Vi slapp betala p-avgifter idag

Av Ingrid, 29 april 2010 17:10

Vi har varit i Visby idag, för maken skulle till tandläkaren och vi var ju fundersamma över hur det skulle bli med parkeringsavgifterna. Igår hade kommunalfullmäktige sammanträde och då beslutades att det inte skulle vara några avgifter i Visby annat än på en del platser under sommarmånaderna juni-augusti. När vi kom till parkeringen utanför Kajserport var alla skyltar täckta av blåa säckar och parkeringsatuomaterna såg ut som den här till vänster (klickbar bild). Ändå står folk och plockar i pengar i kommunens sparbössor? Jag tycker att det är så tydligt markerat vad det är som gäller! De får nog sätta plastsäcker över automaterna också. Tilläggas kan att man under våren erbjudit innerstadsborna att köpa en boendeparkering som skulle kosta 2500:-/ år och de pengarna blir man nu tvungen att betala tillbaka. Det hela kan inte klassas annat som en stor skandal som verkligen ökar på föraktet för politikerna och deras kompetens.

Ett fasligt dåligt väder var det på förmiddagen med hård blåst och regn. Ett affärsbiträde som jag pratade med sa att hennes 4-årige son sagt att det var “hitväder” och det kan man nog hålla med om. När Åke varit hos tandläkaren skulle han till optikern för att få ett nytt glas i sina glasögon. Det opererade ögat kräver nu en helt annan styrka på glaset än han haft förut. Fram mot lunch blev vädret bättre och efter en kopp kaffe och en räkmacka på Siesta körde vi ner till Visby hamn där jag lämnade Åke och bilen och tog en promenad till Almedalen och till Botaniska trädgården. Jag var så nyfiken på om magnolian hade börjat blomma, men trädet har nog farit illa av den hårda vintern, för det såg inte ut att vara mycket liv i det.Det högra fotot tog jag den 29 april förra året och det andra alltså idag. Vilken skillnad! Förra året var trädet som en vit sky av blommor och i år är det bara visset och eländigt. (Bilderna är klickbara)

I Almedalen var det fint som vanligt och många stiliga änder gick och bröstade sig och såg kaxiga ut.

Share on Facebook

9 svar på “Vi slapp betala p-avgifter idag”

 • Av Marina, 29 april 2010 @ 17:55

  Hej
  Så fina fotografier du har lagt in här-
  Skönt att ni slapp betala parkeringsavgift.
  Härligt.Vad brukar du ha för kamera när du fotograferar?
  Önskar dig en trevlig Valborgsmässoafton och Första Maj i förskott. Var rädd om dig. Hoppas på svar tillbaks i min egen gästbok. Vänliga hälsningar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag använder en vanlig digitalkamera, Panasonic DCM-FX100

  [Svar]

 • Av anki, 29 april 2010 @ 18:35

  skönt att ni slipper p-avgifterna, men jisses vilka klantar som tagit pengar av boende och måste tillbaka .. man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken… gäller även politiker och beslut.. :)

  fina bilder :) ja vilken skillnad på magnolian,, vintern har nog tagit hårt på fler växter och träd misstänker jag..

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst måste den här vintern ha gjort att många växter farit illa. I Visby och på Gotland har vi många växter som kräver ett milt klimat, persikor och fikon bland annat, jag undrar hur de övervintrat i år?

  [Svar]

 • Av Henry, 29 april 2010 @ 18:49

  Fina bilder på magnolian!
  Parkeringsbekymmer har vi inte numera sedan vi sålde bilen. Det finns nämligen fina bussförbindelser här.

  Ha en skön kväll!

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är fördelen när man bor i en stad, vi är ju beroende av bilen.

  [Svar]

 • Av Madde, 29 april 2010 @ 23:16

  Jättecool bild på anden :D
  Trevlig Valborg till dig oxå!
  Kramar Madde

  [Svar]

 • Av Ia, 01 maj 2010 @ 9:02

  Åh…dessa underbara magnolia!!!! Häftigt foto av anden ;)

  Hoppas Ni kom iväg på nån brasa, det blir ju lite mer speciellt och ger en härlig känsla. Här blev det ingen brasa, tyvärr. Det har inte blivit det på många år nu…kanske dags att ändra på det till nästa år!!!

  Jag har en fundering i min blogg idag…..karduller…känner Du igen ordet? Kan det avra som Blivande säger…dialektalt?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Karduller har jag aldrig hört talas om!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy