Grå söndag - Tacospaj - Tour de France

Av Ingrid, 25 juli 2010 22:46

Idag har det verkligen varit en riktig grå söndag med mulet väder och regnet hängande i luften och inte en glimt av solen, trots att det enligt klart.se och väderleksrapporterna i radion skulle vara solsken eller i alla fall växlande väder. Igår fick vi 30 mm regn, så nu kan det vara bra för tillfället. I morgon vill vi ha bra väder, för gräsmattorna behöver klippas. Nu börjar de bli så gröna och fina igen trots den långa torkperioden, regnet kom precis i rättan tid.

Efter lunch tog jag mig en promenad ner till Klintehamn. Jag mår inte bra av att sitta stilla, för då får jag domningskänslor i benen och det sticker i fötterna. Så fort jag är i farten känner jag ingenting av det och att promenera går alldeles utmärkt. När jag ändå var på Klinte gick jag in på Konsum och köpte ingredienser till Pia´s Tacospaj och så gjorde jag den till kvällsmat till mig och Åke. Den blev riktigt god och dessutom testade jag att göra en glutenfri pajdeg och den blev också bra, så jag följde inte Pia´s recept när det gällde degen.

Till den glutenfria degen rev jag två kokta potatis och blandade det med 3 dl glutenfritt mjöl och arbetade sedan ner 100 gr margarin. Klämde ut degen i pajformen och satte in formen i kylen ett tag innan jag förgräddade pajskalet. För övrigt följde jag receptet från Pia, men var lite försiktig med kryddorna, för maken gillar inte när det är för starkt.


Vi har suttit och sett på Tour de France varje eftermiddag och följt slutet av etapperna och målgångarna och det gjorde vi givetvis idag också då de cyklade sista sträckan in i Paris. Det har väl kanske inte så hemskt intressant att bara se dem cykla där i en lång rad, men man har ju fått se väldigt många vackra vyer från Frankrike med städer, byar, slott och vingårdar. Man har fått följa med högt upp i bergen och så ner i dalarna igen och hela tiden har reportrarna gjort att man fått en bra inblick i vilket tjuv- och rackarspel de här cykelloppen är. Dessutom har publiken och deras entusiasm varit helt otrolig. Vilket engagemang de visat! Den här bilden tog jag när Giro d’Italia passerade på Sicilien 2008. Jag måste säga att vi som stod och såg cyklisterna passera applåderade ganska lamt jämfört med fransmännen, som uppförde sig som riktiga stollar ibland.

Thomas “Gotland” Lövqvist har gjort en strong insats som enda svensk. Att kunna placera sig som17:de man av över 170 startande är beundransvärt. Nu är tävlingen över och det känns nästan som om jag kommer att sakna de där eftermiddagsstunderna framför TV:n.

Share on Facebook

23 svar på “Grå söndag - Tacospaj - Tour de France”

 • Av Mien, 25 juli 2010 @ 22:52

  Faktiskt så blir inte tackrona så ledsna när vi tar ifrån lammungarna. Vi kör alltid bort tackorna långt långt så de inte kan höra sina små gråta. Jag tror nästan de tycker det är lite skönt att få vara själva igen. Skvallra med bästa väninnorna och beta i lugn och ro utan att någon avbryter och tjatar hela tiden.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Gott att veta Mien :)

  [Svar]

 • Av Agneta, 25 juli 2010 @ 23:07

  Hej, Ingrid!
  Så gott det låter med Tacospaj, har jag aldrig ätit.
  Att sitta o titta på när dom cyklar utan paus är inte alls kul. Inte min sport alls.
  Men som du skriver så är det omgivningarna som är trevliga att beskåda.
  En liten resa har ni båda uppenbarligen gjort i Frankrike några dagar. Inte illa, och billigt också.
  Hoppas innerligt att regnet slutar för annars förstår jag att det blir jobbigt att klippa gräset.
  Det där med dina fötter o ben låter inte så bra alls. Kolla upp så att fötterna inte svullnar lite, vid anklar och tår.
  Om det inte går över så är det nog en god idé att låta en läkare kolla upp saken. För så ska det absolut inte vara.
  Kram, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack för dina råd Agneta! Men mina ben och fötter är inte svullna utan det är nerverna från ländryggen som spökar. Det kommer och går, ena dagen är det bra och nästa inte. Allra bäst är det när jag rör på mig. Jag skulle väl ta kontakt med någon sjukgymnast, men det har inte blivit av.

  [Svar]

 • Av Margit, 25 juli 2010 @ 23:48

  ja tänk va “lite regn”…kan gör a under…oh gräset blir grönt…direkt…nästan…
  Recptet på TACOPAJEN ser gott ut…kanske gör det vid tillfälle….TACOkryddan är ju så speciell…
  Duktig katt som kan lösa SODOKU!! Men den har väl tränat länge…kan jag tro…
  Ktamen!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Gräsmattorna vattnar jag aldrig, för precis som du säger, de blir gröna så fort det kommer lite nederbörd.
  Prova gärna tacospajen, den är god!

  [Svar]

 • Av Gunnar, 26 juli 2010 @ 8:18

  Jag brukar också följa Tour de France.Främst för Anders Adamsson o Roberto Vacchi, duktiga kommentatorer på Eurosport.Instämmer i att “Gotland” gjort en strong insats.
  Här i skåne där vi är den här veckan är det mycket torrt och det kom inget regn igår(söndag) heller.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack för namnen på kommentatorerna Gunnar!
  Jag letade efter det igår och kunde inte hitta deras namn, det enda jag visste var att den ena hette Anders.

  De har verkligen varit otroligt bra och gjort att den här tävlingen varit intresant även för mig, som annars är måttligt sportintresserad :)

  [Svar]

 • Av Znogge, 26 juli 2010 @ 9:20

  Tacopaj gör vi lite då och då. Gillar det för att det smakar mycket och paj är alltid smidig mat på något vis.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag tror jag ska satsa på det till onsdagslunchen.

  [Svar]

 • Av Ia, 26 juli 2010 @ 9:34

  Bra gjort av cykelhandlarens barnbarn…eller hur det nu är ;)

  Jag minns i mitten av åttiotalet när Postgiro open gick på Gotland när vi var nere på semester. Vi stod i gutebacken och tittade…huvva vilka vurpor det var i svängen mot hamnen!

  Tacopaj blir det alltid härhemma när någon fyller år….den som fyller får nämligen önska och då blir det tacopaj…undrar hur många jag gjort genom åren…det har varit tacopaj på konfirmationer, födelsedagar och andra bemärkelsedagar! Men de är ju gott!!!

  Nu har också vi fått regn så snart är det väl dags att klippa gräs igen…och vänta på att skogens guld tittar upp ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst måste det vara så, att han är barnbarn eller nåt till cykelhandlaren, det har jag också för mig.

  Nu har vi klarat av gräsklippningen och det ser riktigt hyfsat ut i trädgården. Ännu är det mulet, men det påstås att vi ska få se solen idag.

  [Svar]

 • Av Eleonora, 26 juli 2010 @ 11:36

  Ny vecka igen - det går fort nu tycker jag - hinner inte riktigt med liksom - snart är det väl höst också innan man hinner blinka. Hur som helst - tack för dina alltid så trevliga, underhållande och läsvärda inlägg! Du är suverän på att skriva. Kramen kommer här till dig.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack snälla Eleonora, så glad du gör mig :)

  Inte är det höst på länge ännu! Vi har ju hela den Gotland. Kram tillbaka!

  [Svar]

 • Av anki, 26 juli 2010 @ 14:23

  var en grå och trist söndag här med, idag är det dock uppehåll men ser det kommer inte svarta skyar snart igen.

  tacopaj är super gott, det måste jag göra någon dag. :)

  bra jobbat av svenska cyklisten att lista sej så högt upp, det är inte lätt i idrottens värld, en enorm konkurrens finns det.

  gjorde som du brukade göra, lyssnade på radion P4 via min nya mobil medan jag donade lite med fönstren. Mycket intressant med sommarpratare :-) så det gör jag nog om.

  Isch, såg svansen på en orm alldeles nyss när jag gick fotorunda nere på åkern, det verkar vimla om både huggormar och snokar här. *ryser* bara hundarna slipper huggomrs bett så är jag nöjd.

  ha en skön fortsättning på måndagen

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har inte många fobier, men kan nog påstå att jag har ormfobi. Jag vågar aldrig gå i högt gräs utan att ha stövlar på mig, fast rent förnuftsmässigt inser jag att det är större risk att få fästingar på sig där, än att bli ormbiten. Hoppad hundarna håller sig undan!

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 26 juli 2010 @ 19:12

  Hej Ingrid ! Hur mycket regn fick Ni på Gotland.? här omkring 50 mm. enl.privata mätare.Hade visst regnat hela natta.Men det hade behövts mer.För våra gräsmattor är gula, med sår i efter baracker som stått där under tiden de restaurerade om kåkarna som jag bor i,men det är längesedan nu.Vi har ett vildvuxet område efter där kan det mycket väl finas ormar.De kan livnära sig på alla sorkar som underminerat marken.En vuxen kan inte gå där utan att sjunka ner i hålen.Du får åka till Skansen-akvariet och ta ormen Jonas om halsen, så blir Du av med fobin.Jag hade som barn en boaorm om halsen, det var ett ormexpo som vi i skolan besökte.Jag hade fobi både före och efter det.Men slapp mobbingen ett bra tag efter det.För ingen annan vågade.Vi skulle ta ett steg framåt, den som ville prova,men alla tog ett bakåt.Och där stod jag kvar.Glömmer det aldrig. Hu !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi fick 30 mm den här helgen som gick och förra lördagen 69, så snudd på 100 mm har vi fått på en vecka. Nu grönskar det väldigt fint.

  Jag får allt fundera på det där med boaormen om halsen! Vi var i Marrakech för många år sedan och då ville en kille lägga en orm om halsen på mig och sedan ta ett kort av härligheten - inte helt gratis givetvis - men jag avböjde :)

  [Svar]

 • Av Åsa!, 26 juli 2010 @ 20:49

  Visst är det vackert med alla helikopterbilder från Tour de France! Så gillar jag kommentatorerna. Lite saknesamt var det minsann idag.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så du har också suttit och tittat och lyssnat på Tour de France :)

  [Svar]

 • Av Henry, 26 juli 2010 @ 21:01

  Hej!
  Tänk så mycket regn ni fått och vi inte en droppe!
  Cykeltävlingar är trevliga att se live, vi tittade gärna på sådana på Mallorca!

  Ha en skön kväll!

  Kramar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi hade nog fint väder förut när ni fick regn. Idag har det varit fint här igen.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 26 juli 2010 @ 22:23

  Här regnade det omåttligt hela dagen igår och halva idag också. Nu duggar det bara men vi har haft fint länge nu så det är ingen fara, synd bara att det blev igår när vi hade utegrejor att hålla på med. Min förkylning sitter ännu i och jag har tagit ett bastubad ikväll. Få se om det gjorde någon nytta.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy