Internet glömmer inte

Av Ingrid, 26 maj 2010 12:38

Här kommer det näst sista avsnittet från internetskunskap.se och där berättar Annika Lidne om att Internet inte glömmer, inte i första taget i alla fall.

Tror du att din blogg försvinner när du raderar den, att alla dina uppgifter på olika sociala nätverk är borta när du tagit bort din profil eller att din webbplats är borta när domännamnet inte längre fungerar. Tänk igen.

Internet har svårt att glömma och mycket information lagras utan att vi egentligen vet om det. Google ”cachar” sidor, dvs sparar kopior under ett tag, från en dag till några veckor, för att kunna presentera ett sökresultat även om förbindelsen till sidan har gått ner just när du söker, anslutningen är väldigt långsam eller sidan ändrats eller raderats. De cachade sidorna hittar du i Googles sökresultat genom att klicka på länken ”cachad”.

Share on Facebook

Inga svar på “Internet glömmer inte”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy