Källinggviku inleds idag

Av Ingrid, 19 juli 2010 15:14

Soligt och vackert väder är det idag, men inte så hemskt varmt. Vi har haft runt 20° på förmiddagen och nu på eftermiddagen är det bara ett par grader varmare. Jag har gjort en ny kontroll av skadorna från lördagens regnväder och skurit bort en bit sur isolering under taket i den skrubb där vattnet tagit sig in, så att bjälklaget och golvet ska kunna torka. Det ser ut som om det ska bli fortsatt vackert väder, så det ska nog funka. Det finns inga hål i plåttaket, utan det måste helt enkelt vara stormbyarna som pressat in vatten under någon fog. Annars var ju det här regnvädret välkommet och nu börjar redan gräsmattorna grönska. Det är roligt om det kan se grönt och trevligt ut nästa vecka, när vi får gäster långväga ifrån. Då kommer “amrikanarna”!

Vi satt ute och åt härom kvällen och då kom en geting på besök och lät sig väl smaka. Det var inga dåliga stycken kyckling den roffade åt sig och flög iväg med. Jag skulle försöka ta ett kort av den just när det flög iväg med ett kycklingstycke i munnen, men jag lyckades inte. Annars har vi inte så mycket getingar och det är jag tacksam för. Vi har haft en som använder en av de gamla stolarna på terrassen som byggnadsmaterial, det kanske är samma som var här och höll oss sällskap vid matbordet? I morgon eller på onsdag planerar jag att plocka vinbär och koka vinbärsgelé, vi får väl se om det dyker upp flera getingar då.

Idag är det enligt Gutamålsgildets allnakku All källinggars dag, så nu får vi sträcka på oss lite extra på vår egen dag.

Källinggviku, käringveckan, inleds med denna dag som tillägnas all källinggar, med och utan namnsdag i veckan. Kom ihåg att på gutamål är det fint att vara källingg!

Sara är veckans första källingg och jag kan inte dra mig till minnes att jag känner någon som heter Sara. Vi firar aldrig namnsdagar, men det måste vara lite speciellt att ha sin namnsdag den här veckan, då blir det nog en hel del kaffekalas.

Grattis alla som heter Sara!

Share on Facebook

22 svar på “Källinggviku inleds idag”

 • Av Znogge, 19 juli 2010 @ 17:15

  Vi har en Sarah så i kväll blir det tårta! Numera ett ganska vanligt namn som betyder prinsessa. Och en sådan måste man så klart ha ;-)

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Grattis till er prinsessa!

  [Svar]

 • Av ingmarie, 19 juli 2010 @ 17:36

  Vi firar inte så mycket namnsdagar, bara om det är inom familjen så säger vi grattis men inga paket
  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är nog oftast så att man inte är så noga med namnsdagarna. Ha det fint du också :)

  [Svar]

 • Av Henry, 19 juli 2010 @ 18:18

  Olika falla ödets lotter. Ni fick så mycket regn att det regnade in. Här fick vi inte en droppe regn och ingen åska heller.
  Så trevligt att även ni får ameriagäster!

  Ha en fin kväll!

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är riktigt spännande. Släktskapet är ganska avlägset, men det ska ändå bli roligt att få se dem :)

  [Svar]

 • Av Åsa!, 19 juli 2010 @ 18:52

  Aj du, fick ni vattenproblem i regnet?
  Vi har födelsedagsvecka så jag laddar för mycket tårta :)
  Må gott Ingrid!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Då ber jag att få gratulera dina födelsedagsbarn :)

  [Svar]

 • Av Eleonora, 19 juli 2010 @ 19:26

  Vilken tur att det inte blev en större vattenskada, men nog får du väl ändå kolla var någonstans vattnet kom in?? Lycka till med det!

  Någon Sara känner inte jag heller. Däremot har min dotter sitt tredjenamn - Margaretha - i morgon. Så lilla barnbarnet på fredag och jag själv på lördag!! Mycket man skulle kunna fira om alla fanns tillgängliga.

  Cikoriabilderna - o så vackra de är.

  Jaha -amerikafrämmat alltså - då blir det väl bloggpaus hos dig kan jag tro. Men roligt kommer ni nog att få. Svensk-am. är ju såå intresserade av allting, så nog lär du få rita och berätta för dena gäster. Lycka till med det oxå!

  Ha det gott och kram goa vännen

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Margarethor känner jag några stycken, men ingen som jag har någon närmare kontakt med idag, så det blir nog ingen margaretatårta här i morgon.
  Det blir ett väldigt kortvarigt besök, men det ska bli roligt ändå.

  [Svar]

 • Av Ailas, 19 juli 2010 @ 19:52

  Då går vi i liknande tankar! Även mina vinbär är precis gelémogna och frågan är om inte även jag borde koka lite gelé. Använder inte så mycket för egen del, men det är faktiskt väldigt trevligt att ge bort en burk.

  Har inte sett till några getingar här och vill inte heller se några.

  Trevligt med så långväga främmande! Ni kommer säkert att få ett ömsesidigt utbyte av vistelsen.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi gillar vinbärsgelé och det är så gott att ha några burkar egentillverkad. Saft bryr jag mig inte om att göra.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 19 juli 2010 @ 22:01

  Här har det också blivit svalare och jag tycker det är så skönt.
  det var för varmt förut och det blev så läskigt kvavt och varmt inne i min lilla lya.
  Nu får jag i alla fall in lite svalare luft, och så mycket piggare jag känner mig.

  Men oj….inte visste jag att getingar gillade kyckling….
  att de äter kött hade jag ingen aning om…

  Oj, vad härligt det låter att plocka vinbär och göra vinbärsgelé av.
  Ha det så gott
  kramar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är onekligen behagligare temperaturer nu, framför allt blir det skönare inomhus, när man kan öppna ett fönster och få in lite frisk luft.

  Getingar är riktiga kött- och fiskätare. Den här kom tillbaka tre gånger och varje gång flög den iväg med en stor bit kyckling.

  [Svar]

 • Av anki, 19 juli 2010 @ 22:02

  jag har namnsdag på kristina, 24/7, .. och det brukar alltid vara dåligt väder under kärringveckan.. :)

  getingar har rejäla käftar, otroligt konstverk när dom bygger sina byllor :-) Vet du att jordgetingar är samma art som de som bygger byllor?

  vart runt 23-25 grader här och halvstorm, gärset är klippt men fick nog en 20 broms bett innan det var klart :-)

  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nu måste vi ha kolliderat i rymden, för jag kommer just från dig :)
  Byllor? Det var ett ord jag aldrig hört förut!
  Hu, att ni har så mycket broms, de är riktigt otäcka. Det ser vi aldrig till här.

  [Svar]

 • Av Corina, 19 juli 2010 @ 22:09

  Jag har Sara som andranamn :) Det är ju tur för oss eftersom min ena svåger är målare och hjälper till,underlättar.Plus att han skaffar färgen till billigare penning också :) Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har också en svåger som är målaren, men han bor i Stockholm och målar just nu villor i Danderyd :)

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 20 juli 2010 @ 12:28

  Jaha, jag är alltså en källing! Jag som först trodde att det handlade om killingar ;) Källing låter som om en kines varit i farten… Skönt om skadan i taket torkar upp av sig själv. Vi har hittills haft väldigt få getingar här trots att det har varnats för en riktig getingsommar.
  Vad duktig du är som kokar gelé av vinbären. Här dignar buskarna av mogna röda och svarta vinbär. Vi plockade lite igår, MiML för att ha till yoghurten, jag för att frysa in som dekoration;) Jag tycker röda vinbär är så otroligt sura att det drar ihop sig i munnen, bara jag tänker på dem. Svarta vinbär är OK - och väldigt nyttiga.
  Soliga kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag ska plocka lite röda vinbär och lägga i frysen jag också, för vi gör ibland en franskbärpaj med röda vinbär på toppen. Jag upptäckte att jag inte lagt in den i min receptsamling, det måste jag se till att göra.

  [Svar]

 • Av Doris, 22 juli 2010 @ 2:37

  Jag har hela två Saror, ett barnbarn och en systerdotter ;o)
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Då hade du dubbel anledning att fira!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy