Ingen trädgårdsmästarhylla

Av Ingrid, 18 augusti 2010 16:01

Regnskurarna upphörde och solen var faktiskt framme och visade sig en stund efter lunch och inte kunde man sitta inne och deprimera då. Jag gick ut och fortsatte med syrénbersån och när maken vilat middag kom han ut och hjälpte till. Han tog ner den på höjden med motorsågen. Det blev lite ojämt och naggigt, men jag har gått och fixat efter med sekatören och nu ser det ganska bra ut även om det inte är någon trädgårdsmästarhylla precis. Den ska nog ännu justeras lite, men jag är säker på att den kommer att se bra ut till våren. Om inte, finns det radikalare åtgärder att ta till!

När jag nu var i trädgårdsmästartagen passade jag på att rensa lite i trädgårdslandet. Jag tog bort sallad, dill och salladslök som blivit för gammalt och så tog jag upp löken. Den är jättefin och lökarna är stora och vackra. Nu ligger de på gallerhylla i växthuset på tork. Dagen blev inte så pjåkig i alla fall!

Share on Facebook

18 svar på “Ingen trädgårdsmästarhylla”

 • Av anita brehlin, 18 augusti 2010 @ 16:03

  Även här är det skördetider och dags att klippa lite på förvuxna buskar. Någon lök har jag inte satt iår. Har liksom inte hunnit med men annat ska det bli nästa år när jag är ledig.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag kan tänka mig att det blir full fart i trädgården då!

  [Svar]

 • Av anki, 18 augusti 2010 @ 17:37

  se där vad fin den blev syren häcken :) vi tog ner våra totalt för en 5-6 år sedan och nu är den lika hög och fin igen.

  skönt att ni fick uppehåll och kul med egen lök också.

  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har haft våran nerklippt till marken två ggr och det går jättesnabbt för den att växa till sig igen.
  Kvällen ser riktigt fin ut och just nu är det solsken :)

  [Svar]

 • Av Karlavagnen, 18 augusti 2010 @ 18:08

  Härligt och gå nu ut i kväll också!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Man kanske skulle lyda ditt råd :)

  [Svar]

 • Av Kicki, 18 augusti 2010 @ 19:12

  Syrenen kommer säkert vara jättefin nästa år.
  Tack för att du gillade min trädgård. Zinnia ska du absolut så nästa år, det är en lättodlad och tacksam blomma och bra som snittblomma. Mamma hade dem alltid i trädgården och det har jag tagit över.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är roligt att föra traditionerna vidare. Mamma planterade alltid penséer till Valborgsmässoafton och det vill jag alltid försöka göra.

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 18 augusti 2010 @ 21:32

  Du ansar, så det blir ingenting kvar, likadat gör Aili, grannen med sina syrenbuskar, det som är under mitt sovrumsfönster får hon gärna låta vara.Men hon stympar det säkert.
  Jag roas så utav Dina ordspråk,ska Du veta. Yngve mår som en prins när jag kommer in varje morgon med bredda mackor, så han får lite näring i gubb-kroppen, han är så mager,losat 10kg på ett halvår.Har lite svårt ibland, att förstå hans gotländska.
  Han är snäll mot mig och säger att jag är det också.Snart får jag nog Nissen att sitta i knät på mig, börjar vänja sig nu, vid mig. kram Mi

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så kul att du gillar ordspråken. Jag har tagit dem från våra 10-årskalendrar och en del av dem är riktigt fyndiga.

  Klart Nissen ska sitta i ditt knä :)

  [Svar]

 • Av Znogge, 18 augusti 2010 @ 22:33

  Så som syrener växer kommer säkert er berså att vara jättefin i vår igen. Den rättar garanterat till sig själv.

  Kram

  [Svar]

 • Av Doris, 19 augusti 2010 @ 5:30

  Ni är alltid lika flitiga du och Åke !
  Det var ju trist att du inte fick utnyttjat dina fribiljetter, jag gav Yngre sonen mina bio-fri-biljetter som skulle gå ut i slutet av denna månaden, såg inte att jag kom till att använda dem …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  [Svar]

 • Av Ia, 19 augusti 2010 @ 11:08

  Oj, om jag också skulle våga ta ner vår berså så mycket!!! Jag tog ner en häck när vi började hyra torpet och den liksom återhämtade sig just aldrig så jag trodde inte att man tordes gå så hårt på den?!
  Ska kika lite på det i helgen :D

  Min sallad och dill blev inget alls av i år…löken måstejag undersöka i helgen…mycket att göra i helgen, kanske ska stänga datorn och ge oss ut ;O

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har klippt ner vår helt två gånger och den har kommit tillbaka varje gång, då det är nog lugnt, åtminstone om det är en syrénhäck du har.

  [Svar]

 • Av Ia, 19 augusti 2010 @ 11:09

  Glömde förresten….det gick bra för Dotra i dag på provet ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Men tro jag det!!

  [Svar]

 • Av Åsa!, 19 augusti 2010 @ 15:00

  Det brukar bli fint när det fått växa till sig även om det ser lite risigt ut precis när man klippt.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Den blir säkert fin, fast jag ångrar att jag inte tog ner den lite till, men det får bli till nästa gång.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy