Nej, det gick inte!

Av Ingrid, 28 maj 2010 13:14

Jag satt naturligtvis och så på ESC semifinal 2 igår kväll och måste säga att jag är lite besviken över att Sverige inte gick till finalen. Anna gjorde ett bra framträdande, men det räckte inte. Nu slipper jag i och för sig se finalen, för när Sverige inte längre är med är mitt intresse inte tillräckligt stort för att jag ska sitta och se den. Dessutom ska vi ha gäster i morgon kväll och om de inte uttryckligen säger att de vill se på TV, så lär den inte ens vara påknäppt.

Möjligen kommer jag att se slutresultatet, för det är onekligen spännande att se om någon av de låtar Christer Björkman och hans panel valde som topp fem placerar sig som de trott. Det sprack ju ganska ordenligt redan innan finalen hann börja, för varken Lettland, Kroatien eller Sverige placerade sig på finalplats. Ska Israel verkligen vinna? Jag tycker att låten är liiiite jobbig. Jag, med min enkla musiksmak, gillar Danmarks bidrag, som känns väldigt välbekant på något sätt??

Idag har jag tvättat några maskiner och så har vi varit på kyrkogårdarna med blommor inför Mors dag och nu håller jag på och bakar bullar. En plåt är redan gräddad och klar och den andra står i ugnen. När den är färdig ska jag sätta mig ute i solen och njuta ett tag, för även om det är ganska svalt så värmer solen gott. I morgon lär det bli inneväder påstås det.


Idag är det enligt allnakku Flatäskus dag


En liten flatbottnad roddbåt utan köl, en eka, kallas flatäskå eller flätå. Det är en bra båt vid långgrunda stränder men olämplig att ge sig ut med på djupt vatten.

Share on Facebook

16 svar på “Nej, det gick inte!”

 • Av Kicki, 28 maj 2010 @ 15:39

  Det var synd att Sverige inte gick till final. jag tror att det är första gången som vi inte gjort det. Jag satt vid tvn och väntade på att svenska flaggan skulle dyka upp nån gång, men det gjorde den alltså inte.Jag är inte heller så intresserad av Esc, och nu utan svenskt bidrag var det alldeles detsamma hur det går.
  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Då är vi ganska ense du och jag om det här spektaklet :)

  [Svar]

 • Av Znogge, 28 maj 2010 @ 16:12

  Känns tråkigt utan något svenskt bidrag. Men kanske tittar jag ändå…

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är det trist att inte Sverige är med!

  [Svar]

 • Av Skatan, 28 maj 2010 @ 17:05

  Jag tror inte jag tittar jag heller och jag har inte följt det hela så noga tidigare omgångar. Jag såg förstås den svenska finalen på Globen och redan där fick man ju en vink om att Europa inte gillade Annas bidrag. De hade inte henne med alls när de fick rösta utan istället … ja vad han nu heter … som ju också var bra. Men men …

  Sånt är livet … som Anita Lindblom sjöng en gång i tiden.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Min favorit i den svenska finalen var Jessica Anderssons “I did it for live” och den är fortfarande en favorit hos mig och talar direkt till mitt hjärta.

  [Svar]

 • Av Tove, 28 maj 2010 @ 20:50

  Nyfiken på dina bullar… släta bullar möjligtvis?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det blev inga “riktiga” gotlandsbullar http://dagbok.stenstugu.com/gotlbullar.jpg den här gången utan vanliga kanelbullar.

  [Svar]

  Svar av:Tove

  Vanliga kanelbullar duger gott dom med ;D

  [Svar]

  Svar av:Tove

  FÖRLÅT!!! Trevlig helg!!! skulle ju vara med åxå…

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Trevlig helg själv!

  [Svar]

 • Av Ann-charlott, 28 maj 2010 @ 21:27

  Hej min vän. Hoppas du har haft en skön vecka. Här har vi haft en tuff vecka men det går åt rätt håll med vovven. Tycker det är synd att hon inte gick vidare. Men jag kommer inte heller att se detta. Hoppas du får en fin helg med gott väder min vän. Ha det gott Kram Ac

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Ann-charlott!

  [Svar]

 • Av Jenny, 29 maj 2010 @ 13:41

  Hej svejs Gotland!!

  Va roligt med en ny besökare!
  Tur att du gjorde ett litet tassavtryck för då blev ju jag nyfiken och hittade in till dej också…(:

  Jag kommer gärna tillbaka!!

  Ha en fin helg! (Haha….med eller utan melodifestival!)
  Kram, Jenny

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack för att du tittade in. Visst ska man väl lämna ett lite avtryck när man besöker en ny blogg eller hemsida. Jag tror att vi är lite dåliga på det ibland.
  Du är så välkommen tillbaka och jag kommer att titta in till dig då och då också :)

  [Svar]

 • Av Robban, 24 januari 2011 @ 16:58

  Hej Ingrid!

  Vilken fin blogg du har. Kul att du skriver om Eurovision Song Contest. Hoppas du gillar vår blogg och är en av våra trogna följare? Kommentera gärna ngt i vår blogg =)

  MVH /ESC-Panelen

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy