I rättvisans namn….

Av Ingrid, 13 juni 2010 16:44

Eftersom jag var lite gnällig i morse angående vädret, så måste jag ju i rättvisans namn tala om att det blev riktigt vackert fram på förmiddagen. Jag tog mig en promenad ner till Klintehamn när vi skulle hämta tidningen och det var riktigt skönt och jag upptäckte att det nog är ett tag sedan jag gick i Värsändekvior för nu blommar både brudbröd och akleja och Sankt Persnycklarna är snart utblommade. I eftermiddag har bikinin varit på och baden-baden fått göra tjänst. Nu mulnar det till och det ser ut att kunna bli en regnskur, men vi har i alla fall utnyttjat de fina timmarna fullt ut.

Några som också gillar när vi är ute är katterna. Svarten ser vi i och för sig inte så mycket av, men Grållen är alltid i närheten. Det går bra så länge han ligger hos oss på terrassen, då är det lugnt, men så fort han går ut i trädgården en liten bit blir sädesärlorna förfärligt oroliga. De flyger och hoppar och skriker alldeles förfärligt precis i närheten av katten. De är så ettriga, så att jag blir tvungen att ropa till mig Grållen för jag orkar inte höra på dem. Så fort han kommer upp till oss blir de lugna igen.

Det kanske ser ut som om Grållen ligger och lurar på fågeln, men han sover i godan ro. Ser du så mycket bellis vi har i gräsmattorna, det är dags att klippa igen.

Share on Facebook

12 svar på “I rättvisans namn….”

 • Av anki, 13 juni 2010 @ 17:46

  härliga bilder, ja sädesärlorna har nog ungar som snart ska lära sej flyga och då gillar dom nog inte att katten är för nära :-)

  tack för dina snälla ord på ormhalssländan, ja jag vet inte hur jag lyckas men jag har visst ögon som en hök ibland :-) emellanåt kommer småkrypen och sätter sej på och en del är inte ett dugg rädda av sej. :) Ormhalssländan visar sej sällan så jag blev förvånad när den satte sej på mitt finger och sen satt nog i minst 10 minuter innan jag satte tillbaka den på sitt grässtrå. :)

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Om jag vill ta foton av svalorna brukar jag ta med mig en katt ut till ladugården och då kan man få närbilder av fåglarna när det går till angrepp som små bombplan mot katterna.

  [Svar]

 • Av Skatan, 13 juni 2010 @ 19:12

  Åh vad bilderna “doftar” sommar … Kram!

  [Svar]

 • Av Madde, 13 juni 2010 @ 21:33

  I stan har det varit hett, hett, hett, vi smalt bort i vår berså.
  Och så sa vi till varandra att VI INTE skulle klaga på värmen, så gör man det ändå.
  Lustigt, eller hur?
  En varm dag och man står knappt ut ;D
  Kramkram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det var svettigt. Jag fick fälla upp parasollet så att jag fick huvudet i skuggan och sen fick jag flytta ut så att det fläktade lite. MEN JAG KLAGADE INTE! Jag njöt av att känna svetten lacka.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 14 juni 2010 @ 11:49

  härlig försommarbild med känslor. Jag tycker om när man kombinerar djur och natur. Roligt du delar med dig av Grållens personlighet. utekatter är mysiga så och jag tror ibland de har en annan gåva att visa personliga drag, innekatter blir nog instängda mycket i att kunna utveckla sig på samma sätt, har mina barns valda katter inomhus :-) och ute i vår inhängnad för rådjur och annat vi vill hålla på avstånd :-) och fega är dom. Jag är ju uppvuxen med utekatter så det är nåt helt annat. Hela gräsmattan vit av bellis, häftigt, de är duktiga att försöka sig har jag förstått… Den vackra bilden med vita blommorna och rosa mitt, vad är det, undrar om det är det jag tänker på? Så vackert och njuter av den så ofta !

  kram elisabeth

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är nog skillnad på inne- och utekatter.

  Om du menar headern så är det fullt utslagna äppelblommor.

  Kram tillbaka till dig!

  [Svar]

 • Av Åsa!, 14 juni 2010 @ 13:04

  De är fina sädesärlorna, men jag håller med dig, ibland blir det lite mycket :)

  [Svar]

 • Av Ia, 14 juni 2010 @ 13:58

  Åh så jag känner igen detta med Ärlorna….här är det full fart idag också så katterna valde att gå in och lägga sig!!!

  Igår krävde ärlorna att katterna skulle leka med dom men katterna gav ju upp den jakten för längesen!!!!!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är så, katterna bryr sig inte som sädesärlorna :)

  [Svar]

 • Av ingmarie, 14 juni 2010 @ 16:05

  hej.
  jag önskar jag vore som dig och kunde blogga så mycket, nästan varje dag. Det händer tydligen mer saker hos dig än hos mig.
  Tycker nästan alla dagar är lika..ha det så bra…kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är väl inte så stor variation i min vardag heller egentligen.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy