Veckans bloggtema - Välj själv - Ålder

Av Ingrid, 15 december 2009 22:02

Den här veckan tänkte jag inte ge er ett specifikt tema, däremot tänkte jag att ni ska få välja och skriva om något av de teman som redan passerat.

Så skriver Mymlan i Bloggvärldsbloggen och jag valde ett tema som jag inte skrivit om tidigare som veckans bloggtema, däremot har det varit med i Tjejsnack, ämnet är ålder. Det jag skrev i tjejsnacket tycker jag gäller även idag, så här kommer frågorna och mina svar.

Tjejsnack 20 aug-07

Krister, jag och kusin Görans dotter Kia (Karin) Foto Göran Svanborg

Krister, jag och kusin Görans dotter Kia (Karin) Foto Göran Svanborg


 • Spelar åldern någon roll? När, varför?
  Åldern spelar i vissa åldrar en väldigt stor roll. Som barn och tonåring räknade man ju inte bara år, utan månader. 12½ eller 13 år det var skillnad som mellan natt och dag. Man väntade på att fylla 10 år, att bli tonåring, att bli 15 och få köra moped, att bli 18 så att man skulle kunna få gifta sig utan att “gå till kungs” och att bli 21 och myndig.

 • Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför?
  Egentligen inte, i så fall finns nog svaret i förra frågan.

 • Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang?
  Jag tror inte att jag har ljugit om min ålder någon gång.

 • Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera!
  Så länge man får var frisk spelar det ingen större roll hur gammal man är.

 • Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera!
  Åren när man var runt 40 var nog den bästa tiden. Man kände sig säker i sin roll, var mitt i livet och som kvinna var man fortfarande “synlig” och framtiden hade ännu en hel del att erbjuda. Det var en jobbig tid, med barn och studier och arbete hemma med djur och lantbruk men det finns ett citat som säger att “När livet är som bäst är det arbete och möda” och det stämmer nog rätt bra.
Share on Facebook

12 svar på “Veckans bloggtema - Välj själv - Ålder”

 • Av Skatan, 16 december 2009 @ 7:01

  God morgon! Jag har nog också skrivit det här bloggtemat någon gång men inte kategoriserat det rätt och bra. Jättebra inlägg med de här frågorna. Kanske “lånar” jag dom och svarar på dom i min blogg (med länkning förstås) Vi får se. Mina blogguppslag sinar nu när jag sitter “instängd” tre trappor utan hiss med en sängbunden och så lilla Alice och Pa. Nu kommer det blir svårt att dra vagnen ute också. Det har kommit hur mycket snö som helst.

  Men det är bättre än det låter. Att vara här. Jag är faktiskt glad att vara här och jag lär ju känna både min svärdotter Pa och lilla Alice mycket mycket bättre. Kramar!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag förstår att du har det jobbigt och oroligt, men du är duktig som trots allt försöker se den positiva sidan.

  [Svar]

 • Av skogsnuvan, 16 december 2009 @ 8:02

  Så klokt du skrev om ålder. Min bästa ålder var också runt 40 år men det där med att livet är som bäst när man jobbar som mest skriver jag inte under på. Jag är av naturen lat och livet är som bäst när jag är helt fri och kan göra precis bara det jag vill.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Jag har minsann inte något emot att var fri och göra som jag vill, men tycker nog ändå att livet var bättre när man hade fullt upp.

  [Svar]

 • Av Eleonora, 16 december 2009 @ 9:38

  Bästa inlägget om ålder!!! Håller med dig totalt. Kram på sig!

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Tack Eleonora och kramar tillbaka!

  [Svar]

 • Av ingmarie, 16 december 2009 @ 15:24

  oväder att vänta i morgon torsdag, det blir till att städa huset och julpynta

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Vi får i alla fall hålla oss inomhus Ing-Marie!

  [Svar]

 • Av Åsa!, 16 december 2009 @ 15:41

  Jag tycker att det är alldeles för åldersfixerat i dagens samhälle. Men det kanske är ett ålderstecken??? ;)

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Det skulle ju kunna vara så ja!

  [Svar]

 • Av Kusin Göran, 16 december 2009 @ 17:25

  Visst är de fina - alla tre.

  [Svar]

  Svar av:Ingrid

  Visst Göran, det är ju du som tagit fotot, det måste jag ju få med. Hoppas du mår bättre idag.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy