Skörd på Stenstugu

Av Ingrid, 31 juli 2010 19:12

Nej, det är inte jag som skördar någonting utan det är vår arrendator som började tröska åker här utanför i kväll. Åke fick nästan inte tid att äta, utan gick ifrån halväten tallrik för att gå ut och stå och titta på tröskan. En gång bonde, alltid bonde och intresset för hur skörden artar sig är alltid lika stark. När vi var bönder hade vi hade egen tröska, men inte var den så här stor och bred som den arrendatorn har. Här är den på första varvet runt åkern.


Här kommer tröskan smygande precis utanför tujahäcken

Idag har jag varit ute på två promenader. Först skulle vi åka och på Klinte och handla och då gick jag i förväg och vi bestämde att Åke skulle köra en halvtimme senare. Jag gillar egentligen inte att gå ur och promenera den här tiden på året, i alla fall inte på landsvägen. För det första så är det så hemskt mycket trafik och så blir det varmt och svettigt, men jag tror att jag mår bra av det. Mina ryggbesvär känner jag inte alls av när jag rör på mig. När vi kommit hem från Klintehamn drack vi kaffe och sedan skulle Åke ner till idrottsplatsen för att se fotboll och då åkte jag med ner till äldste sonen. Carina och Bosse håller på och målar om sitt hus och Bosse ville diskutera färgen han valt. Så när vi pratat om det en stund gick jag hem. 3-4 kilometers promenad har det blivit idag och det känns bra att det gick utan några som helst problem.

Share on Facebook

12 svar på “Skörd på Stenstugu”

 • Av Kicki, 31 juli 2010 @ 19:39

  Huvva, nu är bara hösten att vänta när tröskningen börjar.
  Jag reagerade just idag på att det börjar gulna på åkrarna häromkring. Men det innebär att svampsäsongen börjar. Har plockat ganska mycket gula kantareller idag med äldste sonen och hans familj.
  Såg på väderkartan att Gotland får sol och 25 grader varmt imorgon, medan vi får “nöja oss med” runt 15 grader och regn.
  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här vågar man sig nästan inte ut i skogen nu, för det är så hemskt med fästingar. Maken har haft fyra stycken på sig nu på bara några dagar. Jag antar att han får dem på sig när han går och röjer sly.
  I morgon blir det nog en stund i solstolen innan det är dags att åka och hämta min syster vid båten.

  [Svar]

 • Av Lotta, 31 juli 2010 @ 21:20

  Va bra att du rör på dig, det är mycket gynnsamt för onda ryggar. Inga dåliga maskiner de har nu för tiden annat var det då man hängde med pappa hem till farmor och farfar då man var liten. Den tröskan gick inte av för hackor.
  Gick det bra i fotbollen?
  :-)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Klintehamn fick stryk, så maken gav upp en bit in på andra halvlek och kom hem igen.

  [Svar]

 • Av Madde, 01 augusti 2010 @ 0:31

  Vackra bilder!!!! Kram Madde

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Madde!

  [Svar]

 • Av Skatan, 01 augusti 2010 @ 8:20

  Härligt att följa årstiderna genom din blogg … men håller inte med dig vad det gäller det där promenerandet. Jag älskar att promenera och det är det jag gör förstås på mina oundvikliga morgonrundor med StinaFina … i ur och skur. Fast är det trettio plus går jag helst ännu tidigare på morgonen så jag slipper den värsta hettan.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Man skulle nog ha en hund…..

  [Svar]

 • Av Ailas, 01 augusti 2010 @ 12:00

  Att röra sig är definitivt nyttigt eller kanske rättare sagt att ha en balans mellan intag och förbränning. Det är lätt att bli stillasittande under vissa perioder, ex när det är för kallt eller för hett.

  Så du har varit duktig! Här är det duggregn just nu, men får försöka få lite motion i alla fall… Blev lite extra taggad efter mitt eget inlägg idag. :)

  Kram

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 01 augusti 2010 @ 12:01

  Vad duktig du var som tog de där promenaderna. Vi brukar hävda, att det är inte jobbigt att gå, det jobbiga är att komma iväg;)
  Man har alltid så många ursäkter. Man hinner inte, det regnar, det blåser, det snöar, det är för kallt, det är för varmt eller man har inte tid. Men som silvergrå panter har man ju egentligen allt tid i världen. Det handlar allra mest om viljan.
  Jag kan förstå att Åke bara måste ner och kolla när skördetröskan kom. Är det inte så med oss alla - ränderna går aldrig ur.
  Önskar dig en skön söndag
  Soliga kramar!

  [Svar]

 • Av Doris, 05 augusti 2010 @ 0:31

  Är visst nyttigt för onda ryggar att promenera …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  [Svar]

 • Av Eleonora, 05 augusti 2010 @ 10:52

  Vilka hiskeligt stora maskiner man använder nuförtiden. Tänker tillbaka på Karl-Oskar och smålänningarna, som gjorde allting för hand. Inte undra på att dom utvandrade till sist.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy