Nu blev det frid

Av Ingrid, 19 augusti 2010 15:00

Vi skulle försöka klippa gräsmattorna idag, men det vill sig inte. Det var så surt i morse, men när jag var ute och kollade efter lunch verkade det ha torkat upp lite. Fram med gräsklipparen, påfyllning av bensin, ett drag med startsnöret och så dundrade den igång. Fem minuters klippning blev det, sen öppnade sig himlen och det vräkte ner. Det var bara att tömma samlaren, ställa tillbaka gräsklipparen och gå in igen. Så det blev frid igen och lite extra datortid så här på eftermiddagen.

När jag ändå satte mig vid datorn för att kolla lite nyheter passade jag på att beställa annonser i Gotlandspressen. Dels ska maken sälja en traktor och så ska jag ha in en annons inför min årsdag. Vi smiter iväg, jag och maken, till något lämpligt ställe. Vart har vi ännu inte bestämt.

Och här är den gamla trotjänaren som maken ska göra sig av med. Vi har ju en stor traktor också och den här används aldrig numera, så det är alldeles onödigt att den ska stå där till ingen nytta. Den har varit så bra och när vi var i full fart med jordbruket var den ovärderlig som ett komplement, säkert finns det någon som kan ha nytta av den. Jag tror att maken tycker att det är väldigt tråkigt att se den stå där. Han startar den ibland och tar ut den en stund på gården, för att förvissa sig om att den fungerar. Är du sugen på en traktor? Hör av dig, priset går det alltid att diskutera!

Till något helt annat! Nu har jag 1992 st inlägg i den här bloggen med ett arkiv från hösten 2004 och när jag uppnår 2000 st tror jag att jag ska ta och byta blogg. Jag har i hemlighet hållit på och “jobbat” på det ett tag. Det sägs att när man har one.com så fungerar de senaste versionerna av wordpress dåligt, så jag vill inte uppgradera den här eftersom jag har så många inlägg sparade, för även om jag har en aktuell backupfil är jag rädd att det händer något om jag skulle göra det, men jag är samtidigt sugen på att testa de nya finesserna. Och det är faktiskt stor skillnad i den version jag har här 2.6.5 och 2.9.2 som jag testar i den nya bloggen. Givetvis kommer den här att finnas kvar, för skulle det visa sig att det blir krångel med den nya har jag ju denna att gå tillbaka till.

Share on Facebook

26 svar på “Nu blev det frid”

 • Av Marie-Louise Grimlund, 19 augusti 2010 @ 16:34

  Hej Ingrid ! O vad Du har många järn i elden. Det låter bestickande med en ny blogg, för mig som nyss börjat blogga.Men att skriva i en blogg.

  Mysigt väder i dag, gillar när det regnar, för då får jag inte ett dugg gjort annat än vid datorn,vill passa på att gå ut en stund på dagen ändå, oavsett vilket väder det är.Sol och mörka moln hopar sig över himlen här hos mig.Kanske jag slipper vattna majsen idag också. Lycka till med nya bloggen. Kram Mi

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vädret är ju ganska behagligt. Det är varmt och skönt, men lite solsken skulle jag allt vilja ha :)

  [Svar]

 • Av Znogge, 19 augusti 2010 @ 17:56

  Full rulle här hör jag!

  Lycka till med bloggen och försäljningen!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Du är inte spekulant förstår jag :)

  [Svar]

 • Av anki, 19 augusti 2010 @ 19:01

  vilken härligt gammal traktor, Viktor, grannen har en “grålle” och svärfar han en gammal ferguson ( om jag kommer ihåg rätt).

  jag kör med wp 3.01 och det fungerar bra, har den hos Binero, har även den på mobilbloggen som ligger hos one och hittills har den fungerat. :) spännande med en ny blogg, har du den på binero då? du kan ju importera hela den här bloggen. Vet inte hur det fungerar med att importera via Php my admin, jag brukar ladda ner en xml fil och sen importera den, då får man alla inlägg och kommentarer med, bilderna vet jag inte om dom kommer med. :)
  Men du kan nog det där bättre än mej.

  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag är kvar hos one.com och hoppas att den nya bloggen ska funka där.

  [Svar]

 • Av Ann-charlott, 19 augusti 2010 @ 19:37

  Hej min vän. Nu har mamma fått ro och somnat in. Utan plågor in i det sista. Hon fick vad hon ville, hon ville inte leva längre, så jag och min bror gjorde allt vad vi kunde. Hoppas du får klippt er gräsmatta snart. Ha det gott och ta väl hand om dig. Stor kram Ac

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så tråkigt att höra att du förlorat din mamma! Jag läste ju hos dig att hon förlorat livslusten och inte åt, så jag misstänkte att hon inte hade så långt kvar. Varma tröstekramar och många tankar går till dig!

  [Svar]

 • Av Ailas, 19 augusti 2010 @ 19:42

  Det händer saker hela tiden hos er! Riktigt duktiga är ni, det måste jag säga.

  Tycker att din blogg är jättefin, samtidigt som jag förstår din nyfikenhet på något nytt också.

  Har snart ettårsdag på min blogg, ska göra någon sammanfattning av det hela… så får jag se hur jag gör: Ändrar inriktning, fortsätter som vanligt eller lägger ner…

  Har inte sett något regn idag här, tror inte att det har regnat.

  Trevlig kväll!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nej, nej! Vad du gör lägg inte ner! Det är så intressant att läsa det du skriver :)

  I morgon är det hopp om sol!!!!

  [Svar]

 • Av Sylvia, 19 augusti 2010 @ 19:58

  Det är lika som här så fort Ingvar ska till och klippa gräsmattan så är det surt eller regnet kommer störtande.
  Vilken härlig gammal traktor. Det måste var svårt att skiljas från Viktor efter så många år.Säkert inte svårsåld.
  Tycker du gör så rätt, det här med års-annonsen. Åk iväg och njut:-)

  Bloggen du har är ju så jättefin men visst är det kul att prova nya finesser och du är så jätteduktig på Wp. Ska bli spännande och se vad som komma skall?
  Kramen Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det blir nog inga märkvärdigheter med den nya bloggen och jag lär nog fortsätta i samma stil som förut, men det är lite skojigt ändå att testa något nytt.

  [Svar]

 • Av Berit, 19 augusti 2010 @ 20:11

  Hej Ingrid!

  Ja, gräsmattor dom växer och måste underhållas vilket väder vi än har:-). Lennart tycker det har inte varit så mycket tillväxt i sommar och ja, kanske är det så hos oss här i Götet, jag vet inte.

  Spännande med ny blogg och jag som är så dålig på att hänga med och inte fixar wordpress vet ju inget alls egentligen:-). Jag ser iaf framemot din nya blogg det är säkert.

  Nästa vecka bär det iväg till Sälen igen och jag ser framemot kanske hjortron och lingon, vi får se.

  Ha det så gott på Stenstugu och hälsa till Åke!
  Kramar
  Berit

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hjortron och lingon! Det låter härligt. Du är bra duktig Berit som är i farten hela tiden. Just bärplockning är absolut inte min starka sida (men jag äter dem gärna).

  [Svar]

 • Av Henry, 19 augusti 2010 @ 22:26

  Hej!

  Jag tycker att din blogg är jättefin, men om senare versioner av wordpress inte funkar så förstår jag att du vill byta.

  Ha det gott!

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det blir ingen större skillnad mer än för mig, skulle jag tro :)

  [Svar]

 • Av Mien, 19 augusti 2010 @ 23:04

  Jonas kommer nu här och säger att den där typen av traktorer är extremt lättsålda. Dagen annonsen är inne kommer ni att få det hett om öronen. Mitt tips är att ni får första samtalet 06:00.
  Mien

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag hoppas att du har rätt!

  [Svar]

 • Av Kicki, 20 augusti 2010 @ 8:27

  Jag har ju min blogg hos one.com och vill ha kvar min hemsida där, men bloggen skulle jag gärna byta ut om jag bara visste hur man gör. För det är frustrerande med one.com att inte få med adresserna på kommentarerna. Det är det jättebra med en svarsruta som du har, och som du dessutom är jätteduktig på att svara i. Jag är dålig på att svara på kommentarerna, gör det ibland i vederbörandes egen blogg.
  Här regnar det nu, men jag hoppas på uppehåll.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag hade ju one.com´s blogg ett tag, men slutade använda den när det visade sig att de inte hade för avsikt att förbättra just kommentarsfunktionen. Jag tycker inte det skulle vara så märkvärdigt för dem att göra det, men om inte viljan finns så…

  [Svar]

 • Av anita brehlin, 20 augusti 2010 @ 8:49

  Byta blogg har jag gjort för länge sedan men är rätt nöjd med den jag har så det får vara. Lade just märke till att du också hade stenar i vatten på din bild. (precis som jag) Idag ska jag upp på ett berg och plocka hallon om det inte börjar regna. Det ser lite mörkt ut men kan vara morgondimma.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hoppas att solen kommer att lysa på dig så att det blir en härligt hallonplockar tur :)

  [Svar]

 • Av Skatan, 20 augusti 2010 @ 9:58

  Så du har jämna år-firande framför dig … Då är det skönt att “smita” iväg. Det blir ju mest jobbigt för en själv annars och det skall ju vara DIN DAG. När?

  Många eld i järnet håller det varmt … Ny blogg, jo jag tackar jag. Det har jag haft några gånger men då bytt “bloggleverantör” helt. Från blogdog till blogspot till wordpress där jag allt som oftast byter “tema”. Det är alltid kul med förändring.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jämna år-firandet infaller ganska snart.

  Visst är det kul att ändra lite då och då. Man blir trött på sig själv ibland bara och det lär väl inte hjälpa att byta blogg, innehåller lär bli ungefär detsamma.

  [Svar]

 • Av ingmarie, 20 augusti 2010 @ 15:45

  Har du någon ny bloggadress eller är det samma som här?
  jag hittar inte på mycket på min blogg,,just nu är det blogg torka hos mig…men efter helgen får jag väl sätta in lite nya bilder
  ha en fin helg..kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det blir en ny bloggadress - den meddelar jag lite senare.
  Ha en fin helg du också!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy