Gotland uppmärksammat i New York Times

Av Ingrid, 29 juli 2010 12:50

Jag fick se på Gotland.net att Gotland blivit uppmärksammat i New York Times i ett resereportage, där man förvånar sig över blandningen av partyfestande ungdomar och folk som söker en avstressande tid här på ön.

A CURIOUS thing has happened in the Baltic Sea. The Swedish island of Gotland — a singular, sparsely populated place — has become a magnet for two disparate groups: party-crazed club youths who unleash Champagne showers inside neon-lighted nightclubs, and stressed-out solace-seekers who retreat into the island’s untamed wilderness. It is a strange dichotomy, and one that is becoming ever more acute.

Här har du en länk till artikeln. Den är verkligen fullmatad med information om Gotland och ger riktigt fin reklam för vår ö.

Share on Facebook

10 svar på “Gotland uppmärksammat i New York Times”

 • Av Agneta, 29 juli 2010 @ 16:51

  Hej, Ingrid!

  Tack för trevlig visit :-)

  Ser att du haft långväga besök och så lustigt att det skrivs om Gotland i NYT samtidigt.
  Bra reklam för ön, men var det nödvändigt av Alex Schulman att beskriva festandet som han gör.
  Ack ja, alltid retar man sig på något.
  Så är dom på väg hit till Götet då.
  Här har vi just nu mulet och åskan/regnet liksom hänger i luften som dallrar…men vad gör väl det. Vatten tycks dom ju gilla, dina släktingar… ;-)

  Lustig, men för bara några dagar sedan satt jag och kikade på gamla foton och hittade ett, med hela tjocka släkten i USA.
  Jag har nästan ingen släkt alls här i Sverige numera. Min mormor reste med syster&make och föräldrar till USA och fastnade i “New England” som väl de flesta gjorde i början. Men mormor hade redan fått ett gott öga till morfar, så hon lämnade familjen och reste ensam hem med Amerikabåten som gick till Göteborg. Ung var hon och visst var det modigt av henne. Vad gör man inte för kärleken:-)
  Tyvärr fick jag aldrig träffa henne då hon dog vid 62 års ålder, 1939, efter att fött 6 barn under 17 års tid. Men min morfar levde till 1966 och blev nästan 93 år. Så kan det gå.

  Vi hade Amerikabesök när jag var liten, men det tunnas ju ut i leden och nu har vi ingen kontakt alls. Mormors syster hade ju med sig sin svenske make så det är klart att deras barn ville komma hit och se hur vi hade det. Dom talade ju svenska hemma.
  Ack ja, nu irrar jag mig iväg i minnets labyrint p.g.a. dina inlägg här i bloggen :-)
  Dags att runda av, annars… :-)))
  Ha det så bra!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har nog många av oss släkt i Amerika för utvandringen var ju väldigt stor. Åkes mamma hade två systrar som blev kvar i landet och de har varit här på besök. Nu är de borta, men Åkes syster och hennes man har varit “over there” och träffat kusiner och kusinbarn. Svärfar hade två bröder som också blev kvar i Amerika. En dog ganska tidigt i en olycka. Hur det gick för den andra och om han har några arvingar efter sig känner jag inte till.

  Tänk vilka äventyr de gav sig iväg på när de gav sig iväg till ett totalt okänt land. Det kan man kalla resa!

  Nu hoppas jag att Göteborg bjuder på vackert väder när våra gäster kommer dit.

  Det ena paret, Roger och Cathy, har varit där tidigare, för ca 5 år sedan och då tog de en tripp över till Gotland. De visste att de var släkt med några som hette Levander och tänkte sig att det bara var att titta efter i telefonkatalogen, men de är många Levandrar här på ön, så de gav upp försöket. Lite lustigt är det att tänka på att de satt på Restaurang Rosengården på Stora Torget och inte visste att Krister bor på andra sidan torget.

  [Svar]

 • Av Corina, 29 juli 2010 @ 17:26

  Är ju trevligt att lilla Gotland får uppmärksamhet från utlandet också. Snart skickar jag sonen på skolresa till Gotland. Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hoppas att din son och hans klasskompisar får en trevlig gotlandsresa!

  [Svar]

 • Av anki, 29 juli 2010 @ 18:01

  vad kul med bra reklam för Gotland :) ni har det lite stökigt viss tid på året…

  blåser rejält här, regnat har det gjort en del, har varit mörkt i horisonten hela dagen men ingen åska, än.

  Ingen fara att fota ormen, den springer nog inte fortare än mej men lite läskigt när den började närma sej mej med huvudet. :-)

  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag misstänker att ormen var räddare än du :)

  [Svar]

 • Av Karin, 29 juli 2010 @ 22:32

  Vill bara skicka en solig hälsning, och önska dig en trevlig helg!
  Kram Karin

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack detsamma Karin!

  [Svar]

 • Av Kusin Göran, 29 juli 2010 @ 23:01

  Vilken fin reklam för “Ön i solen”. Jag har lagt ut arikeln på Facebook till Kia och alla andra som läser mitt “face”.
  Hälsningar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så klokt Göran! Det tänkte jag aldrig på.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy