Kan du söva kräftor?

Av Ingrid, 22 juli 2010 22:30

Det blir en sen kvällsblogg idag och inte har det blivit någon bloggvandring heller idag. Det har varit alldeles för varmt för att sitta inne vid datorn, men ett försenat grattis till Magdalena och Madeleine måste jag ju säga, innan det blir ny dag. Här intill är ett fotografi av vår vackra prinsessa (foto Bengt Nyman).

Just nu sitter jag och ser på “Nattsystern” på kanal 9 och utnyttjar reklampauserna. Det är en spännande och ruskig historia, men Cato Isaksen har snart löst fallet. Jag har läst boken, visserligen är det ett bra tag sedan, men jag vet vem som är mördaren.

Det har varit varmt som bara den idag igen. Vi hade snudd på 30° mitt på dagen, men nu ser det ut som om det är slut på värmen och solen på ett tag. Resten av fruntimmersveckan ser ut att bli regnig, åtminstone här på Gotland. Undrar om det får de partajande ungdomarna i Visby att lugna ner sig lite. Polisen har haft fullt upp natten till idag också med misshandel, fylla och narkotikabrott och i Klintehamn blev en bil stulen. Bilen återfanns sedan vid Almedalen.

Vi har tagit det lugnt idag i värmen och jag låg i solstolen i skuggan och lyssnade på dagens sommarpratare, Ulf Danielsson, efter lunch och han var faktiskt riktig trevlig att höra på. Det var en fascinerande historia han berättade om hur han och han syskon sövde kräftorna så att de somnade innan de skulle ner i det kokande vattnet. De ställde kräftan på huvudet med klorna som stöd och så ville den ju inte stå, men när de strök den sakta och försiktigt över stjärten lugnade den sig och så somnade den. Är det någon annan som provat den metoden? Nu är det ju snart kräfttider och om man inte hämtar kräftorna i frysdisken, kanske man fiskar dem själv eller köper färska och då kan det ju vara bra att veta hur man på skonsammast möjliga sätt ska gå tillväga vid tillagningen av delikatesserna.

Share on Facebook

8 svar på “Kan du söva kräftor?”

 • Av Agneta, 23 juli 2010 @ 1:23

  Hej, Ingrid!
  Men visst ser Madeleine bra ut, inte tu tal om annat. Hur hon är som person, har jag däremot ingen aning om, då det är mycket sällan man hör/ser henne på TV. Allt handlar ju bara om Victoria. Men yttre skönhet förgår ju och det är ju den inre som räknas. Vore kul att få lite mer insyn i vad prinsen gör också. Jovisst, han fotograferar, men det är många som gör, minst lika bra. Han vill inte synas&representera , säger han och då får han väl avsäga sig titeln och leva som folk gör mest. Det har ju gått bra för kungens systrar, så då går det väl bra för honom och även Madeleine.
  Det räcker väl med Victoria, Silvia och kungen!

  Har inte läst boken och missade del 1 i går, räknade kallt med att se del 2 i kväll, men något annat kom emellan, så jag glömde totalt bort Nattsystern. Nåja, jag överlever säkert, har sett mord i parti o minut på TV dagligen.

  Det där med kräftsövning var ju en lysande idé! Hoppas att det funkar och att folket tar till sig detta.

  Värmen var otäck här i dag, gick inte att sitta ute förrän vid 18-tiden. Men vid 21-tiden blev det plötsligt nattsvart, när jag satt och stickade på balkongen och inom bara någon minut så kom det en riktig störtskur, kort men intensiv, så det var på snäppet att jag hann in.

  Ucsh så trist det låter med allt festande som leder till kriminalitet. Men hur fanken har dom råd? Det kostar ju att både resa, bo, äta och dricka, för mycket! Måste vara ungdomar med välbetalda jobb som kommer på besök ;-)

  Ha det så bra som det bara går!
  Nattiskramar, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nog måste de ha gott om pengar, åtminstone en del av ungdomarna. Nu när de inte får spruta champagnen över varandra “vaskar” man i stället. Det innebär att man köper en flaska och säger till att den ska hällas ut i vasken.

  [Svar]

 • Av Skatan, 23 juli 2010 @ 8:54

  Ja här har det blivit svalare … mycket svalare idag. Igår var det 30+. Idag är det “bara” 20 grader … och det blåser friskt i tallkronorna här på Femöre.

  Ha det bra … trots Stockholmsveckan …

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Håller man sig här på Stenstugu lider man ingen större nöd!

  [Svar]

 • Av Eleonora, 23 juli 2010 @ 9:21

  Usch och fy vad jag tycker synd om er på Gotland,som måste dras med sådant drägg som kommer i turistform! Och knark förekommer överallt - var ska det sluta? Mina barnbarn (15+17) blir ofta tillfrågade “vill du köpa lite ….” Gudskelov att de har styrkan att säga NEJ, men för den som inte har denna styrka kan det nog vara lätt att hamna fel. Ack ja …..

  Idag känner jag en nypa frisk luftdrag - skönt. Skulle ha behövt det igår då jag hjälpte dottern att städa hennes garderob (typ klädkammare) Mycket skulle bort och somt var för litet och somt var “ute”, och hon fick till slut riktigt fint - och i vart fall rent - där inne.

  Nu blir de lilla Volta Bolido som ska få göra tjänst här hos mig - behövs för hon har fått vila alldeles för länge!!

  Åke och du ska ha en riktigt skön och fin helg. Och söv inga kräftor!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag lovar, vi ska inte söva kräftor :)

  [Svar]

 • Av Jah Hollis, 25 juli 2010 @ 14:21

  Som han sade, salig Dumbom, om kräftorna: Ingen dör så grymt som dessa, ty de dör levande. :-)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så sant, så sant!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy