Måndagsmorgon med sol och blå himmel

Av Ingrid, 22 februari 2010 12:57

Vilken kall natt det har varit! Vi hade -14° i morse, men det är väl inte så mycket att beklaga sig över, för jag hörde på radion att det varit -36,7 i Norrland någonstans och Skogsnuvan rapporterar -32 vid 8.30-tiden idag. Jag blir mer och mer stärkt i min tro att vi är på väg mot en ny istid.

Ljusare blir det dock för varje dag och idag upptäckte jag att jag nog måste byta mina tunna vintergardiner i sovrummet till några av tjockare tyg. Jag får sömnproblem på morgonen annars och det är ju försmädligt, när man nu kan få sova i lugn och ro. Det blev väldigt ljust i morse, för det var ganska klart och senare kom solen också fram (fast då var jag uppe sedan länge).

Vi åkte på Klinte på förmiddagen, för vi skulle posta ett brev, som vi glömde att lägga på lådan igår. Tidigare hade vi en brevlåda här i närheten, men den är bortrationaliserad sedan flera år. När det nu var så fint väder, så tog jag kameran med för att försöka dokumentera hur det ser ut i Klintehamn nu med all snö.

http://klintehamn.stenstugu.com/#2
När du startat bildspelet så kan du klicka på den nedre vänstra ikonen så blir bilderna ännu större.


När vi kom hem hade vi en katt ute och en inne. Ser du Grållen där i fönstret, där han älskar att sitta och spana? (klicka på bilden så blir den större)

Jag har brukat skryta med att våra katter aldrig “fulat ut sig” inne, men igår misslyckades Grållen, eller rättare sagt, det var väl jag som misslyckades (det var väl bara en del i den radda av olyckor som drabbar mig just nu).

Jag var
inne i salen på morgonen och kollade elementen och inte sjutton såg jag att Grållen smet in. Fram på dagen frågade jag Åke om Grållen låg uppe och sov, för jag hade inte sett till honom något, men Åke kom inte ihåg om han sett honom eller inte. Jag satt i köket och läste DN, men Åke satt och såg på TV i vardagsrummet och han fick se att Svarten satt och krafsade på dörren ut till salen. Då ropar Åke till mig: “Svarten vill ut i salen, vad ska han göra där?”

Grållen tänkte jag, tänk om Grållen är instängd där! Och visst var han det, jamande kom han springande när jag öppnade dörren och jag lovar det doftade inte rosor därinne precis. Ett lammskinn hade han funnit vara det lämpligaste stället att göra sina behov på. Det var bara att kasta ut skinnet i snön och sätta igång och skura av golvet där det legat. Lite grälade jag allt på katten, men han kunde ju inte hjälpa att han blivit instängd.

Håll med om att jag är otursförföljd, eller är det helt enkelt så att jag är allmänt klantig, kan det ha med åldern att göra kanske? Börjar jag bli en dabbig pensionär, som inte kan ta vara varken på mina katter eller mig själv? Det tål att fundera på!

I eftermiddag ska det börja snöa igen rapporterar Åke, som just hört väderleksrapporten - 1 dm har vi att vänta. Vi har ju fått en avisering om slamtömning och Åke har med stor möda lyckats skotta fram brunnen, det skulle ju vara försmädligt om det kom en massa snö nu igen.

Share on Facebook

20 svar på “Måndagsmorgon med sol och blå himmel”

 • Av Berit, 22 februari 2010 @ 13:47

  Hej Ingrid!

  Jo, jag håller med dig om att lite otursförföljd har du varit just nu, men inte är du någon dabbig pensionär inte, lång ifrån Ingrid.

  Ujamej för den lukten, jag vet hur det varit med våra vovvar när något sånt hänt inne, den lukten sitter kvar i näsan länge, men nu var det ju inte Grållens fel iaf:-).

  Snön ja, den är inte rolig nu, vi är lite oroliga för taket på uterummet, hoppas på att Lennart byggt det stabilt och det tror jag säkert han gjort.

  Ha det så gott!
  Kramar
  Berit

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Klart att Lennart gjort ett bra jobb med taket, det är i alla fall jag övertygad om. I morgon skulle det viss kunna bli lite mildare väder, det skulle vara skönt att slippa hålla på att kolla elementen i den delen av huset som vi inte använder. Bergvärmen drar ju en hel del el, så det gäller att inte ha något på i onödan, men det får ju inte frysa heller.

  [Svar]

 • Av elisabeth, 22 februari 2010 @ 14:48

  katter är som katter är, de är snabba och lyckas smita insnabbt när man inget anar- man har mycket omkring sig, rum som stängs ute för dom blir ju alltid intressanta…….. visst märker man av att det i denna årstid att inte allting blir som man vill tycker jag, klumpighet tappa något brukar jag få…. ha ha…. tror det är kylan som stänger av vissa delar av kroppen…. ha ha Hört att sommaren ska bli varm, kan det stämma tro ? glad blir man ju i alla fall av att höra det…. Gillar du låter oss få en tripp i snöiga Klintehamn, fina bilder särskilt de 2 sista ….. så njutningsbara.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag håller med dig elisabeth, det är nog kylan som gör en klantig och valhänt på mer än ett sätt.

  Kul att du gillade klintebilderna, jag ska se om jag kan fylla på med flera vid ett annat tillfälle.

  [Svar]

 • Av Skatan, 22 februari 2010 @ 15:57

  Otursförföljd är vad du är … inte har det med stigande ålder att göra … aldrig i livet. Det är klart att om katten råkade bli instängd hade han ju inte så mycket val … men vem skulle inte kunna ha råkat stänga dörren om en katt som smitit förbi och in …

  Nu väntar vi på bättre tider … vackert väder är det men aj aj aj så kallt så nu … får väderguden tänka om och ge oss lite värme också.

  Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Kanske, kanske blir det lite mildare i morgon :)

  [Svar]

 • Av Skatan, 22 februari 2010 @ 16:02

  Jag råkade titta på spalten här till höger och Life Traffic Feed och undrar … varför Skatans Tankar går via Kista, Stockholms län när den hör hemma i Nyköping. Fattar “nada” …

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Ja, du Skatan, det är väl dina tankar som har flaxat iväg till Kista! Jag vet med andra ord inte varför det blir så ibland.

  [Svar]

 • Av Eleonora, 22 februari 2010 @ 16:16

  Jomen litet otur får man väl säga att du fått just nu. Men det går nog över och turen vänder snart. Stackars Grållar, han var nog ledsen att ställa till det för dig. Hoppas nu att Åke inte ska behöva skotta fram brunnen en gång till. Det är nog så jobbigt och tungt att skotta fram snö.

  Men ni ska ha det så gott det går där ute på Gotland. Jag tänker på er och skickar värmande hälsningar som bådar om varmare väder (stog det i tidningen idag). Kram vännen

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi hoppas på att det ska bli lite varmare och att vi ska få vår skorsten lagad så att vi kan börja elda med ved igen.

  [Svar]

 • Av Ulla-Britt, 22 februari 2010 @ 17:55

  Hejsan Ingrid!
  Ja lite otur har du allt haft men så är det bara ibland.
  Stackars Skrållan som blev inlåst helt ofrivilligt.
  Lycklig var hon väl när hon fick komma ut igen.
  Bara att städa så den lukten kommer bort för det luktar verkligen starkt om katter.
  Skotta snö är jobbigt hoppas inte det kommer mera nu innan ni ska slamtömma brunnen.
  Ha det så gott trots kylan.
  Kram U-B

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Ulla-Britt! Ja, katten var glad när han fick komma ut. Han hade varit uppe i ett fönster och slagit ner en vas också, men den höll, så där hade jag lite tur i alla fall :)

  [Svar]

 • Av Astrid, 22 februari 2010 @ 18:02

  Ja man blir ju inte snabbare på att uppfatta saker som rör sig runt en eller ljud osv.
  Jag har väldigt svårt för att placera ljud nu har jag märkt
  Jag fick ju känna av kylan i söndags när vi skulle hämta hem vår hund, det var minus 35 i Porjus

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vilken chock för kroppen Astrid och komma från Gran Canaria till Porjus!

  [Svar]

 • Av ailas, 22 februari 2010 @ 20:51

  Det är sånt som kan hända, inte ska du skuldbelägga vare sig dig själv eller kissen! Jag har TRE stycken svarta missar i huset just, eftersom jag vaktar doteras två under de tre veckor de är i Indien! Har du varit inne på min blogg, så har du sett lite mer om mina gäster… :)

  Annars ser jag av dina fina bilder att även ni fått er del av snön och vintereländet! Här var det -19 på morgonen när jag skulle ge mig iväg, men bilen startade snällt. Under dagen har det endast kommit ett par cm nysnö… men varenda snöflinga till är åt fel håll! Så är det.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Här har det nog kommit en 5-6 cm i kväll, det blir nog snöskottning i morgon också.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 22 februari 2010 @ 23:59

  Här i Stockholm var det drygt 22 minusgrader tidigt i morse, och sedan ca. 15 minusgrader.
  Men oj…över 36 minusgrader uppe i norr…det är “ganska” mycket..
  Men skönt att det i alla fall blir ljusare för varje dag, och så småningom ska nog ändå våren börja igen.

  ja, dessa kissar kan “hamna” på de mest oväntade ställen och bli instängda.
  Kan tänka mig att du grälade lite på Grållen,
  för det är ju ganska svårt att få bort doften efter ett sådant missöde.
  Speciellt då kissar har så bra luktsinne och kan göra om det igen på samma plats…

  Nu kommer jag ihåg en gång när min kisse blev utestängd på balkongen och det var en sådan där kall vinter som vi har nu.
  Jag letade och letade efter henne,
  men så tänkte jag att jag kollar balkongen…och visst var hon där och hade säkert varit där ett par timmar,
  och vi hade inte märkt att hon smitit ut och vi hade stängt dörren.
  Oj, vad rädd jag blev att hon kanske förfrysigt sig…
  men kissen bara promenerade sakta och lojt in…precis som om det där var ju inte så farligt :-)
  Katter är lustiga djur :-)

  Kram

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Katter klarar det mesta faktiskt. Våra är ute varje natt, men de har ju sin kära ladugård där de har bra skydd för både köld och väta.

  [Svar]

 • Av Gunnie Norrby, 27 februari 2010 @ 10:29

  Hej från Uppsala.
  Tack för rapportering och bilder från vårt älskade Klinte. Undrar om all snö försvinner till maj då vi räknar med att flytta ner. Vilken förskräcklig vinter men idag droppar det för fullt från taket så nu kommer väl halkan. Tur att det finns stavar att hålla sig till. Angående katter kan jag berätta att våra vänner Stenströms i Fröjel har en katt som de borstar tänderna på. Ge Åke en kram från mig. Tack än en gång från Gunnie och Göran

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Så roligt att få en hälsning från Uppsala. I maj när ni kommer, är det VÅR!

  Jag tror inte att jag lyckades speciellt bra om jag skulle försöka borsta tänderna på Grållen o Svarten.

  Nu ska jag gå och krama Åke :)

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy