Bilskrället - Utmärkelse - Melodifestivalen

Av Ingrid, 14 mars 2010 16:41

Dagen började rätt bra med en blå himmel och en stor värmande sol. Det blåser i och för sig en hel del och det har varit minusgrader hela dagen, men man blir ju så glad över solskenet. Jag tog en lång härlig dusch efter en sen frukost, tvättade håret och fönade det och efter lite “daterande” skulle vi åka på Klinte och hämta tidningen.

- Bilen kommer aldrig att starta, sa min pessimistiske make, den har ju stått i två dagar, det klarar den aldrig.
- Det är klart att den startar, sa jag som har en lite ljusare syn på tillvaron.

Bilen var lite konstig när jag skulle låsa upp den och när jag satt mig tillrätta och vred om startnyckeln hände inte ett dugg. Den var helt död! Nog kan man bli mer än vansinnig på det här bilskrället. Det var bara att gå in igen och ringa sonen och beställa bogsering av vraket ner till Mekonomen. Nu får vi se vad de säger i morgon? På eftermiddagen ska vi till lasarettet, men vi har fått låna en bil av sonen, för det är ju inte säkert att verkstaden kan fixa vår bil så där direkt.

Inte var jag glad precis när vi kom hem efter att ha druckit eftermiddagskaffe hos Bosse och Carina, men desto trevligare var det då att hitta ett meddelande från Helena på Citronodlingen att jag hade något att hämta hos henne. Det var den här söta awarden och den tar jag med glädje emot, men bryter mot alla regler som följer med och erbjuder alla de som tittar in här att ta den med.

Ni är alla värda en utmärkelse! För vad skulle det här bloggandet vara utan alla uppmuntrande kommentarer. Jag har inte hunnit besvara de jag fick med anledning av gårdagens inlägg, men det kommer.

Igår kväll satt vi givetvis och tittade på Melodifestivalen och visst vann rätt låt, det tycker jag nog. Låten var inte riktigt min favorit, men jag tror att den kan slå bra i ESC och Anna var ju favorittippad, så hennes vinst kom inte som någon större överraskning. Det var hur som helst en trevlig kväll och jag fattade inte att tiden kunde gå så fort. Det var verkligen fullt ös!

Share on Facebook

27 svar på “Bilskrället - Utmärkelse - Melodifestivalen”

 • Av Krister, 14 mars 2010 @ 16:47

  Tur för oss att vi har ford. ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Bosse förslog att vi skulle skaffa oss en Ford vi också.

  [Svar]

 • Av Åsa!, 14 mars 2010 @ 17:22

  Tråkigt med bilen Ingrid. Bilar ska starta och gå, det är grundkravet och därmed basta :D

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så är det! Tur att vi upptäckte felet idag.

  [Svar]

 • Av Henry, 14 mars 2010 @ 17:57

  Jag håller med Bosse. Skaffa en Ford. Jag var mycket nöjd med Ford.

  Vi gillar Anna Bergendahl och hennes låt.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi får väl ta oss en fundrare på om vi ska behålla det här eländet eller inte.

  [Svar]

 • Av Pia, 14 mars 2010 @ 18:28

  Bilar är ett elände när de inte funkar… Om gårdagens inlägg har jag bara en sak att säga SKAMLIGT !!!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag blir enormt irriterad på saker som inte funkar!

  [Svar]

 • Av Eleonora, 14 mars 2010 @ 20:13

  Vilket elände med bilen. Ni är ju beroende av bilen så den måste på plats snarast möjligt. Och snart som Åke får “nya” ögon och kan köra igen … hoppas den går att reparera.

  Sol i tre dagar har jag haft här hos mig och det är fint. Dock har jag inte varit ute så mycket. Men det kommer.

  Sköt om er där på ön och kramisar

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Bilen går säkert att reparera, men den blir mer och mer opålitlig och det gillar vi inte. Man vill kunna lite på att bilen fungerar när man ska iväg.

  Ännu är det lite kallt och blåsigt, men jag har varit ute och tagit mig promenader alla dagar i veckan utom idag.

  [Svar]

 • Av Znogge, 14 mars 2010 @ 20:41

  Skaffa en Toyota! Billigt i längden.

  Visst var det en trevlig schlagerkväll med en värdig vinnare!

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Toyota….. ja varför inte!

  [Svar]

 • Av Sylvia, 14 mars 2010 @ 20:55

  Tycker som du att Anna Bergendahl var en värdig vinnare. En lite annorlunda tjej och jag gillar hennes röst och framtoning.
  I kväll har jag nappat på det du skrev om Dropbox. Har just installerat programmet i mina båda datorer. Verkar toppen bra att kunna förvara filer på nätet och samtidigt kunna nå dessa när jag är i stugan. USB-tiden är väl nu förbi.Fattar inte hur det kan funka. Tack för tipset.
  Ha nu en fin vecka och nu håller jag tummarna att det bara är en liten struntsak med bilen :-)
  Kramen Sylvia

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är dropbox fiffigt. Jag var nere vid Bosse o Carina och skulle visa dem en sak, då var det bara att logga in på dropbox och så hade jag mina filer där. Så fiffigt så!

  [Svar]

 • Av Eva, 14 mars 2010 @ 21:08

  Hej pa er,

  oturligt med bilen.

  Gaetano mar ganska bra, men lakaren har sagt att han skall vara hemma och ta det lugnt i ca 10 dagar. For mig ar det bara jobb och jobb som galler, i dag var det “full” arbetsdag som pappa brukade saga, fran kl 08.00 till kl 20.10! Nasta lediga dag kommer jag att ha nasta sondag !
  Ciao
  Eva

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag försökte ringa vid 19.45 tiden, men då var det Edoardo som svarade.

  [Svar]

 • Av anki, 14 mars 2010 @ 21:51

  ja man bli knasig på bilar som inte startar, kanske laddningen som inte fungerar som det ska eller ett batteri som har dåligt med vatten :-) kan vara vad som helst

  första gången som jag hör låten, och den har nog en viss chans skulle jag tro,,, inte den bästa jag hört men har man lyssnat på den några gånger så fastnar den säkert :-)

  grattis till utmärkelsen :-) ja vad vore ens blogg om man inte fick så många positiva kommentarer? det sporrar en att hålla på……

  måste passa på och gratta till det fina bloggpriset du fick i höstas, du är helt klart en värdig vinnare med en så fin och intressant blogg som du har. :)

  ha en skön kväll

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack snälla Anki! Blogpriset och festen i samband med finalen var verkligen en upplevelse.

  Bilen må väl ordna sig på något sätt, men det är lite mycket nu…..

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 14 mars 2010 @ 22:57

  Ja du Ingrid, datorer och gamla bilar lever sina egna liv utan att bry sig om sina ägare och deras behov.Vilken tur att ni kan få assistans av sonen. Hoppas det ordnar sig med eran bilen i alla fall.

  Jag är också väldigt förtjust i Anna, men jag tror dessvärre inte att hon har någon chans med sin låt internationellt sett. Hoppas jag har fel!
  Awarden du fått är du mer än värd - Grattis. Förstår så väl vad du menar. Man gläds åt alla sina bloggarvanner och har svårt att välja ut några, som skulle vara “bättre” eller mer kreativa än andra.

  Dags för Loppelådan, så jag önskar dig en god natts sömn.
  Varma och soliga kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag vet inte vad vi skulle göra oss utan Bosse! Han är världens gulligaste som alltid ställer upp.

  Jag håller med dig om Anna, jag tror inte att hon kommer långt med den här låten, det är bara att hoppas att vi har fel :)

  [Svar]

 • Av Skatan, 15 mars 2010 @ 6:53

  Det är verkligen mer än förargligt när bilen krånglar. När man skall ta den … ja, då står man ju där och kommer ingen vart. Tur att ni har en son på nära håll som kunde hjälpa till. Det är ju ännu mer förargligt när man bor på landet.
  Rätt låt vann nog ändå … ju mer jag lyssnar så … men det var inte min favorit heller … men den passar henne så bra och innebörden är ju fin för unga tjejer att ta till sig …

  Kram och ha en bra dag!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi är ju totalt beroende av en bil som fungerar. Här finns minsann inga bussar eller annan kommunikation. Det är verkligen tur att vi har Bosse att förlita oss till.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 15 mars 2010 @ 8:34

  Visst har den flickan en väldigt fin röst och lite annorlunda men biten vet jag inte om den var så bra.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag håller helt med - rösten är det inget fel på!

  [Svar]

 • Av Ia, 15 mars 2010 @ 17:18

  Jag tror det är dags att säga upp bekantskapen med den bilen…han förtjänar inte Er ;)

  Vad det gäller Melodifestivalen…nja, jag håller inte med :P

  Kram från ett Västerås med vårkänslor!!!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi börjar verkligen förlora tålamodet med en nu!

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

 1. Den kom som en sol från en klar himmel … « SKATANS TANKAR — 15 mars 2010 @ 7:17

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy