Det hjälpte tydligen….

Av Ingrid, 04 juni 2010 10:19

….att ringa till vårdcentralen och att gnälla lite här i bloggen, för idag känner jag mig mycket bättre! Det kanske helt enkelt är så att det hjälpte att sätta ord på mina oroliga tankar. Det är mycket konstigt som försigår i människokroppen. Nu hoppas jag att jag fortsätter att bli allt bättre, så att jag kan gå till läkaren nästa måndag och bara be honom ta lite prover för säkerhets skull.

Idag är det ännu en fin sommardag och jag har just lagt rent i sängarna och tvättmaskinen gör underverk med de smutsiga sängkläderna. Nu är det faktiskt så varmt på nätterna att man kan ligga utan täcke och bara använda påslakan. Vårt sovrum ligger på övre våningen och vi har ett svart plåttak som blir ordentligt uppvärmt när solen gassar på det. Det är nästan läge för att ha sovrumsfönstret öppet nattetid, men då har vi det där problemet med Grållen, som är fasadklättrare. Som man ligger och sover i godan ro kommer han inknallande genom fönstret. Mycket diskret i och för sig, ett litet hälsningsmjau, sen försvinner han ut i huset, men det stör onekligen en del. Jag ska nog skaffa någon typ av nät att sätta för fönstret i sommar om det skulle bli riktigt varmt.

När man läser tidningsrubrikerna blir man allt annat än glad, så mycket mord och elände det är i världen! - Ship to Gaza där så många människor fick sätta livet till, massmordet i England där en vettvilling sköt ihjäl tolv oskyldiga människor, den 73-åriga kvinnan som gick ut i skogen för att plocka liljekonvaljer och blev mördad där, tonåringar som tar livet av varandra - Det är verkligen skrämmande hur vi människor beter oss mot varandra.

Som tur är finns det annat att läsa i tidningen. Här är ett reportage om 87-åriga Anna Knutas, som gör en verklig kulturgärning genom att skildra 5 generationer med hjälp av sina fantastiska dockor.

Nu ska jag ta en snabbvända med dammsugaren, sen ska jag ha en skön stund på terrassen. DN:s fredagskryss såg jobbigt ut idag!

Ha en fin fredag!

Share on Facebook

14 svar på “Det hjälpte tydligen….”

 • Av Sylvia, 04 juni 2010 @ 11:13

  Hejsan Ingrid!
  Så bra att du gör ett besök hos läkaren. Det skadar nog inte att kolla upp sin kropp när man börjar komma lite till åren.Du vill nog hålla samma takt som du alltid gjort kan jag tänka mig.Lätt att glömma att åldern tar ut sin rätt. Så skönt att du känner dig något bättre men att göra en liten koll skadar nog inte.
  Tittade på dina frodiga trädgårdsland.Potatisen ser fantastiskt fin ut.Vi har slutat att sätta potatis för den verkar inte gå bra här?
  Tack snälla för dina goa kommentarer och så önskar jag en riktigt fin helg.
  Kram Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Potatis går ganska bra här trots att vi har lerig jord. Förra året var den klar till midsommar, det är väl tveksamt om det hinner bli klar i år. Vi får väl se!

  [Svar]

 • Av Skatan, 04 juni 2010 @ 11:48

  Det behövs verkligen en motvikt till allt elände … och du är en sådan förstås med din fantastiska blogg, dina vackra bilder och ja … ditt positiva förhållningssätt. Och bara det att du tar fram artikeln och bjuder på en sån kvinna som den 87-åriga Anna … gör en varm inombords och glad.

  Ha en härlig fredag och hoppas att du får en tid fortare än kvickt hos läkaren.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Skatan för dina vänliga ord. Det gläder mig att du uppskattade länken till Anna :)

  [Svar]

 • Av Johanna S, 04 juni 2010 @ 11:52

  har ocksà funderat mycket pà all denna galenskap. Skrev just ett inlàgg om familjevàldet, som àr ett stort problem hàr. vad kul att du kan sova med enbart pàslakan i Sverige, dà jag fortfarande sover med duntàcke pà Sicilien. Vàdret àr knas.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är konstigt att ni ännu har så svalt, men värmen kommer, det är väl ganska säkert.

  [Svar]

 • Av Ann-charlott, 04 juni 2010 @ 15:22

  Hej min vän. Blir så orolig för dig, hoppas du mår bättre och att du slipper sådant obehag av värk. Men det är nog bra om du går lite ofta och kollar upp dig. Tankarna kan bli många innan man kommer dit, man kan ju inte slå i från sig när man har värk för man blir ju påmind hela tiden.. Jag har slutat att läsa i tidningarna, det är bara elände man läser om ändå. Hoppas du får en fin helg min vän och ta väl hand om dig. Kram Ac

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är det mycket elände man matas med både i tidningar och radio o tv. Det är sällan man får höra något positivt.
  Tack för din omtanke Ann-charlott!

  [Svar]

 • Av elisabet, 04 juni 2010 @ 17:27

  Rena nymanglade lakan är det bästa jag vet.
  Synd att det inte blev några kajpar…………men det kanske det blir nästa år

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi får satsa på kajpplockning nästa vår!
  Jag har varit slö i år och faktiskt bara plockat en enda gång, men jag får väl skylla på mina ryggproblem som gjort att jag känt mig lite olustig och det har varit väldigt långt ner till backen.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 04 juni 2010 @ 19:07

  men då måste inte ni har några mygg, har ni inte massa andra flygfän heller då ni kan ha öppet fönster utan nät ?, hos mig skulle det aldrig funka och i år klagas det att vi har mer mygg än vanligt. Grannen till mig har skaffat ett sånt där partytält du vet i plast med myggnästssidor, men så illa är det väl inte på kvällarna tänker jag :-) , som inte ännu börjat sitta ute så mycket på kvällana …. men tror det kanske beror på att de har en bebis - och då är det onekligen mycket smart inköp. Visst det är bra gå och kolla och få proverna granskade, det skulle man nog behöva med jämnare mellanrum än man går, det går ju aldrig säga vad det kan vara, gallan får många äldre problem med och skulle det vara det kan det ju vara av lindrig ofarlig art, mycket kan vara så lite att man kan göra det lättare för rygg och leder, ett par jättebra(dyra) skor som har uppbyggnad och bra insatssulor för promenader tror jag mycket på….. nu finns det skor som heter MBT och kostar upp mot 2500 kr, man hisnar så dyrt det kan bli att vara med i nyheterna som finns.

  kram och ha d göttast , elisabeth

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi får aldrig in mygg eller flugor genom sovrumsfönstret. Sitter man ute på kvällen kan man minsann bli anfallen av myggor, men i sovrummet är det aldrig några problem.

  Såna där skor har jag provat en gång, men det vill nog till att man tränar innan man klarar att gå med dem, men de är säkert bra.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 04 juni 2010 @ 22:28

  Skönt att du känner dig bättre men det är nog bra att du i alla fall går till läkaren och tar prover.
  Och ja, man blir ju ganska orolig när man känner att något är annorlunda i kroppen.
  Kul kisse denna Grållen och det låter så roligt att han är fasadklättrare.
  Vad de kan dessa kissar :-)
  Ja, det händer mycket skrämmande saker både här och ute i världen.
  Förstår inte att det finns människor som gör illa och skadar andra människor.
  Man blir så ledsen..
  Men som tur är så finns det människor som gör goda saker också, och önskar att media kunde framhålla det lite mera.
  Ha det så gott
  Kramar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi behöver verkligen få mera positiva nyheter, för när man läser om allt elände kan man blir mer än ledsen och deprimerad.

  Grållen är en rolig katt och otroligt social, han finns med mig hela dagarna, speciellt nu när vi är ute en hel del. Då är han alltid i närheten.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy