Inte är det lätt….

Av Ingrid, 14 april 2010 21:14

…med främmande språk. Jag har just suttit och sett på TV4:s program “Drömmen om Italien” och kunde inte låta bli att förundras över hur man kunnat vara i landet i flera veckor utan att ha snappat upp mer än Theo gjort.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag har det varit en bra dag. Min rygg har varit ganska bra, målaren har jobbat på, elektrikern har satt upp nya fina elledningar och en servicefirma ringde angående min krånglande tvättmaskin. Han kunde givetvis inte veta vad det var för fel på den, men nu fick jag i alla fall hans direktnummer ifall den skulle uppföra sig illa i fortsättningen. Solen har gassat och vi kunde sitta ute och dricka eftermiddagskaffe, vad mera kan man begära.

Share on Facebook

20 svar på “Inte är det lätt….”

 • Av Helena (Citronodlingen), 14 april 2010 @ 22:16

  Men kära nån, var har han fått det i från att han har utvecklats mycket? Han kan ju fortfarande bara några ord..

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tala om bristande självkritik :)

  [Svar]

 • Av Agneta, 15 april 2010 @ 1:07

  Hejsan, Ingrid och tack snälla för påhälsningen!
  Jag har bara sett en liten snutt då&då av Italienprogrammet och kände att det inte riktigt passade mig, men kanske var det fel av mig. Verkade som det blev osämja mellan flera av deltagarna och sådant kan väl både vi TV-tittare samt lokalbefolkningen därnere, inte minst, klara sig utan. Dålig reklam för Sverige vill vi väl inte ha :-))
  Hoppas att du ringer servicekillen ang. din nya tvättmaskin så att den inte pajar när tiden för reklammation gått ut. Något lurt måste det ju vara med den, såvida du inte kommit åt någon knapp.
  Läser att arbetet går framåt i huset och nu får ni ju en hel del nytt och fint, inte fel det heller. Alltid något gott som det onda förde med sig.
  Här var det +23 i dag, men vinden är inte att leka med, svinkallt är det, så inte vågar jag sitta ute inte. Jag är dessutom ännu riktigt ordentligt yr i bollen, så det blir mest soffan som får besök.
  En värmedyna kanske kan hjälpa din rygg liksom min? Eller ett bra stöd som finns att köpa hos sjukgymnaster eller i butikerna.
  Med åldern blir skelettet skört och då pressas ju kotorna ofta samman så att disken åker ur sitt läge en aning och värme brukar lindra bra.
  Ta det varligt och var rädd om dig vännen!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag gjorde en undersökning för många år sedan för att se om jag var i riskzonen för benskörhet och då var det bra, men det kan ju ha ändrat sig. Jag tror att det är som du säger, det är nog kotorna som flaxar omkring lite eftersom det flyttar sig hela tiden. Hoppas att det går över snart, att gå till läkare med sånt här är ju ingen idé, i så fall är det nog bättre med en naprapat eller något liknande.

  [Svar]

 • Av Freedomtravel, 15 april 2010 @ 6:53

  Det mest fantastiska är ju att han själv tycker att han har lärt sig så mycket?? Vissa har verkligen inte lätt för språk… eller är det ointresse?

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det kan man verkligen fråga sig?

  [Svar]

 • Av Kicki, 15 april 2010 @ 7:14

  Italienskan är nog inget lätt språk att lära sig, ju större anledning att jobba på det.
  Tack för att du gillar min nya banner, jag tycker själv också att den är fin. Ljuvliga vårbilder hos dig. Här har inget kommit upp än, men solen har verkligen tagit rejält på snön, så snart är det bara i skogen den finns kvar och där lär det nog dröja minst ett par veckor till innan den är borta.
  Jösses vilket bemötande av tvättmaskinsförsäljaren, jag skulle ha gått i taket. Det verkar som om det bara är själva försäljningen som är viktig för dem.
  Bäst att nån får kolla den även om den fungerar just nu, för annars har du väl oturen att den pajar precis när garantitiden gått ut.
  Det har hänt med mina digitalkameror. Två av dem gick sönder nån månad efter garantitidens slut.
  Tack för att jag fick veta vad CV betyder. Jag visste vad det är men inte vad bokstäverna står för.
  Idag väntar vi regn, det kan jag väl ta bara vi får slut på snön.
  Kram/Kicki

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har 40 månaders garanti på den här maskinen och förhoppningsvis ska jag inte behöva utnyttja den. Jag håller tummarna för att den sak fungera nu.
  Regnet lär ska komma hit i morgon. Idag skiner solen, så man får passa på att vara ute då.

  [Svar]

 • Av Åsa!, 15 april 2010 @ 8:36

  Ja, vad mer kan man begära Ingrid? Så glad jag är att jag bor där jag bor nu när våren är kommen, och att jag har möjlighet att njuta utav den!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst har vi det gott här på ön!

  [Svar]

 • Av Znogge, 15 april 2010 @ 9:37

  Sitta ute och driaka kaffe är inte fy skam!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det är toppen!

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 15 april 2010 @ 10:30

  Visst är det skönt när det kommer dagar då allt går lätt. Visst har vissa svårt för språk. Jag tycker ju att italienskan är rätt så lätt att förstå kanske främst för att man har ett så utvecklat kroppspråk.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är det gott med en och annan dag då allt fungerar. Italienska är ett härligt språk :)

  [Svar]

 • Av Kerstin, 15 april 2010 @ 10:57

  Jag ser hellre på En plats i solen” men kikade nu på snutten du lagt in och ha, ha, han förstog ju inte ett ord!
  Jasså, du bor i Hemse enligt Fedjit, själv är jag anonymare än så, jag bor i Sweden. Förut hade jag Stockholm, fattar inget!
  Skönt att din rygg känns bättre men oppas du slipper regnet som lovas dig i em i din egen väderkarta. Vi ska visst få det över natten här
  Ha en fin Torsdag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag tror att det är i morgon det ska bli regn, men det hinner nog ändra sig.

  [Svar]

 • Av Sylvia, 15 april 2010 @ 13:12

  Hejsan Ingrid!
  “Drömmen om Italien” har jag missat helt. Hoppas nu tvättmaskinen ska sköta sig. Idag verkar det som om nya maskiner är så himla känsliga. Det är kanske tänkt att de inte ska hålla så länge? Vi köpte för några år sedan en ny fin kombinerad kyl/frys till stugan som från början bara krånglade.Vi har ingen värme på under vintertiden och det klarade tydligen inte skåpet av. Nu har vi tagit tillbaka det vi hade tidigare ett tjugo års gammalt kyl/frysskåp som är lite skamfilad men det går som en klocka.
  Nog är det så att det blir förslitningar i kroppen med åldern. Skönt att du känner dig bättre och men ta det varsamt med vårbruket.
  Vi njuter av sköna dagar just nu.
  Kram Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det stämmer nog att nya maskiner inte är avsedda för att använda så många år. Man kan nog inte förvänta sig mer än en 8-10 år.
  Visst är det så att man får förslitningar i kroppen med åren, och det är ju inte så mycket att göra åt. Man får försöka vara rädd om sighelt enkelt.

  [Svar]

 • Av anki, 15 april 2010 @ 14:00

  kul att även du tittar på drömmen om Italien :) jag har också följt det programmet. Ja Theo har inte lärt sej mycket av språket men kanske han har svårt för språk lika som en annan har svårt för matte. :)
  Och inte hinner dom klart heller efter vad jag förstod av snutten som ska hända i nästa vecka, sen är man lite nyfiken på vem som vinner.

  soligt på förmiddagen här men nu mulet och det har kommit några droppar regn, men tempen är det inget fel på.. och det är skönt att slippa den värsta kylan. :)

  ha en skön dag

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det ska bli spännande att se upplösningen av det här programmet - jag hoppas på att Arne och Caroline tar hem vinsten - jag har lite svårt för Kave och Rebecka.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy