ESC, semifinal 1

Av Ingrid, 26 maj 2010 13:59

Idag har det varit ganska soligt på förmiddagen, men nu efter lunch mulnar det till igen. Det kom några skvättar regn på morgonsidan och det ser ut att kunna bli mer av den varan. Jag har varit ute i trädgården på förmiddagen, men tror att jag ska ta det lite lugnt i eftermiddag.

Igår kväll satt jag och såg på Eurovisionsschlagertävlingens första semifinal. Jag har sett de fyra “Inför ESC 2010″, så det var roligt att få se liveframträdande nu och jämföra med hur Christer Björkman och hans panel listat låtarna.Så här valde och poängbedömde panelen bidragen som skulle vara med i första semifinalen. Att det inte gick riktigt som de trott visar väl om något hur svårt det här med musiktävling är.


För så här blev resultatet när tittarna och juryrösterna fått säga sitt. Lettland, som panelen satt som etta, gick inte ens till finalen och inte Malta eller Slovakien heller.

Och vilken tyckte nu jag var bäst? Jag gillar Albanien och måste säga att jag är lite frågande inför att man är så entusiatisk över Serbiens bidrag?

Sedan en liten personlig reflektion - varför ska programmen gå så sent? Ok, jag kan sova så länge jag vill, men många ska ju faktiskt upp tidigt på morgonen. Det hade väl varit bättre om tävlingen börjat klockan 20.00 och att man sänt “Kören” klockan 22.00 i stället.

Spännande blir det i alla fall i morgon kväll när “våran Anna” ska tävla. Jag är väldigt tveksam till om hon kommer att gå till finalen eller inte, men hoppas givetvis på det.

Share on Facebook

12 svar på “ESC, semifinal 1”

 • Av Sofia, 26 maj 2010 @ 14:34

  Hej Ingrid! Här är det tvärtom med vädret. Det var mulet på fm, men nu börjar det klarna upp! :)
  Såg oxå ESC igår (så går det när man är tillsammans med en ESC-nörd; jag var inte ett dugg intresserad förut).
  Håller med dig om att Albanien är bra! Och tvärt emot dig, så gillar jag Serbiens bidrag! Haha! Konstigt, för första gången jag hörde den, så tyckte jag det var det sämsta genom tiderna!

  Vidare tror jag inte heller att Annas bidrag kommer att gå särskilt långt. Det är en alldeles för “platt och lam” låt i jämförelse med många andra länders.
  Kram från “låtsasexperten” ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Experter är vi ju allihop när det gäller musik, var och en på sitt sätt. Visst blir det spännande i morgon!

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 26 maj 2010 @ 16:34

  Tittar bara in för att önska dig en fortsatt bra dag. Ska nu på födelsedagsuppvaktning av 90-åringen.
  Soliga kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack!

  [Svar]

 • Av anki, 26 maj 2010 @ 18:09

  har inte följt det där ett dugg :) tror inte ens jag hört sveriges bidrag..

  mulet här idag, halv kallt men solen är framme nu.. själv har jag legat hela dagen pga en otäck yrsel,, men har repat mej lite nu i alla fall.. vissa dagar blir inte som man vill.. :)

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Hoppas att du kryar på dig kvickt!

  [Svar]

 • Av Znogge, 26 maj 2010 @ 18:20

  Att tävla i musik är nog bland det svåraste som finns! Men ganska kul att titta på tycker i alla fall jag!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det tycker jag faktiskt också!

  [Svar]

 • Av Krister, 26 maj 2010 @ 18:42

  Det står i reglerna att tävlingarna ska börja klockan nio centraleuropeisk tid. Det var lite synd om Moskva förra året, som fick köra showen klockan 11 på kvällen för att träffar rätt…

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Då får vi försöka ändra på reglerna :)

  [Svar]

 • Av Ailas, 26 maj 2010 @ 22:47

  Har noll koll, ser ju inte alls på TV. Möjligen skulle det vara kul att se hur de spökar ut sig. Musiken tror jag suger för mycket!

  På tal om suga… det gör faktiskt vädret också. Kyligt idag och frågan är vart den där sommaren tog vägen? De närmaste dagarna såg inte vidare kul ut heller.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag såg på TV att det inte är någon sommar att vänta på ett bra tag. Här skiner solen idag och även om det är kallt i luften ännu, så får man väl vara tacksam över det.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy