Nytt oväder på väg enligt SMHI

Av Ingrid, 18 juli 2009 16:37

22° är det idag, men det blåser hemskt och jag tycker att det känns att det är oväder på väg. Det kanske inte kommer att drabba Gotland så hårt den här gången, men i mellersta Sverige befarar SMHI ett nytt stort regnoväder. Kristianstad fick under fredagen 50 mm i samband med att ett kraftigt åskväder drog in över norra Skåne. Man rapporterar om översvämningar och flera villabränder efter åsknedslag under natten mot lördagen. Jag tror att vi får vänja oss vid att vädret blir mer och mer extremt.

Så här kraftiga åskväder visar SMHI 15.30, att det ligger över ute över ostkusten och det är på väg norrut. Det är det där svarta området som visar blixtaktiviteten.

Maken har suttit och klippt gräs nästan hela dagen, för han är rädd att det inte ska gå att köra med den stora gräsklipparen på ett tag, om det nu skulle komma mycket regn även den här gången på Gotland. Jag har inte gjort så mycket idag, jag är lite ledsen och nere efter gårdagens besked om att Inger avlidit och jag sov väldigt dåligt inatt. Inger och Hasse var med mig i drömmarna och fantasierna hela natten. På eftermiddagen har jag legat ute i solstolen (fast det var mest mulet) och lyssnat på Kristian Luuk. Han hade verkligen ett jättetrevligt sommarprogram och spelade bra musik. När Sommar i P1 var slut gick jag in och tog mig en dusch och tvättade håret, så nu känner jag mig uppfräschad och bättre till mods.

Med illa dold förtjusning har jag klippt ur de här nyhetsrubrikerna. Visst är stavningen härlig!


Den rubriksättaren har nog haft lite bråttom!

Jag vet att jag inte ska förhäva mig, för jag skriver minsann fel ibland jag också. Jag kanske inte stavar så illa, men jag kan hoppa över hela ord och då är det ju inte lätt för stavningsprogrammet heller att reagera. Det händer att jag går in och läser ett gammal inlägg och helt plötsligt ser felen, för trots att jag väldigt noga läser igenom det jag skriver, så gör jag missar. Det är inte slarv, men förfärligt försmädligt ändå, för det ser naturligtvis slarvigt ut.

Share on Facebook

15 svar på “Nytt oväder på väg enligt SMHI”

 • Av Znogge, 18 juli 2009 @ 16:58

  Jag brukar kontrollera min texter men det blir ändå fel ibland! Men det är nästan värre i en tidning tycker jag…

  Tänkte passa på att fråga dig om man behöver ha med sig adapter till Secilien? Vi har ju telefon och digitalkamera som kan behöva laddas! I guideboken stod det så luddigt nämligen…

  Kram!

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Adapter behöver ni inte ha med. Vi har aldrig haft några problem med det på de hotell vi bott på.

  [Svar]

  Svar av:Znogge

  Tack för svaret! Vad jag minns har vi inte haft det tidigare i Italien!

  [Svar]

 • Av Åsa!, 18 juli 2009 @ 17:17

  Så frukansvärt tråkigt med Inger! Tänk så fort det gick. Och Hasse, hur mår han? Kram på dig Ingrid!

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Vi ska försöka åka till Korpen och hälsa på honom imorgon eventuellt, så får vi se. Men det är klart att det tagit honom hårt.

  [Svar]

 • Av Henry, 18 juli 2009 @ 17:42

  Det tycks som att vi här har klarat oss ganska bra jämfört med Kristianstad, som inte är så långt härifrån.
  Men det är mulet oh grått här nu.
  Ha en fin kväll!
  Kram!

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Hoppas er kväll också blir fin, eller blev kanske jag ska säga, för nu börjar det väl bli läggdags.

  [Svar]

 • Av Berit, 18 juli 2009 @ 17:58

  Hej Ingrid!

  Ja, oväder vankas sägs det. Vi är just nu i Karlsborg och det är mulet, men har varit en del sol idag. I Göteborg regnade det rejält när vi pratade med dom hemma. Vi drar oss nog hemåt imorgon beroende på vädret och vilar upp några dagar för vidare färd mot Österlen och lite golf.

  Åke gör nog rätt i att klippa gräset nu, så behöver han inte oroa sig för det i veckan.

  Kramar
  Berit

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Ni är verkligen aktiva pensionärer du och Lennart!

  [Svar]

 • Av Ann-charlott, 18 juli 2009 @ 18:32

  Hejsan Ingrid. Måste bara komma in och säga att jag tänker på dig och det du går igenom med sorgen efter Inger. Det är jobbigt när vissa saker man går igenom går in i drömmarna också, men det är väl hjärnans sätta att bearbeta. I dag har vi haft mycket regn som har kommit hos oss och plixt och dunder, inget kul alls. Ibland ser jag också hur fel jag skrivit och ord blir till annat. Ha det gott vännen. Kram Ac

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Tack för medkännande ord Ann-charlott! Här har vi haft lite åska och regn ikväll.

  [Svar]

 • Av Pysen73, 18 juli 2009 @ 19:59

  Jag läser också igenom ordentligt en eller ett par gånger, men ändå upptäcker jag fel senare… Det är precis som att man blir blind när man precis har skrivit det, man vet ju vad det SKA stå och så ser man väl det man vill se kanske :o)

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Jo det är nog så det är. Man vet ju vad det ska stå och tror att allt är ok.

  [Svar]

 • Av Inger Maryissa, 18 juli 2009 @ 20:51

  Här har det varit otroligt kvavt på eftermiddagen och molnen samlades på himlen, och nu regnar det.
  Jag bara väntar på en åskknall….
  Ja, det verkar som om vi får vänja oss vid att vädret blir mer och mer extremt tyvärr.

  Kul med stavningsfelen i nyhetsrubrikerna ;-)

  Kram

  [Svar]

  Svar av:IngridL

  Här har det varit lite åska och några regnskurar ikväll, men inte alls så farligt. Nu har nog det mesta passerat.

  [Svar]

Andra länkar till detta inlägg

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy