Så det har blåst idag!

Av Ingrid, 12 juni 2010 19:32

Idag har det verkligen gällt att hålla i hatten! Det har varit några riktigt hemska stormbyar. Surfinan och penséerna i krukor satte jag i lä på terrassen i morse, men de ser ändå ut att ha farit rätt illa, åtminstone penséerna.


Så här ställde blåsten till det i syrénbersån

Jag gillar inte blåst alls och har hållit mig inne mest hela dagen. Jag tog en vända med dammsugaren på förmiddagen och så har jag bakat en sockerkaka med hackad blockchoklad i. Den blev faktiskt riktigt god. Åke var ute på förmiddagen och röjde lite, men i eftermiddag har det ju varit en massa fotbollsmatcher.

Så måste jag ju få tacka för alla positiva kommentarer till gårdagens inlägg. Det gläder mig att det jag skriver är uppskattat, även om jag själv ibland tycker att det blir lite enahanda. Men det är väl så att man blir lite trött på sig själv ibland och så läser man andras bloggar och tycker att de är så bra och intressanta. Nu känner jag mig i alla fall lite peppad och stärkt. Dessutom fick jag ett så väldigt trevligt mail som gladde mig så mycket:

Hej,
Att läsa Din blogg hör numera till den dagliga rutinen. Och jag vill gärna tacka för alla vackra foton Du tar. Jag är 87 år och kan inte längre ströva i naturen som förr om åren, så Dina foton är uppskattade. Tack för underhållningen, ha en skön helg!

Det mailet gladde mig oerhört och ger hopp inför framtiden. Tänk att var 87 år och sitta där vid sin dator. Jag hoppas att jag också kan få göra det när/om jag blir så gammal. Jag hade en bekant före detta Klintehamnsbo, som var i 90-årsåldern, och hon satt på sjukhemmet med sin dator och mailade till mig då och då, men hon är borta nu, men även hon var ett bevis för att man inte alls måste tillhöra den yngre generationen för att använda modern kommunikationsteknik.

null I kväll vilar vi från fotbollen och ser filmen efter Håkan Nessers bok med samma namn Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Boken var i alla fall jättebra.

Share on Facebook

8 svar på “Så det har blåst idag!”

 • Av Helena (Citronodlingen), 12 juni 2010 @ 22:15

  Jag tittar in till dig varje dag, även om jag inte kommenterar så ofta.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så roligt att höra Helena!
  Jag ser ju att det är besök från Giardini, men vet ju inte om det är Eva eller du. Eva hör nästan aldrig av sig här i bloggen.

  [Svar]

 • Av Kusin Göran, 12 juni 2010 @ 22:29

  Vi har också tittat på Kim Novak… Tidigare idag har vi varit på bussresa till Värmland. Vi hade, efter allt regnprat på prognoserna, väntat oss en utflykt i hällande regn, men inte en droppe fick vi på oss. Fast kallt och blåsigt var det, men trevligt hade vi.
  Jag sällar mej till din skara bloggvänner som med intresse läser om dina vardagssysslor och minnen från förr. Jättetrevligt Ingrid!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag upptäckte att jag sett filmen förut, men det gjorde inte så mycket. Jag gillar att se om filmer, en del i alla fall.
  Kul att du är här och läser ibland Göran, det gläder mig :)

  [Svar]

 • Av Agneta, 13 juni 2010 @ 1:32

  Hej, Ingrid!
  Visst blir man glad av sådana mail.
  Vi är många som inte längre har ork att vara ute i naturen, så visst är det härligt med vackra foton och lite skvaller om vad sig tilldragit haver runtom i både Sverige och utomlands:-)
  Med datorns hjälp kan man göra en resa, för att få se det mesta.
  Har just varit inne på en blogg där en vän ska på den årliga resan till England och resereportagen är helt underbara. Så visst är datorn viktig när man blir äldre/sjuk.

  Blåst har det även gjort här i Göteborg i dag inkl. regn, svarta moln och vedervärdigt lågtryck som känns i huvudet.

  Jag har fastnat för “Lewis” på kanal 9, lördagar 20-22. Serien är baserad på Colin Dexters böcker och även om Moorse inte längre finns bland oss, så är intrigerna lika bra.

  Vi få fortsätta att håll i hatten ett bra tag framöver tror jag. Hoppet om sol o värme finns kvar och behövs om vi ska orka med höst/vinter.
  Vi har ännu bara mellan +10 till +12, så kallt och dragit blir det också.

  (Min dotter skriver heller aldrig i min gästis, av någon anledning. Läser inte heller min dagbok.)

  Ha det gott vännen!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har sett ett och annat avsnitt av “Lewis” och gillar den serien mycket. Jag saknar inte alls Moorse.

  Jag tror att Eva läser min blogg. I alla fall gör sönerna det, för så fort jag ska berätta någonting som hänt säger de lite trött: “Jag vet, jag har läst det”, så det gäller att komma på något att tala om som inte är rapporterat i bloggen.

  [Svar]

 • Av Henry, 13 juni 2010 @ 18:29

  När det gäller blogga spelar åldern ingen roll! Vi vet!

  Ha en skön kväll!

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så är det Henry :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy