Microbloggning

Av Ingrid, 03 juni 2010 10:50

Här kommer den sextonde lektionen från internetkunskap.se och idag handlar det om bland annat att twittra. Jag använder mig inte av Twitter och jag betvivlar att det är någon som skulle vara speciellt intresserad av om jag lade in en massa små korta meddelanden där om vad jag pysslar med. Så intressant är inte min tillvaro. Men för den som är i full verksamhet och har ett stort socialt nätverk och inte vill ha en vanligt blogg kan det säkert vara intressant.

Mikroblogging växer sig allt starkare. På den främsta mikrobloggingtjänsten Twitter, hittar vi allt ifrån miljontals vanliga människor – ibland med ovanliga intressen – till kändisar, företag, nyhetsmedier och publika diskussioner som alla kan delta i om allt från senaste nyheten till vassa, roliga kommentarer under TV-program som Melodifestivalen och Idol.


Share on Facebook

9 svar på “Microbloggning”

 • Av Skatan, 03 juni 2010 @ 11:13

  Jag har ett twitterkonto och har verkligen försökt. I olika omgångar. Nej, det är verkligen inget för mig heller. Denna teckenbegränsning för en “ordbajsare” som jag …

  Så det ligger i ide mitt twitter.

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi följer så gärna din blogg i stället för några korta statusppdateringar i Twitter.

  [Svar]

 • Av Znogge, 03 juni 2010 @ 16:50

  Det är inget för mig heller! Hinner med en blogg bara så det får räcka för min del.

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Man får vara glad över att kunna uppdatera sin blogg dagligen.

  [Svar]

 • Av anki, 03 juni 2010 @ 17:39

  jag förstår inte hur twitter fungerar men jag har ett konto som jag använder på bloggen för att kunna skriva lite kort från mobilen, mina nya inlägg på bloggen skickas automatiskt till twitter också. :)

  jag har inte heller så intressant liv att skriva microblogg med vad jag pysslar med.. :) lite privat måste man vara och inte skriva exakt allt som händer i ens liv…. :)

  hoppas ryggen är bättre idag.. :)

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Ryggen är som den är, lite småknasig!

  [Svar]

 • Av Astrid, 03 juni 2010 @ 21:01

  Ja för min del räcker det med bloggen
  Den hinner jag knappt med

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Samma för mig Astrid!

  [Svar]

 • Av Carl Stridsberg, 13 juni 2010 @ 9:57

  Hejsan!
  Hittade din blogg idag på Dax.se och här finns verkligen mycket smått & gott att läsa om.

  Angående Twitter så använder jag det som företagare för att marknadsföra mina sajter. Det är tillsammans med Facebook ett ganska bra verktyg för oss små företagare..

  Pusha.se är en annan rolig marknadsföringskanal liksom att skriva lite inlägg på andra intressanta bloggar som en här! :)

  Min Twittersida; http://twitter.com/hittaupplevelse
  Min blogg; http://hittaupplevelse-blogg.se/
  Min sajt om upplevelser; http://www.hittaupplevelse.se/
  Min hemsida om Sverige; http://www.sverigesurfen.com/

  Välkomna in och kika och lägg gärna in en länk till er sajt på Sverigesurfen.com!

  //Carl

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy