Internationella kvinnodagen

Av Ingrid, 04 mars 2010 16:24

På måndag den 8 mars uppmärksammas den Internationella kvinnodagen på olika sätt, inte minst i Visby. Det kommer att märkas både på Almedalsbiblioteket och Fornsalen i Visby. Muffverkstad, teater, visningar och samtal är något av det som står på programmen.

I Wikipedia kan man läsa:

Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin.

Med andra ord är det 100-årsjubileum i år.


Jag har fått några gåvor till den här dagen och här kommer de.


Tack Astrid!


Tack Ulf!


Tack Berit!

2008 utvecklade jag tankarna om varför det fortfarande finns ett behov av en kvinnodag och de funderingarna gäller ännu, för inte har det blivit så mycket bättre för världens kvinnor på de här två åren.

Share on Facebook

9 svar på “Internationella kvinnodagen”

 • Av Znogge, 04 mars 2010 @ 16:47

  Egentligen är det sorgligt att det ska behövas en speciell dag men med tanke på hur vår värld ser ut så är det nödvändigt!

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst är det så. Någon jämlik värld lär vi aldrig få se. Kvinnorna är ständigt i underläge.

  [Svar]

 • Av mymlan, 04 mars 2010 @ 19:28

  Men du alltså.
  Jag måste bara få berätta en knasig grej.
  Jag har en son, som är snart 19 år. Han heter Hamlet. Hans pappa bor på Gotland, men sin tjej och sin lille son som är snart tre år och heter Olle.
  Och dom bor i Vidunge, Stenstugu…
  Du bara måste ju veta vilka dom är!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Sorry Mymlan, men gårdsnamnet Stenstugu finns i 50 olika socknar på Gotland, så jag vet inte alls vilka de är.

  [Svar]

 • Av mymlan, 04 mars 2010 @ 21:44

  Aha. Det är inget du behöver vara ledsen för. :)
  Trodde att det var en by som hette så.
  Såg en googlekarta över hans gård och där stod Stenstugu som jag bara förknippar med dig och din blogg.

  Men då var det utrett.

  [Svar]

 • Av Kerstin, 04 mars 2010 @ 22:34

  Jaha, då är det våran dag då snart! Kanske kaffe på sängen?
  Läste med intresse ditt inlägg och alla svar om Rutavdraget och Mona Salin. Själv orkar jag pga sjukdom inte sköta hemmet och gubben jobbar ju och har fullt upp ändå så detta är en viktig fråga för mig. Hemtjänst får jag inte pga att gubben är frisk, spelar ingen roll att vi inte orkar med. Städfirmor kostar för mycket, inget för vanligt folk. Nu har jag på g en tjej som ska starta eget och kan hjälpa oss för 140 kr i timmen och hon vill ha denna typ av jobb. Ska hon nu bli arbetslös innan hon ens börjat sin städfirma?
  De rika klarar sig ändå, detta borde vara något som fanns till hjälp för sjuklingar och trötta småbarnsmammor och andra som behöver hjälp och inte är rika. Vi hoppas ju bara att tjejen startar upp så fi får vår hjälp ett par ggr i månaden

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Njaa, jag tror inte att det blir kaffe på sängen. Jag föredrar att sitta vid köksbordet med min kaffekopp och tidning.
  Hoppas att det ordnar sig med den där hjälpen Kerstin, jag vet ju hur besvärligt du har det tidvis. För övrig är det ju inte självklart att det blir maktskifte till hösten. Vi som vill ha kvar Rut kanske oroar oss alldeles i onödan.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 05 mars 2010 @ 8:11

  Nej det är så sant. Kanske till och med lite sämre. När man pratar med unga flickor så blir man förvånade hur lite långt vi kommit och hur dom fortsätter att skämma bort sina karlar och sina barn och sköter hemmen och jobbar heltid och stressar och får dåligt betalt för samma arbete.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag hörde Gudrun Schyman i Visby i somras när hon raljerade över “Vård av frisk man”, men det ligger en hel del i det. Det är vad vi kvinnorna, även de yngre, håller på med.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy