Aldrig är vi riktigt nöjda

Av Ingrid, 23 juli 2010 21:49

Jag kan inte låta bli att göra en liten reflektion över hur vi resonerar här i bloggvärlden när det gäller den länge efterlängtade sommaren. Nu när den äntligen är här beklagar vi oss över att det är för varmt, det är för svettigt om nätterna, det är för torrt och om det sedan regnar är det inte heller bra. För att inte tala om alla klagomål över alla otäcka insekter som myggor, bromsar, fästingar, tvestjärtar, larver och spindlar. Jag är absolut inget undantag, för det låter likadant hos mig.

Bengt Sändh kanske inte var helt fel ute!

Här har det regnat en massa idag igen, 28 mm fick vi i regnmätaren och ett par inne också. Taket fortsätter med andra ord att läcka, men nu var jag förberedd och hade lagt plast på golvet i skrubben där det läckte in förra gången. Den där skrubben ligger ovanför vardagsrummet och det var därifrån vattnet rann ner i vardagsrumstaket. När regnet vräkt ner en stund såg vi att det började rinna in vatten igen och tillkallade äldste sonen som kom hit och tog bort ännu mera isolering och då hittade ett hål. Nu är det tillfälligt lagat och så fort regnet upphör ska det åtgärdas på ett mera permanent sätt.

Share on Facebook

9 svar på “Aldrig är vi riktigt nöjda”

 • Av Ailas, 23 juli 2010 @ 22:28

  Min sensoriska hyperreaktivitet gör att jag mår fysiskt dåligt i för höga resp låga temperaturer, inte mycket att göra åt. Regn gillar jag inom rimliga gränser, däremot ogillar jag fästingar och tvestjärtar… Men mycket handlar om att anpassa sig, vi kan ändå inte göra så mycket åt vädret exempelvis. Men det är så klart ett tacksamt och kärt ämne att blogga om. ;)

  Idag var det molnigt och inte alls jättevarmt här. Inget regn dock. Har en massa hallon att plocka och det fungerade fint idag. Undrar bara vad jag ska göra med dem alla!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Du skulle ju kunna skicka några liter till mig :) jag har ju inga själv.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 24 juli 2010 @ 11:49

  det är väl inte konstig vi gnäller :-) det är ju aldrig lagom, antigen regnar det som nästan hela förra sommaren, i år så varmt att de säger att vi inte kommer att få uppleva en sån varm sommar till, sa en granne. Börjar det blåsa så sluta det aldrig, det måste ha med klimatförändringen, för hos oss blåser det väldans och långa perioder. Det är precis som om det kommer in i en sorts väder så ger det sig inte. Hos oss har hittills inget regn kommit, det har funnits dagar de stått det ska komma men det har gått förbi, gult och torrt värre nu, svamp och blåbär torkar väl snart bort.
  Glada ni har sonen tillkalla, han lär vara lite händig vid det här laget :-)
  kram elisabeth

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi är väldigt glada för att det kom regn nu innan allt blev förstört av torkan. Man hann utfärda bevattningsförbud, men nu har det kommit bra påfyllning och mera ska det bli.

  Det är gott må du tro att ha en så snäll och duktig son!

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 24 juli 2010 @ 23:32

  Jo, det verkar som om man aldrig blir riktigt nöjd över vädret.
  Eller också är det vädret som spelar oss spratt genom att vara så extremt som möjligt :-)
  Förut var otroligt varmt med tropiska nätter, och sedan sjönk temperaturen drastiskt ( halverades )
  och nu är det ett strilande regn ( åtminstone här )
  Måste erkänna att jag njuter av att det blivit svalare i min lilla lya,
  fast hoppas verkligen inte att resten av sommaren regnar bort.
  Hoppas det blir lite mera lagomt sommarväder i fortsättningen….
  man kan ju alltid hoppas :-)
  kramar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag tycker o :)ckså att det är rätt behagligt att det inte är så varmt. Speciellt på nätterna. Och visst ska det bli många fina sommardagar ännu

  [Svar]

 • Av anki, 25 juli 2010 @ 10:13

  ja visst är vi ett gnälligt folk? :-) men idag jublar jag för vi har äntligen fått regn som verkar ge lite till den torra marken, nackdelen är att gräset kommer att växa men vi behöver det. :)

  Ha en skön söndag

  [Svar]

 • Av Freedomtravel, 26 juli 2010 @ 19:54

  Jo, det är konstigt att vi klagar så mycket… Men jag tänker att vi blir besatta av vädret här i Norden för att det faktiskt är väldigt få dagar om året vi har sol och varmt… Här i Piteå, där vi är nu, har vi solat inomhus idag på en solterrass med artificiell sol. Vad gör man inte när den riktiga varan inte finns…?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här har man minsann kunnat sola ute idag, åtminstone på eftermiddagen.
  Men du har så rätt, sommarveckorna går så fort och om vädret är dåligt den ena dagen efter den andra, så blir man deprimerad och grämer sig. Om bara några veckor har vi hösten här………

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy