Dags att stänga ner?

Av Ingrid, 17 juli 2010 9:10

Det mulnar mer och mer, det blåser och är nästan 27°, åskfronten närmar sig (allt det svarta är blixtar, en enskild blixt markeras med +. (Bilden är klickbar) Det är nog dags att stänga ner datorn och dra ur alla kablar och sladdar. Vill du följa väderläget kan du göra det på SMHI:s radarblixtsida, den uppdateras varje halvtimme.

Åska är väl inte så mycket att stå efter. Jag är inte speciellt åskrädd, men jag har verkligen respekt för vad “Tor” kan ställa till med. Jag hoppas i alla fall att det ska kunna bli lite regn nu, för det är ruskigt torrt i markerna och här på Gotland råder bevattningsförbud.

Ha en fin lördag!

Share on Facebook

16 svar på “Dags att stänga ner?”

 • Av Ailas, 17 juli 2010 @ 9:51

  Har också koll på radarn och trackern. Just nu går det stora ovädret lite öster om oss här, men mörkt är det och det har landat några regndroppar på den varma gatan.
  Det finns även mindre front som kanske kommer hit… Hoppas vi slipper det värsta, både du och jag.

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nu mullrar det som bara den, men ännu syns inga blixtar till. Men nu stänger jag för tillfället!

  [Svar]

 • Av Åsa!, 17 juli 2010 @ 10:00

  Jag har varit inne och kollat på samma bild, hoppas vi får några, eller ganska många droppar, det behöver vi verkligen. Åska däremot, det är lite småläskigt, iallfall om det kommer nära. Önskar dig och Åke en skön lördag!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Regn vill vi ha, så man får väl ta det onda med det goda. Ha en fin lördag ni också!

  [Svar]

 • Av anki, 17 juli 2010 @ 10:38

  ja det är nog risk för en rejäl urladdning i hela Sverige efter den här långvariga hettan. Jag gillar inte åska, har slagit ner här i närheten flera gånger och det sitter i. El uttagen har det rykt om ibland..*hua* :-( men naturen behöver nog en urladdning så det är bara att gilla läget.

  ha en fin lördag och jag hoppas ni inte får för allt stark åska…

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här har mörknat och det mullrar vilt, så nu får det vara färdigdaterat för ett tag. Ha en fin dag ni också!

  [Svar]

 • Av Ia, 17 juli 2010 @ 11:58

  Här verkar det också blåsa upp till oväder. Inget muller än men det är nog en tidsfråga för det känns tungt i luften och himlen färgas sakta gråblå. Regnet är välkommet..men precis som Du så har jag stor respekt för åskan, framförallt när vi är på landet för det kommer så nära här. Det finns inga åskledare utan bara alla träd runt omkring oss…så vem vet, innan kvällen kommer kanske vi har åkt till stan ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är nog lugnare och tryggare i stan när det är åskväder.

  [Svar]

 • Av Eleonora, 17 juli 2010 @ 12:01

  Ta det säkra för det osäkra du och stäng ner. Kanske skönt med någon bloggfri dag?

  Tack rara vännen för go kommentar. Visst är det underligt att dessa moderna 2000-under till tåg inte är bättre utrustade för ev. tillbud!! Nu har jag anmält min försening och får troligen bra restitution.

  Fortfarande sååå varmt - eftermiddagarna tillbringar jag under en stor lönn i trädgården - tillsammans med 4-5 damer ur Senior klubben. Alltid trevlig och lättsamt med litet sällskap. Ha det gott kära du och kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är gott för oss Eleonora som kan komma ut och få sitta i skuggan under ett träd när det är så varmt. Jag tycker synd om alla som “sitter fast” i sina lägenheter i hettan.

  [Svar]

 • Av Corina, 17 juli 2010 @ 17:41

  Åska är jag väl inte rädd men har respekt för den efter diverse nedslag förra året runt omkring oss. Inget oväder på gång här hos oss än i alla fall. Strålande sol och varmt som attan. Inget vettigt blir gjort alls,man orkar inte. Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Du får njuta av din semester och ta vara på det vackra vädret :)

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 17 juli 2010 @ 18:01

  Oj oj oj! Jag har just sett på TV, vad åskovädret har ställt till med för er och hela Gotland - totalt strömläst :O Jag kan bara fantisera om vilka konsekvenser det för med sig för alla på olika plan. Jag hoppas verkligen att detta löser sig snabbt, även om jag befarar att det kommer att ta sin tid, innan man lyckas reparera skadan.
  Mina allra varmaste kramar till dig och din Åke. Jag tänker på er - om det kan vara till någon hjälp.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack så hemskt mycket för att du tänker på oss!!

  [Svar]

 • Av Znogge, 17 juli 2010 @ 21:36

  Tydligen är det strölöst hos er så ni fick nog en rejäl omgång.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Onekligen!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy