Hur långt är “på länge”?

Av Ingrid, 24 juli 2010 9:12

Första regndagen på länge blev det trafikkaos i Visby, kan man läsa på helagotland.se och i Gotlands Allehanda. Det verkar som om minnet är väldigt kort, för det är mindre än en vecka sedan det åskade och regnade hela dagen. Man brukar säga att ett mannaminne sträcker sig från den ena snöstormen till den andra. Alla har väl hört repliken:”Den värsta snöstormen i mannaminne”. Hur långt är “på länge”? Uppenbarligen mindre än en vecka!

Ännu är det uppehållsväder idag, men det lär ska bli en hel del regn. Det kanske är läge för att sätta en liten bulldeg. I frysen ligger det bara en påse köpta kardemummabullar och det är ju skämmigt att inte ha egna bullar.

Grattis Kristina och Kerstin!

Share on Facebook

21 svar på “Hur långt är “på länge”?”

 • Av Bengt, 24 juli 2010 @ 9:35

  Har varit inne på din blogg några gånger, efter att ha upptäckt den rätt nyligen … Lite vid sidan om, men: Kunde du skriva något om följande (som jag “haft i skallen” i några år nu): “På Gotland finns det mange farlige djur, har´n och star´n och dromedar´n - men farligeste av dem alle är nok strommingen”. Ungefär så. Hur känt är det bland gotlänningarna? Med mera. … från Bengt i Stockholm (gillar Gotland!).

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hej Bengt!
  Så trevligt med en ny besökare. Det där uttrycket kände jag inte till, men maken säger sig ha hört första delen med “har´n, star´n och dromedar´n. Jag ska kolla med några andra gotlänningar och ber att få återkomma i ämnet. Ha en fin helg!

  [Svar]

 • Av Ailas, 24 juli 2010 @ 11:18

  Jag vet inte om jag inbillar mig, men på något sätt känns det att det gått allt mer inflation i uttrycken angående väder. I pressen, menade jag… Det talas om galet väder och liknande så fort det blir lite regn eller snö och precis som du säger har minnet blivit väldigt kort. Jag tror också att det handlar om en vecka max… sedan har man glömt.

  Är det sensationsbehovet hos människor som “har allt” som ställt till det?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Har kvällpressen ingenting annat att fylla sidorna med kan de alltid dra till med några feta rubriker om värmeböljor, snöstormar och befarade översvämningar. Ibland verkar det som om det inte finns något väder som kan klassas som normalt :)

  [Svar]

 • Av Znogge, 24 juli 2010 @ 11:45

  Här är det mulet så kanske ska jag också baka något. Det finns inte mycket i vår frys heller!

  Ha en fin dag hur nu än vädret blir.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här blev det bullbak, det passade ganska bra att ha ugnen på för det är bara 17-18 grader ute idag.

  [Svar]

 • Av Bengt, 24 juli 2010 @ 16:25

  Hej igen, från nu regnigt Stockholm!
  Jag började för ett par år sedan ana att “ramsan” inte alls var så känd som jag trott. Dels fick vi (jag har jobbat på SR Värmland) besök av ett par kolleger från SR Gotland. De var helt oförstående när jag drog “ramsan”. Det var även Karlstadsbaserade Håkan Loob (från Slite, ju). Det kändes allt lite snopet när jag “gjorde mig till” med “Gotlandsramsa” (jag drog även “ramsan” på någon sorts gotländska) - men som inte förstods av gotlänningar … Bengt

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det måste ju varit lite retligt att de inte förstod din gotländska, det är inte lät det där med dialekter.

  [Svar]

 • Av Madde, 24 juli 2010 @ 17:24

  Gud så tråkigt det är med det här regnet…
  Jag stod väl ut igår, men ösregn idag igen, hjälp.
  Usch, jag klättrar på väggarna :(
  Kramar Madde

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Och det ser ut som om du får klättra på väggarna i morgon också :)

  [Svar]

  Svar av:Madde

  SUCK!!!!!!!!!! :S

  [Svar]

 • Av Annette, 24 juli 2010 @ 17:43

  Hejsan Ingrid.
  Väder ja, det är alltid på tapeten och jag har slutat kolla väderleksrapporterna för det är ju inte mycket att göra åt ändå, bara att gilla läget. Såvida man inte är lantbrukare, då kan det ju vara jobbigt med “fel” väder.

  Hoppas du mår gott annars, köptebröd duger förresten bra det också;)
  Kram,
  Annette

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vädret blir som det blir, det är inte mycket att bekymra sig över. Fast just nu vill jag absolut ha fint väder på onsdag när vi får amerikafrämmande.
  Nu kan jag i alla fall bjuda dem på en bulle!

  [Svar]

 • Av Marie-Louise Grimlund, 24 juli 2010 @ 18:06

  Hejsan Ingrid ! Hinner inte Du heller med FB. har upptäckt att läsa bloggar är mycket intressantare.

  Älskar Dina ordspråk. Önskade jag kunde några, tror jag ska köpa en bok om dem.Din vinjett med växlande foton underbara.Är det villan Du bor i som syns.Förmodar det. Ha en skön Lördag. Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hejsan! Jag tycker att jag har fullt upp med bloggande och bloggvandringar, så FB använder jag inte så mycket.
  Det stämmer att det är vår gård man ser på startbilden.

  [Svar]

 • Av Sylvia, 24 juli 2010 @ 19:46

  Hejsan Ingrid!
  Börjar vakna till efter mååååånga lata dagar. Vilken sommar vi har.Älskar sol, bad och ljumma kvällar men måste nog säga det blivit aningen för mycket vissa dagar. Idag har regnet kommit till ön och det känns helt underbart.Jag har nästan slutat läsa väderleksrapporten för det stämmer nästan aldrig. De har varnat för åska och regn i massor i vårt område men vi har inte fått någotdera.Jo, nu i eftermiddag började det regna och det var så efterlängtat. Det är torrt som fnöske i backarna. Nu ska jag fortsätta läsa ikapp det jag missat.
  Ha en skön kväll!
  Kram Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har saknat din blogg, men förstår att du har haft en skön period där ute på ön. Visst har vi haft en härlig sommar och jag hoppas att vi ännu kommer att få många fina dagar, även om det är lite oroligt i luften just nu.

  [Svar]

 • Av anki, 25 juli 2010 @ 10:15

  ja minnet är väldigt kort. :-) tur i vissa fall.

  och namnsdag hade jag också igår… :)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Grattis en dag i efterskott!!

  [Svar]

 • Av Skatan, 25 juli 2010 @ 11:38

  Visst är minnet kort när det kommer till väder. Redan efter två dagars regn och blåst har man nästan glömt hur man “pustade” i den 30-gradiga värmen och hur solen gassade och alla önskade sig lite regn så att gräset skulle kunna växa och bli lite grönare.

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så är det :) Vi har ett väldigt kort väderminne!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy