Ett problem löst

Av Ingrid, 15 juli 2010 10:49

Kusin Göran löste problemet med elakingen. Jag har tittat på flera olika foton och det är helt klart att det är en larv till någon art av guldögonslända. Om den bits med sina käkar eller om jag på något sätt är allergisk mot dem vet jag inte. Det bränner som eld en liten stund efter jag fått den på mig, men det blir inga märken alls efter den. Guldögonsländor har vi gott om vår och höst, men just nu kunde jag inte hitta någon att fota, så den här bilden kommer från Msitua. Larven är en glupsk bladlusätare och förmodligen sitter den uppe i äppelträden och så hoppar den ner och går till anfall mot mig i hoppet om att jag är en stor präktig bladlus.

Natten har varit lugn och maken påstår till och med att han frusit och hade behövt mera än ett påslakan över sig. Jag har sovit hur gott som helst och bara varit vaken ett par gånger för att vända på mig, så mina förhoppningar om en natts god sömn gick i uppfyllelse och idag känner jag mig verkligen i form igen.

Vädret idag är fint, just nu är det 26,5° och några molnslöjor drar förbi solen. Jag har varit ute en kortkort sväng med gräsklipparen och hyfsat till gräsplättarna här intill huset och maken har röjt runt buskar och träd. Nu ska vi ta en vända till Klintehamn. Vi ska och ICA och Konsum och så ska vi ta en sväng förbi återvinningen med det här gamla gasolköket som stått på golvet i skafferiet sedan 1961. Gasolköket hade jag med mig i boet när vi gifte oss. Jag fick det av pappa när jag sommarjobbade på Pensionat Sjövik i Västergarn när jag var tonåring. Sedan har det använts någon gång när det varit strömavbrott, men nu har det inte varit rört på åtminstone tjugo år och jag skulle aldrig våga försöka att tända det igen, tänk om det skulle explodera på något sätt. Det är lika bra att göra sig av med det och jag har kollat med killarna på återvinningsgården att det ok att lämna det på miljöstationen.

Share on Facebook

12 svar på “Ett problem löst”

 • Av Marie-Louise Grimlund, 15 juli 2010 @ 13:33

  Hej ! Undrade just var det var jag läst om att se Sorgmanteln på kanal 9. Såg nu det var på Din blogg. Såg del 1 igår.Riktigt ruskig.Förr frossade jag i allt som hade med mord och sånt att göra.Eftersom jag bor i Södertälje, så mattas intresset av en bit i taget, för mördas på riktigt var och varannan dag numera.Den stora invandringen med många kriminella inslag har gjort att det blivit så.Men jag ska se del 2 ikväll.Tycker jag känner igen titeln,vet att jag inte läst boken. Kul med alla insekter som många av Er bloggare fått mig att bli pånyttfödd på något sätt.Ser med andra ögon än jag gjorde förr,kan man säga.Tror jag har skrivit om det i min blogg.Om mina gråstarrsoperationer.Du skriver så naturligt och intressant.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så roligt att du också gillar “Sorgmanteln”, visst är Unni Lindell en duktig deckarförfattare och filmatiseringen har hennes böcker är riktigt bra. Det blir spännande att se upplösningen i kväll.

  [Svar]

 • Av anki, 15 juli 2010 @ 16:12

  jamen jisses, nu kommer jag ihåg att larven till guldögonslända såg ut så,, nu är ja besviken på mej själv som har så dåligt minne.. men toppen att du löste det…..

  varmt här också, men luften är svalare, 13 grader här i natt :)

  har vattnat ute, är så torrt, måste plocka lite gubbar också,,

  ha en fin fortsättning på dagen

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kusin Göran löste problemet för mig, så det är han som ska ha äran.

  Här är riktigt varmt idag igen, hoppas det svalnar av till kvällen.

  [Svar]

 • Av Znogge, 15 juli 2010 @ 16:57

  Kusin Göran verkar vara en klippa i vissa sammanhang! Själv hade jag aldrig gissat på något så harmlöst som en slända. Mer något åt aligatorhållet…

  Ha en fortsatt bra torsdag!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kusin Göran ÄR en klippa :)

  [Svar]

 • Av Agneta, 15 juli 2010 @ 18:59

  Det där gamla gasolköket liknar ju en vacker skulptur, på bild, i alla fall. Kanske går att använda som dekoration i trädgården med någon slingrande växt runt…
  Kram, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nu är det parkerat på återvinningsgårdens miljöstation.

  [Svar]

 • Av Ia, 16 juli 2010 @ 12:05

  Intressant….vi har alltid kallat denna lilla oskyldiga flygare för nätvinge så jag var tvungen att googla…och det stämde ju!!!!!
  Men man skulle ju kunna tänka sig att den är släkt med den fula ankungen…larven är ju urläskig och nätvingen vacker!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Guldögonslända eller nätvinge, det går bra vilket som. Jag är måttligt förtjust i dem för på våren har jag fullt av dem i fönsterspringorna.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 16 juli 2010 @ 16:39

  Intressant information om att det var en larv av art av guldögonslända…och kul det du skrev att den antagligen sitter upp i äppelträdet och hoppar ner och går till anfall mot dig :-D
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Man får ju försöka skoja till de här sommarplågorna lite :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy