Vilken tur jag hade!

Av Ingrid, 24 mars 2010 18:01

Grått, men milt väder har det varit idag, precis som igår. När det nu inte var något lockande uteväder så har jag har passat på att påskbaka. Igår bakade jag mazariner och idag blev det chokladbröd och russinkakor.

När jag precis var färdig kom ett par sommargrannar in och hälsade på. De håller på att bygga om sitt sommarhus och hade blivit tvungna att åka ner över dagen för att prata med snickarna.

Så trevligt det kändes att få bjuda på en kopp kaffe och vilken tur att jag hade nybakat gott kaffebröd att bjuda på. Det blev en trevlig stund och många glada skratt då vi tänkte tillbaka på sådant som hände på den tiden de bodde här på Gotland.

När de gått hem gick jag inne på skatteverket hemsida och kollade våra deklarationer och det var ingen uppbygglig läsning. Jag får en massa efterskatt, men det visste jag egentligen förut, för jag vet att Försäkringskassan drar för lite skatt på mig. Åkes deklaration visade på plus, men där ska ännu uppgifterna för jordbruket in och de blanketterna har jag inte fyllt i ännu. Nu har jag i alla fall laddat hem dem, så jag får väl ta tag i det vid lämpligt tillfälle.

Nu är det hög tid för matlagning, spaghetti carbonara ska jag göra ikväll så det går snabbt.

Share on Facebook

14 svar på “Vilken tur jag hade!”

 • Av Ailas, 24 mars 2010 @ 18:52

  Äääääääh! Var snäll och nämn inte ordet efterskatt! Vet precis vad som väntar… :(

  Annars är det prima. Sol idag och en kollega och jag passade på att ta en ganska lång promenad på lunchen. Riktigt skönt var det.

  Ser också att vårblommorna börjar titta fram i trädgården även hos mig. Bara så underbart!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är de härligt när blommorna börjar titta upp, men det är fasligt vad det är surt överallt. Jag vill ha sol så att det torkar upp lite.

  [Svar]

 • Av anki, 24 mars 2010 @ 19:54

  smaskigt gott det låter med mazariner, jag brukade baka sån för en massa år sedan,, :) får nog ta och börja med det igen..

  ja efterskatt,, jag gruvar mej,, peppar peppar så var det några år sedan som jag hade det.. inget vidare.

  härligt med sommar grannar och särskilt att prata gamla minnen..

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Mazariner är lite småbökigt, men de blir så bra att ha i frysen och lätta att ta fram om det kommer någon man vill bjuda på kaffe.

  [Svar]

 • Av Corina, 24 mars 2010 @ 20:09

  Ja jisses, snart dags för deklarationen är det. Inga problem egntligen.Behöver endast räkna ut och fylla i reseavdraget och sedan är det klart. Borde få tillbaka även detta året. Kram !

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Nu är deklarationen ju riktigt enkel när man kan göra den via internet. Hur smidigt som helst!

  [Svar]

 • Av elisabet, 24 mars 2010 @ 22:06

  På tal om mat så var den upphottade saffranspannkakan mycket god.
  Och idag åt vi raggvåfflor ………….Västergötlands landskapsrätt
  raggmunk gjorda i våffeljärnet
  hur gott som helst och enkelt

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack för tipset elisabet. I morgon ska ju våffeljärnet fram och då skulle man ju kunna passa på att göra raggvåfflor. Det har inte blivit av att jag köpt receptboken, men i morgon ska vi på ICA och då ska den införskaffas.

  [Svar]

 • Av Karin, 24 mars 2010 @ 22:23

  Vilket underbart foto på snödroppen!
  Kram Karin

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Karin!

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 25 mars 2010 @ 9:37

  När det kommer oväntat besök…… så kul att du hade nybakat bröd att bjuda på och på tal om att äta spagetti carbonara så gott. Jag älskar italiensk mat och italiensk musik och italien är mitt favoritland. Lyckos du som får åka dit och både uppleva landet och träffa dina närmaste lite då och då. Jag har sonen i Helsingborg och jag har inte varit dit på flera år men i juni ska jag åka ner.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Få se om vi kommer iväg något i år? Italien är ett underbart land!

  [Svar]

 • Av elisabeth, 25 mars 2010 @ 12:15

  tjusig bild på snödropparna - de är ett vårtecken jag är van vid sen barn. Alltid lika välkomna varje år. Rolig med besök och få bjuda på så hembakat så det nyligen kommit från ugnen. Roligt nu när påsken ska nalkas och man får pynta i lite gult, det gillar jag. Brukar på min altan göra en gul sittgrupp med det gula saker jag gillar och en bukett gula påskliljor som förhöjer påsken. idag är det våffeldagen men den står jag över. Var i stockholm igår och där i en mataffär fick man ett hjärta som smakprov/gratis med sylt och grädde, det får räcka:-, nackdelen med såna smakningar men blir nästan mera hungrig….
  ha d gott.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Idag plockar nog fram det gamla våffeljärnet och gräddar några våfflor till kaffet. På gotlandsradion har de pratat om våfflor hela förmiddagen så jag har blivit riktigt sugen på det.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy