Jag väntar ännu!!

Av Ingrid, 21 januari 2010 15:20

Nu sitter jag på biblioteket i Klintehamn på väg från bilverkstaden till frissan. Vi har haft en ganska fin dag, men det är rätt mycket snö och när jag åkt hemifrån var det -3 grader.

Det där flytet som jag skröt med tidigare i vinter tycks ha lämnat mig totalt. I måndags var vi i Visby dels för att besiktiga bilen och dels för att Åke skulle på reumatologen. Bilen gick inte igenom besiktningen på grund av ett fel i motorstyrningen. Lambdasensor nummer två var paj och måste bytas. Den andra bytte vi för ett par månader sedan och det kostade 2 700:-, så den här lär kosta lika mycket.

På lasarettet gick allt bra, Åke fick godkänt och sina recept förnyade. Sen bar det iväg till Teliabutiken där det var ganska kaotiskt. Efter lång vänta fick jag tala med en tjej som skulle se till att jag fick bredband igen, men när hon la beställningen fick hon upp något felmeddelande om att det var något fel med vår ingående teleledning. Nu måste det åtgärdas innan de kopplar in bredbandet och hur lång tid kan det ta??? En vecka påstod hon, men jag tvivlar på att det går så fort.

Den här veckan har annars bestått av en räcka läkarbesök. I måndags var det alltså reumatologen på Visby lasarett och i tisdags var Åke på en kontroll på Vårdcentralen vid en ny läkare, Roland Koch, som jag gillade skarpt. Nu har vi listat oss hos honom, så nu har vi en egen familjeläkare. Han är inte färdig ännu utan är ST-läkare, men det tycker jag inte är någon nackdel. Följden av det läkarbesöket blev i alla fall att Åke fick ner till VC igår igen och lämna en massa prover och så ska läkaren ringa sedan och tala om resultatet. En minnestest ska också göras, för att utesluta att Åkes besvär med minnet inte är något sjukligt. Igår ringde också distriktssköterskan och bokade en tid för ny blodtryckstagning. Det känns skönt att ha en läkare som tar besvären på allvar och inte bara avfärdar det med att “det är åldern”.

Nu ska jag uppdatera det här och springa iväg till frissan och klippa mig och sen ska jag gå tillbaka till verkstaden och hämta ut bilen.

Tack till er alla som tittat in och skrivit vänliga kommentarer, tyvärr hinner jag inte besvara dem och inte blir det tid till några bloggbesök heller. Det får vara till en annan stund!

Share on Facebook

20 svar på “Jag väntar ännu!!”

 • Av Hönsakadorran, 21 januari 2010 @ 17:51

  Vilken hektisk dag du har haft, trevligt med läkare som bryr sig dom skall man vara rädd om. Ofta skickar de hem en utan att ens ta ett enda blodprov. Hoppas du snart får ditt bredband, för nog är man lite beroende.
  Kram

  [Svar]

 • Av Znogge, 21 januari 2010 @ 19:49

  Håller verkligen tummarna för att det ska lösa sig snabbt! Äldsta fröken och hennes pojkvän fick vänta i fyra månader men då var Glocalnet inblandade. När det tröttnade och kontaktade Telia gick det på ett par veckor!

  Kram!

  [Svar]

 • Av Corina, 21 januari 2010 @ 19:56

  Blir lite svettig bara av att läsa din blogg.Jisses vad mycket att stå i.Hoppas bredbandet ska komma igång snart för dig ! Kramis !

  [Svar]

 • Av Mien, 21 januari 2010 @ 20:36

  Skönt att Åke träffat en läkare som lyssnar. Och stackars, stackars dig som har sånt pyssel med bredbandet. Bilar är världsliga saker, men hälsan och bredbandet, det måste man ta på allvar.

  [Svar]

 • Av Åsa!, 21 januari 2010 @ 21:54

  Så skönt att Åke har blivit tagen på allvar, det känns viktigt! Men bredbandet Ingrid, vilket elände och bilen, suck! Bilar är märkliga sparbössor, man stoppar i en massa pengar som sedan aldrig går att få ut igen.

  [Svar]

 • Av Astrid, 21 januari 2010 @ 22:55

  Cybervärlden är väldigt tyst utan dig måste jag säga
  Du vet man kan inte ständigt ha tur för då ser man ju ingen skillnad
  Här är det´minus 20 ikväll, burr

  [Svar]

 • Av Per-Ola, 22 januari 2010 @ 7:50

  Det låter som om du har en hektisk tid just nu. Frustrerande att Telia inte är snabbare på att ordna ditt bredband.
  Skönt dock att Åke fick sina mediciner och att ni hittat en bra läkare.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 22 januari 2010 @ 8:04

  Lycka till och hoppas att allt ordnar sig. En alldeles ny läkare kanske är noggrannare än en som jobbat länge. Du vet Nya kvastar sopar bäst.

  [Svar]

 • Av Maj-Britt, 22 januari 2010 @ 11:33

  Hej Ingrid! Nu vänder det nog och allt går som en dans igen.
  Läser man Miens blogg under tiden hon var ensam med Lilleman då kan vad som helst hända tydligen.
  Skönt att ha en läkare som man gillar och kan prata med om allt.ST- ja hur är det “nya kvastar sopar bäst” eller

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 22 januari 2010 @ 15:47

  Problem med internetuppkoppling och bilar är inte kul (och dyrt), men det viktigaste är ju ändå, att Åkes prover är bra.
  Hoppas nu att ni får den där kabeln reparerad snart och att provsvaren visar, att läget är under kontroll.
  Skickar varmaste kramar och önskar en skön helg!

  [Svar]

 • Av Skatan, 22 januari 2010 @ 17:17

  Vilken tur att ni fått fatt på en egen bra husläkare. De växer inte på träd … åtminstone inte i Borlänge där jag varit de senaste månaderna mer eller mindre. Nu ser vi ljuset i alla fall … hoppas jag … och jag åker hem till Nyköping i nästa vecka. Hoppas också att det löser sig med bredbandet. Det är ju verkligen jobbigt att vara utan nu när man är så van att ha det. Kramar!

  [Svar]

 • Av Kicki, 22 januari 2010 @ 17:44

  Så tråkigt att inte bilen fixade besiktningen.
  Men dessdå bättre att ni verkar ha fått tag i en medkännande läkare, dom växer inte på trän, men jag har förstått att det faktiskt finns en del ändå som månar lite extra om sina patienter.
  Det är inte kul att vänta på att Telia ska få ändan ur vagnen. Vi fick vänta mer än utlovat när vi flyttade hit och skulle skifta bredband från Arhyttan till Vikmanshyttan. Dessutom får man ett nästan sjukligt behov av internätet (talar för mig själv).
  Får väl se fram emot ett besök när du återfått en egen uppkoppling.
  Kram från snöigt Dalarna

  [Svar]

 • Av Ulla-Britt, 22 januari 2010 @ 19:19

  Hejsan Ingrid!
  Äntligen har jag tid att titta in till dig igen.
  Så trevligt att Åke fick en bra läkare för det känns tryggt.
  Sårskilt om man ska ta massa prover då är det viktigt.
  Vilken otur med bilen och kastar gör det också.
  Hoppas turen vänder snart och att du blev fin i håret.
  Trevlig helg kramiar U-B

  [Svar]

 • Av Eleonora, 23 januari 2010 @ 11:07

  Inte behöver du oroa dig för att du inte kan hälsa på hos dina bloggvänner. Vi väntar så gärna - bara du får ditt bredband ordnat. Trist att du ska behöva vänta så länge.

  Skönt att Åke kommit under en engagerad läkares vård. Det är nog inte helt fel med en AT-läkare. Han är nog mycket noggrann och vill ta reda på orsak och verkan, vilket dessvärre många av de äldre läkarna har glömt bort.

  En lugn och skön helg önskar jag dig och Åke. Kramar

  [Svar]

 • Av Sylvia, 23 januari 2010 @ 13:08

  Bilen är väl ett måste för er men huggarn vad den kan kosta stora summor i underhåll.
  Så bra att maken fått en bra husläkare som bryr sig om,även om han har kommit lite till åren.
  Hoppas nu det snart ska ordna sig med bredbandet också,för nu börjar jag smått sakna dina trevliga inlägg.Förstår om du börjar bli lite less på att det tar sån tid :-)
  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram Sylvia

  [Svar]

 • Av margit, 23 januari 2010 @ 22:40

  Go natt!! Inte roligt när bilden är “trasig” eller fel som måste åtgärdas..och dyrt blir det ju alltid!
  Önskar dig en fin söndag!!
  Kramen min vän!!

  [Svar]

 • Av Agneta, 24 januari 2010 @ 3:31

  Gratis till en läkare som tar sina medmänniskors krämpor på allvar!! Tyvärr växer sådana inte på trän, numer. Finner det mycket underligt att läkarna inte sköter sitt jobb men ändå får dom vara kvar! Det handlar faktiskt om våra liv!
  Inom vilket annat yrkesområde accepteras det?

  Hoppas teleledningarna fungerar snart så att du kommer igång med ditt bredband igen.

  Bil måste ni ju ha p.g.a. boendet, men attans vad det kostar att hålla “plåtburkarna” i god kondition.
  Lycka till!
  Kramen, Agneta

  [Svar]

 • Av Lambergsfrua, 24 januari 2010 @ 13:46

  Om jag inte missminner mig har din Åke födelsedag idag. Stort GRATTIS till honom och varma kramar till er båda :)

  [Svar]

 • Av Kerstin, 24 januari 2010 @ 23:02

  Vilken dag ni hade. Jag blir rent trött av att tänka mig in i den!
  Vad trist att det ska vara så svårt att få igång internet.
  Härligt att ni fått en egen läkare. Jo, det verkar som de bryr sig mera då. ST läkare är ingen nackdel, de har ju alla kunskaper färska jämfört med de gamla. Vår är jämngammal med oss och hon vet inte så mycket om Bechrerew men vi kompliterar varandra för det gör ju jag -:)
  Ha det bra tills nästa gång vi hör av varandra

  [Svar]

 • Av Gunilla, 29 januari 2010 @ 15:57

  Gratulerar till att ha fått en bra doktor.
  Jag går hos honom också. Blev mer eller mindre beordrad att byta doktor för ett år sen och gjorde det. Jag är mycket nöjd.
  Han lyssnar på en och slutar inte samtalet med orden: …men du är ju överviktig! Det är den största orsaken till allt tydligen, även om man har ont i handen. Och är det inte det, så är det att man är för gammal. Men…nu har vi en bra doktor iallafall!
  Mycket snö har vi också….=)
  Hälsa Åke och gratulera i efterskott!
  Vi syns väl längs vägen!
  Hälsn. Gunilla vid Svarvare

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy