Idag blev det bad på Warfsholmen

Av Ingrid, 16 juli 2010 17:05

Ännu en solig och fin dag har det varit den här fredagen och varmt också, snudd på 30° var det vid lunchtid. Jag städade på förmiddagen, tvättade några maskiner och plockade jordgubbar. Sen var jag nöjd med dagens arbetsinsats, så efter lunch la jag mig ute i skuggan och skulle lyssna på “Sommar i P1″, men dagens program gillade jag inte, så när maken föreslog att vi skulle åka till Warfsholmen och bada var valet inte svårt. Aris Fioretos var alldeles för akademisk och knepig för min enkla smak, men hans musikval, som till största delen var fransk, var rätt bra.


Det var jättevarmt i vattnet, säkert 25° och idag badade till och med Åke. Det är så bra på “Varvet” för från badbryggan går det stegar ner i vattnet och så är det djupt med en gång. Inget vadande där inte för att man ska kunna få doppa sig. Vi badade några gånger och sedan åkte vi hem och åt jordgubbar och glass.

Nu ska jag gå och sätta fart på grillen.

Share on Facebook

17 svar på “Idag blev det bad på Warfsholmen”

 • Av anki, 16 juli 2010 @ 17:49

  underbart att svalka sej, själv är jag badkruka, och kommer jag i så vill jag dyka men går inte för mina öron, får sån värk så jag avstår från att bada riktigt.

  Lite svalare i luften är det här, inne är 28 grader så varmt och kvavt, solen är het så det är tur det blåser lite svalare luft. Nu är det ett molntäcke som dragit in. :-)

  ha en fin kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag gillar att bada, men har aldrig huvudet under vattnet.
  Här är ännu varmt, jag ser på min väderprognos att det ser ut att bli åska och regn i morgon, vi får väl se hur det blir med det?

  [Svar]

 • Av Agneta, 16 juli 2010 @ 18:21

  Hejsan, Ingrid!
  Vilka vackra sommarfoton du visar på svalkande(!) badvatten. Bra med brygga och framförallt en rejäl trappa med en bra stång att hålla sig i, för det är lätt hänt att man slinter.
  Låter som ytterligare en riktigt härlig dag på Gotland.
  Här väntas åska och ösregn i morgon, som sedan drar österut…
  Känns redan nu hur kvalmigt det är, du vet sådan där åskekvalmighet :-) Konstigt ord, vet inte ens om det existerar, men vad gör man inte för att förklara sig ;-)
  Ha det så gott och trevlig helg!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det kanske är er åksa och regn som vi ska få ta del av? Ha en fin helg själv!

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 16 juli 2010 @ 18:37

  Det låter som ett riktigt klokt beslut att åka och bada in den värmen. Ni har mycket varmare än vi nu - här har vi nöjt oss med +23 och en svag vind. Då blir det riktigt skönt både i solen och skuggan. Nu varnar SMHI för kraftigt regn med åska här i natt. Hoppas bara att det inte blir lika intensivt som natten till i tisdags.
  Soliga kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi skulle inte han något emot lite regn. Nu är det bevattningsförbud på i stort sett hela ön. Vi har dock egen brunn och kan vattna med eget vatten, men egentligen borde man ju vara lojal och inte använda det heller. Risken är ju att grundvattennivån sänks.

  [Svar]

  Svar av:Agneta

  Är vattenbristen så stor, så ska jag se till att du får regn fr. västkusten…per omgående :-)Nja, du får nog vänta lite, men det kommer, var så säker.
  Usch, låter inte bra om grundnivån sänks, något att tänka på.
  Ja du, det är mycket man aldrig reflekterar över, när man bor i storstan i en hyresrätt.

  Vill man veta hur vädret ska bli här, så är det bara till att kolla upp läget över de “Brittiska öarna” som verkar ha ett konstant lågtryck som alltid vill hit!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Olika falla ödets lotter. Lågtrycken från “Brittiska öarna” får vi sällan någon del av på sommaren. Ska vi få nederbörd ska lågtrycken komma från Polen eller Baltikum.

  [Svar]

 • Av Annette, 16 juli 2010 @ 18:52

  Hej Ingrid.
  Ser att ert väder är av samma art som vårt;)
  Fina bilder du visar, kan tänka mig att du haft en skön dag.

  Tur den mannen i affären var så snäll och varnade din svägerska, det är otäckt med allt som händer, då blir man extra glad över ärliga och vänliga människor.

  Ha en skön helg.
  Kram,
  Annette

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi har riktigt härligt sommarväder, nu gäller det att njuta!
  Visst är det skönt med ärliga människor :)

  [Svar]

 • Av Britt-Marie, 16 juli 2010 @ 21:55

  Hej Ingrid!
  Jag vill önska dig en trevlig helg!
  Idag har vi inte haft det så varmt här 23+ och växlande väder. Så idag var jag faktiskt inne på em. och såg på tennis som jag tycker om att se på medan min man var och målade hos våra goda vänner då han hjälper dem att måla om deras hus.
  Nu efter jag avslutat internet och kolla med e-post så skall vi spela lite kort tillsammans med vårt barnbarn Daniel som är hos oss denna vecka.
  Har du något bra spännande lästips att ge mig? Skriv gärna denna i min blogg för jag skall till biblioteket nu i nästa vecka.

  Kram Britt-Marie

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag ska fundera på vad jag ska kunna rekommendera dig att läsa. Marianne Fredriksson kanske, om du inte läst henne förut - Anna, Hanna och Johanna - t e x?

  [Svar]

 • Av Znogge, 16 juli 2010 @ 22:06

  Skönt att kunna doppa sig direkt! Vi har en badbrygga i hamnen så vill man ta ett kvällsopp är det oftst dit man åker.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kvällsdopp är härligt :)

  [Svar]

 • Av Ia, 17 juli 2010 @ 11:55

  Håller helt med Dig…(går)dagens sommarprogram var inte speciellt roligt….jag tappade snabbt intresset!!!!

  [Svar]

 • Av Lena, 17 juli 2010 @ 19:40

  Så härligt med bad på Warvsholmen, på pensionatet bodde jag för massor av år sen, skönt nu med så varmt badvatten, har också badat en hel del i sommar men för mig är det Mälaren som gäller, är faktiskt liite avundsjuk på dig Ingrid, älskar ju havet! Hoppas åskan passerar Gotland utan några större missöden, är nog på väg hit, blåser upp till riktig storm med massor av moln här nu! Kram från Lena

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här blev ett ordentligt oväder, hoppas att ni slipper undan!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy