hyrbil och åkte runt på ön och överallt på hotell och restauranger fick jag förstklassig service.
  Hur än du och din Åke än väljer att fira din födelsedag, är jag säker på, att den blir både trevlig och ett fint minne.
  Mina varmaste kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi får försöka hitta något enklare än en Sicilienresa den här gången. Något hittar vi alltid på!

  [Svar]

 • Av Britt-Marie, 22 augusti 2010 @ 12:26

  Hej Ingrid!
  Tack för dina rader i min blogg! Så roligt när någon skriver där!
  Just nu är jag ensam här hemma då min man och våra barnbarn med sina kompisar har åkt på en biltävling här utanför stan och åkte redan 9.30 och kommer hem någongång på eftermiddagen.
  Jag skall ta det lugnt och vila lite för man blir lite trött i huvudet av att ha barnbarnen här då de varit här sen i fredags och åker hem nu ikväll. De ville vara här denna helgen då deras mamma arbetar och det kan man ju inte säga nej till för man vet aldrig hur länge de vill vara hos oss nu när de börjar bli så stora. Ja på torsdag fyller vårt ynsta barnbarn Sebastian 16 år och tänk storbrorsan fyller 18 år. Oj vad tiden går och det ser man verkligen på barnbarnen.
  Nu skall jag gå ut lite och sätta mig på altanen då solen nu har börjat skina och det är ca 20+ ute. Härligt!
  Ha nu en bra söndag!
  Kram Britt-Marie

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så roligt Britt-Marie att barnbarnen kommer och hälsar på. Vårt yngsta fyllde 16 år för en vecka sedan och den äldsta fyller 21 nu snart. Det är verkligen ruskigt vad tiden går.

  Här har det regnat till och från idag också, men det har varit skapligt varmt.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy