Nu doftar det ljuvlig

Av Ingrid, 05 juni 2010 17:36

En härlig lördag har det varit idag och vi har hjälpts åt med gräsklippning igen. Åke kör med den stora klipparen där han kommer åt och så kommer jag efter med den lilla och fixar till kanter och runt träd och rabatter. Vi är ett oslagbart team och det som annars tar mig nästan hela dagen att klippa, fixar vi på ett par timmar.

När vi färdiga med klippningen åkte vi till kyrkogårdarna med blommor och sen tog jag cykeln för att försöka hitta lite liljekonvaljer. Det är annars tradition att plocka dem till Mors Dag, men i år var de inte utslagna. Det finns en hage en liten bit söderut, där man brukar kunna hitta liljekonvaljer och dit cyklade jag. Och vilka stötte jag på där, om inte äldste sonen och hans sambo. De hade inte hittat så många blommor, men då fick jag se att på slänten på andra sidan vägen växte det en massa konvaljer och där fick vi plocka oss fina buketter.

Nu sprider sig en härlig doft av liljekonvaljer i hela huset.

Den här sommarhälsningen har jag gått från Berith och den passar ju alldeles utmärkt idag, den här härliga lördagen.Tack Berith!

Share on Facebook

18 svar på “Nu doftar det ljuvlig”

 • Av anki, 05 juni 2010 @ 18:03

  härliga bilder, liljekonvaljer har jag här vid huset, skogen börjar ca 10 meter bakom så vi har fullt med såna på vår tomt här i skogsdelen, ligger mot söder så de som står vi stenarna brukar slå ut ganska tidigt.. :) härlig doft sprider dom.. här blommar syrenerna för fullt och sprider sin underbara doft också….

  nu har det slutat blåsa här så det är riktigt varmt här nu.. :-) skönt..

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Syrenerna är igång här också. Jag ångrade att jag inte tog några kort vid Fröjel kyrka för där finns det enorma syrenhäckar.

  [Svar]

 • Av Berit, 05 juni 2010 @ 18:14

  Hej Ingrid!

  Åh så ljuvlige med liljekonvaljer, det hade jag i min brudbukett och jag älskar doften. Tyvärr är dom lite svåra att hitta här.

  Jag håller med om att det var verkligen rätt vinnare i Talang, hon var så väl värd detta och jag hoppas att det kan bli en sporre för henne i framtiden, vilken härlig röst hon har. Jag håller nog med om att kanske borde det vara en åldersgräns.

  Vi har just avnjutit en god grillmiddag med ytterfile av fläsk och klyftpotatis till och så lite goa grönsaker. Så härligt när man kan sitta ute och bara njuta.

  Ha en go helg och hälsa till Åke från oss!
  Kramar
  Berit

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här är vi väldigt dåliga på grillning, men jag tycker att det är gott. Jag får väl ta och plocka fram grillen, så kanske det blir av. Din hälsning är framförd och Åke hälsar tillbaka. Kram!!

  [Svar]

 • Av Astrid, 05 juni 2010 @ 18:51

  Så kul att stöta på sonen,ni hade samma tanke
  Jag här brukar liljekanaljerna blomma tiill skolavslutningen men är inte riktigt färdig än
  Så vi har också en veckas försening
  Jag trodde att dom blommad mycket tidigigare hos er

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  När jag gick i Klinteskolan fick vi alltid cykla upp till Klinteberget och plocka liljekonvaljer till Mors dag och till skolavslutningen.
  När ni väl får vår går det tydligen undan som bara den!

  [Svar]

 • Av Karlavagnen, 05 juni 2010 @ 20:39

  Hej! Härligt att sommaren äntligen kommit till Sverige. Liljekonvaljdoft!!! Ljuvligt. Tror det är första helgen i Paris som man säljer liljekonvaljbuketter - varför har jag helt glömt. Men gott doftar det!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är verkligen sommar och skolavslutning när liljekonvaljerna blommar.

  [Svar]

 • Av kyrksyster, 05 juni 2010 @ 22:24

  Min underbara granne, 88 år, plockade i veckan liljekonvaljer åt alla gamla i kavarteret. “Dom orkar ju inte själva” sa hon. Jag fick också en bukett, så nu räknas jag till de gamla av henne!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så underbart!

  [Svar]

 • Av Ailas, 05 juni 2010 @ 22:56

  Ni verkar vara så duktiga varenda dag, men sedan har ni det också ombonat och fint.

  Jag har varit på barndop idag och även där fanns det en stor bukett konvaljer! Underbart fina är de.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är mycket pyssel med en sån här gammal gård och man försöker hålla efter allt så gott man kan, men till slut blir vi väl tvungna att minska ner på alla “måsten”.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 06 juni 2010 @ 10:59

  hos mig växer liljekonvaljerna precis vid tomtgränsen, håller med dig - det är en otrolig fin doft, ibland lite för stark, man ska ha bra ventilation i huset :-) får slänga upp fönstret ibland….. Jag har några skott av doftpelargoner och ack vad jag sätter näsan i den varje morgon :-) dofter ska vara jättenyttigt, så använd din trädgård hitta nån härlig ny växt emellanåt och dofta ofta på dom, var det inte det som är nyttigt för att bevara luktsinnet hos oss….. Jag har så många favoriter jag skulle vilja ha ….

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är det ljuvligt med doftande växter. Bara doften av nyslaget gräs eller hö kan göra mig hur lycklig som helst :)

  [Svar]

 • Av ingmarie, 06 juni 2010 @ 19:17

  Jag kan inte ha några starkt luktande blommor inne, tål inte det
  ha den bra söndag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Alla tål inte den starka doften av liljekonvaljer och då får man ju avstå från det och välja sådant som doftar mindre. Nu finns det ju t o m hyacinter som doftar så svagt att de som är känsliga kan ha dem inne till jul.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 07 juni 2010 @ 8:15

  Här har dom inte kommit ännu liljekonvaljerna men bladen börjar sticka upp så snart så. Tyvärr kan jag inte ta in dom för jag är allergisk mot lukten men jag brukar sätta en bukett på farstukvisten.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det går väl precis lika bra att ha buketten ute, då kan du sniffa lite försiktig när du går ut och in :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy