Idag hissar vi flaggan för Victoria och Daniel

Av Ingrid, 19 juni 2010 11:26

Flagga är hissad och ett visst mått av TV-tittande är inplanerat på eftermiddagen. Jag har inte satt på TV:n på förmiddagen, för jag såg så många vackra människor igår kväll, så det räcker och blir över.

Det var en otroligt trevlig föreställning vi bjöds på och det var ett lättsamt och intressant program. Det mest spektakulära var de kinesiska akrobaterna, de var fantastiskt skickliga. Avslutningen med barnen som rusade in på scenen och Silvias tårar när de sjöng för Victoria och Daniel fick faktiskt en och annat tår att trilla här också. Det var så rörande och vackert! Såg du inte föreställningen så finns den på SVTPlay. Tyvärr kan man inte få visa något klipp från föreställningen, men en bild av just akrobaterna tog jag igår. Den otroligt vackra och gracila dansösen står på tåspetsen på huvudet på sin partner. Gör om det om du kan!
En ganska solig förmiddag har vi haft här vid Stenstugu, men nu börjar molnen torna upp sig och det mulnar betänkligt. Hoppas att vädret i Stockholm kommer att bli fint, för inte kan det väl regna idag?

Ha en trevlig bröllopsdag!

Share on Facebook

17 svar på “Idag hissar vi flaggan för Victoria och Daniel”

 • Av Ailas, 19 juni 2010 @ 14:05

  Jag skulle antagligen inte fixa det där akrobatnumret, det är nog så sant! Hade inte gjort det i mina yngre dagar heller, för jag hade ALDRIG klarat att träna så mycket som sådant där kräver. Tortyr… puh, men visst blir man imponerad!

  Har en bordsflagga på köksbordet. Är det bröllop, så är det!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  En liten bordsflagga är aldrig fel och nästa veckan är det ju midsommar, så då får du användning för den igen :)

  [Svar]

 • Av Skatan, 19 juni 2010 @ 18:55

  Ja nog var det numret nästan höjdpunkten. Jag glömde bort det i mitt inlägg nästan direkt efter konserten men blev påmind la jag till ett PS.

  Jag har tittat på vigseln och det var så fint, så fint …

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst var det väldigt vackert i kyrkan!

  [Svar]

 • Av Maj-Britt, 19 juni 2010 @ 20:10

  Såg att er flagga var hissad när vi körde förbi i dag. Du gick på gården och jag slog en liten signal på tutan. Det var så fint väder och lagom vind när man såg alla flaggor mot den blåa skyn blir blir man varm om hjärtat.
  Många fina människor såg jag i går kväll, i dag har det inte blivit något TV-tittande vi har varit på lasarettet hela dagen.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Du skulle tutat lite mera Maj-Britt, för det upptäckte jag inte. Jag hoppas att det inte var något allvarligt som föranledde lasarettsbesöket?

  [Svar]

  Svar av:Maj-Britt

  Bengt blev inl. för obs. p.g.a. bröstsmärtor.Har vi tur kommer han hem i dag igen.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack för svaret Maj-Britt! Hoppas att Bengt kryat på sig så att du får hem honom idag! Det är ju tur att de behöll honom och kollar upp ordentligt.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 19 juni 2010 @ 21:20

  jag såg också föreställningen igår och fastnade också mest för de kinesiska akrobaterna och avslutningen med barnen,
  som gjorde många tårögda, och även jag..
  Det är fint att se dessa kungligheter så känslosamma….
  de blir liksom lite mera som vanliga människor….
  Är själv ingen royalist precis,
  men kunde denna gång inte låta bli att titta på föreställningen, och brölloppet osv idag.
  Och ja, det var helt otroligt hur den vackra gracila dansösen kunde stå på tåspetsen på huvudet på sin partner….
  har aldrig sett något liknande förut..
  helt otroligt !!
  Ha en fin fortsatt helg
  kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst, rojalist eller inte, det var en fin föreställning vi bjöds på och avslutningen var jättefin. Hoppas du också får en fortsatt fin helg!

  [Svar]

 • Av Znogge, 19 juni 2010 @ 21:43

  Visst var det en fin föreställning och jag tänker se en del av den i repris i morgon. Nu slötittar jag så där lite lagom…

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Egentligen skulle jag nog gå till sängs nu, men man måste ju vänta på tårtan :)

  [Svar]

 • Av Helena (Citronodlingen), 20 juni 2010 @ 8:59

  Jag tittade på i stort sett hela sändningen igår via svt play. Helt fantastiskt allting, Daniels tal gick verkligen inte av för hackor, det går inte att tvivla på att han verkligen är kär efter att ha sett det.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst var de helt otroligt fina båda två. Och så roligt att SVT släppte hela reportaget så att alla svenskar runt om i världen kunde ta del av det.

  [Svar]

 • Av Wickan, 20 juni 2010 @ 9:47

  Har inte sett något alls om bröllopet, förrän de stod vid altaret igår. Sen var jag fast…. =)
  Vilket underbart tal han höll till sin fru! Det är kärlek det!
  Ha en härlig söndag!

  [Svar]

 • Av Agneta, 20 juni 2010 @ 21:08

  Klart att jag satt vid tv:n hela dagen o halva natten. Är det bröllop så är det. Efter tårtan trodde jag att dom skulle visa Carola m.fl. men icke! Besviken blev jag allt, men stupade i säng, utmattad av dagens fest :-))

  Mycket stämningsfullt och vackert och framförallt väldigt “privat” och kärleksfullt. Victoria visade upp en sida som vi aldrig sett för, så det var på tiden. Vackra kläder/frisyrer beskådades och en del av Sveriges kungahistoria fick man lära sig.
  Det var ju “hela tjocka släkten” som var där med diadem och ljuvliga kreationer och dom verkade trivas bra. Skam vore det väl annars!

  Ett väldigt trevligt inslag i kyrkan var Björn Skifs och Agnes, som sjöng otroligt vackert och fick representera “den nya tidens” kungligheter. Sådant gick då rakt inte för sig förr i tiden.

  Kungens ros samt tal till Silvia var också en liten överraskning, men det var ju faktiskt deras bröllopsdag.

  Daniels mycket kärleksfulla tal till nyblivna hustrun lär bli omtalat i evigheter. Inte ett öga var väl torrt efter de rara orden ;-)

  När Roxette avslutade, i Konserthuset, så gungade nästan hela byggnaden :-)) Såg reprisen i dag, för akrobatiken till Svansjön var en upplevelse som ingen lär glömma!
  En härlig musikupplevelse och så gillade jag chefen för Konserthuset, Stefan Forsberg som presenterade alla artister med mycket humor och så talade han så man kunde höra! Artikulerade bra och verkade vara en mycket varm person.

  Ack ja, det blir mycket skriverier om dessa festligheter, men dom inträffar inte så ofta och lite flärd kan behövas mitt i allt elände som händer överallt i vår värld, liksom privat.

  Att de kungliga visade både värme och mänsklighet, att dom liksom är lite som vi andra vanliga dödliga, kan kanske bero på allt tal om att avskaffa monarkin. Räddas vad som räddas kan, som man säger. Alla medel är tillåtna. Men efter alla rara ord till allla inkl. bröllop, så blir det säkert svårt att ge dom sparken :-))
  Bara en liten tanke, efter att ha lyssnat till repbulikanska föreningens representant, som inte tycktes veta riktigt vad hon pratade om, den unga damen.

  Ha det så bra, Ingrid!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst har det varit härligt att se alla dessa vackra festklädda människor. Och hela vigseln och festligheterna efteråt igår var ju strålande roligt att få vara med på. För så kändes det faktiskt, man var med!

  “Daniels tal hyllas som det bästa under bröllopet. Inte bara av kungligheter och retorikexperter, utan även i internationella medier och republikanska bloggar.
  - Efter talet på bröllopsmiddagen är jag för evigt ett fan av Daniel, skriver bloggaren “Missy”.” Så skriver Expressen idag och visst kan man väl hålla med om det. Han var jättebra och även hans pappa gjorde enormt bra ifrån sig tycker jag.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy