Vad håller dom på med…..

Av Ingrid, 27 april 2010 12:47

….i Tekniska nämnden? Här på Gotland går nu diskussionens vågor höga om beslutet att införa parkeringsavgifter i Visby. Man har köpt in parkeringsautomater för över 3 miljoner och placerat ut dem på alla parkeringsplatser både utanför Visby och i innerstaden. Motiveringen är att man räknar med att få in cirka 5 miljoner om året i avgifter, pengar som man sedan kan använda till skola och omsorg.

Den motiveringen var totalt felaktig, för man får inte ta ut parkeringsavgifter i annat än trafikreglerande syfte. Beslutet har också överklagats till länstyrelsen och idag meddelas att det är fri parkering tills ärendet behandlats igen. Skyltar ska sättas upp om att man inte behöver betala och parkeringsautomaterna ska täckas över. De som redan betalat avgifter kan dock inte räkna med att få några pengar tillbaka.

På torsdag ska vi till Visby, i morgon är det ett nytt kommunalfullmäktigemöte och nu är det väldigt spännande att se hur många dagar det tar innan man börjar ta ut p-avgifter igen. Ska vi få parkera fritt eller inte?? Hur i hela friden kan man hantera ett ärende som detta på ett så stolligt sätt. Dagens fråga i Gotlands Allehanda handlar också om vad några medborgare här på ön tycker om parkeringsavgifterna.

Här på Stenstugu skiner solen idag också och just nu har vi 12° i skuggan, inte riktigt lika varmt som igår alltså, men det blåser inte så mycket, så det är väldigt behagligt ute. Jag har tagit ner gardinerna i salen och putsat fönsterna och i eftermiddag ska jag väl försöka fortsätta med städningen där. Om jag nu inte går ut i stället? Den här tiden vill man ju vara både ute och inne.

Målarna är två stycken idag och det spacklas och putsas och hålls på både uppe och nere. I mina ögon är det ett konstigt sätt att arbeta, men jag är ju ingen målare, man får väl lita på att de har en plan för vad de håller på med.

Share on Facebook

18 svar på “Vad håller dom på med…..”

 • Av Åsa!, 27 april 2010 @ 15:00

  Jag blir helt snurrig utav de här parkeringsavgifterna!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst kan man bli snurrig för mindre!

  [Svar]

 • Av Eleonora, 27 april 2010 @ 15:13

  Parkeringsautomater har man ju levt med i rätt många år nu och aldrig att jag kan förlika mig med dom! Det vore verkligen roligt att få veta om intäkterna verkligen går till de instanser som de är menade till. Kommunen vill väl dra in en massa pengar på sommarturisterna och då drabbas ju lokalbefolkningen också fullt ut.

  I kväll kommer sonen från Dalarna och bor över natt. Han har ett morgonmöte i Stockholm och då brukar han hälsa på lilla mamma och glad blir ju jag så klart, som får rå om honom så där litet extra.

  Ha det gott och kramis

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så roligt att få rå om sonen lite!

  [Svar]

 • Av Madde, 27 april 2010 @ 15:55

  Pessimisten säger:
  Dom där hantverkarna/målarna, dom har säkert en plan…
  En “Vi jobbar inte som alla andra som har vanliga jobb, vi jobbar när vi har tid… Hantverkartid”
  Å det brukar vara SEGT ;D
  Förlåt för min pessiminsm, men som jag skrev vid ngt annat tillfälle:
  Man ska vara GIFT med en hantverkare, inte anlita…
  P-avgifterna är…
  Inte klokt!
  Jag tycker synd om dom som bor i innerstan och har bil och måste parkera.
  Jag tycker synd om dom som jobbar på Öster tex, och måste betala avgifter…
  Det blir ett STORT hål i plånboken där oxå.
  Jag hoppas för dom som nyttjar bil att avgifterna försvinner.
  Kram Madde

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Ja su Madde, tänk om man ändå var gift med en hantverkare, det hade inte varit dumt alls.

  Jag tror inte att avgifterna försvinner, vi lär nog få dras med dem!

  [Svar]

 • Av Znogge, 27 april 2010 @ 18:21

  Men så märkligt att inte kommunen vet bättre än så… Men frågan är om ni kommer undan dem? Tänker på att det kan bli en del pengar i semestertider och så…

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag är säker på att det kommer att bli parkeringsavgifter, men när medborgarna protesterar måste ju det hela utredas en vända extra.

  [Svar]

 • Av Corina, 27 april 2010 @ 21:33

  Parkeringsavgifter har jag vuxit upp med och finner inte dessa avgifter speciellt underliga. Allt kostar att hålla ordning på. Och här i stan har vi två fina parkeringshus….inte heller helt gratis att driva då man kan nyttja motorvärmare vintertid.Men de senaste åren har det blivit onödigt dyrt kan man tycka…..sedan kan man ju fråga sig vart egentligen pengarna går….en helt annan sak :) Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  I ett parkeringshus skulle jag mer än väl ha förståelse för att jag ska betala, men att behöva betala när man ställer sig på Åhléns eller Coops parkering gillar jag inte. Men det blir säkert så, för jag tror nog inte att de här överklagandena har någon större effekt.

  [Svar]

 • Av Karin, 27 april 2010 @ 22:29

  P-avgift, ja om det kan man tycka både och! I Malmö är avgifterna skyhöga. En gång fick vi betala 70 kr när vi satt 1 och en kvart och fikade på ett café. Hade vi tagit bussen hade det blivit 24 kr/person enkel resa. Summan hade blivit densamma. Det är skönt när man kan gå till det som man vill ha uträttat.
  Kram och den fin Valborg!
  Karin

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här rör det sig inte om så stora pengar, jag har för mig att det gäller 3-5:-/tim, lite olika på vart man parkerar.

  [Svar]

 • Av Ailas, 27 april 2010 @ 22:37

  I sanning märklig kommunal hantering av P-avgifterna! Jag kan tycka att P-avgiften är berättigad just i trafikreglerande syfte, t ex när det gäller framkomlighet etc i vissa områden. Men jag är alldeles övertygad om att många parkeringsmätare placerats ut av helt andra anledningar, men att man skyllt på regleringsbehovet.
  Jag skulle också gärna vilja veta i vilken omfattning pengarna från parkeringsautomaterna använts för att främja trafiksituationen i t ex i min stad. Frågan är om inte de flesta pengarna i st försvinner i den allmänna budgeten?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Säkert är det så! Här i Visby har man ju klart deklarerat vart pengarna ska gå. Anledningen är väl att få medborgarna att känna att pengarna man stoppar i automaten går till ett gott ändamål - men så fel det blev!

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 28 april 2010 @ 8:07

  Var inte så säker på att dom vet vad dom gör. Har du inte sett “fuskbyggarna”. Man kan ju få rysningar för mindre. Här uppe behöver vi i alla fall inte bekymra oss för parkeringsavgifter och inte parkeringsplatser heller.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Fuskbyggarna har jag sett, men jag tror inte att de här tillhör dem - hoppas jag i alla fall????

  [Svar]

 • Av anki, 28 april 2010 @ 9:04

  men det där med parkeringsavgifter ska ju läggas ner direkt med tanke på motiveringen, nog måste dom ha vetat vad dom ska motivera med? hel sjukt.. här i stan parkerar vi gratis överallt, än så länge, tack och lov. :)

  låter helsnurrigt med målarna och vilken tid det tar för dom, hoppas du får det klart snart.

  ha en skön dag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Målarna har aviserat att de blir klara den här veckan.

  Skönt för er som får parkera gratis, få se hur det är i morgon när vi ska besöka “storstan” :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy