Utflykt till Visby

Av Ingrid, 29 april 2009 17:46

Onsdagen den 29 april 2009 | 19:50 | 18°

smiley En riktigt solig och fin dag har det varit idag. Som varmast mitt på dagen var det 21°. I allnakku kan man läsa att det är Ängges dag och många vackra ängen har vi sett idag.

På förmiddagen klippte jag gräsmattorna. Det var nästan lite synd för de var vackra med alla gula blommor och tusenskönor, men gräset började bli så långt, så jag vågade inte låta det vara längre. Och så är det ju Valborgsmässoafton i morgon och då vill jag ju att det ska se snyggt ut i trädgården.

Eftersom vädret var så härligt bestämde vi oss för att göra en utflykt till Visby efter lunchen. Det var väl kanske mest jag som ville åka till stan, för jag hörde på radion häromdagen att den japanska magnolian i Botaniska trädgården står i full blom och det ville jag inte missa.

Åke ville se hur vårbruket fortskrider, så vi åkte inre vägen över Sanda och Eskelhem i stället för att ta kustvägen. Det är verkligen vackert överallt nu och man märker, att så fort man kommer från kusten en liten bit, så har grönskan kommit bra mycket längre än här. I ängena som vi passerade, var marken fullkomligt täckt av blommor och lövträden börjar slå ut.

När vi kom till Visby parkerade jag på Öster och så gick jag ner genom stan till Botaniska trädgården. Det var riktigt varmt och det var verkligen kul att se hur olika folk är klädda en sån här dag. Det fanns de som gick i linne, shorts och sandaler, medan andra ännu hade vinterjackan, halsduken och vantarna på. I Almedalen var det fullt av folk som låg och solade mer eller mindre avklädda. Det var inte så många planteringar i ordning där ännu, men det finns en riktigt vacker rabatt, som jag var tvungen att ta ett kort av.

Också utanför min gamla arbetsplats, Payex på S:t Hansplan, finns det en vacker plantering.

Men ingen av de här planteringarna kunde konkurrera mot den vackra magnolian i Botaniska trädgården.

Det är ett riktigt stort och mäktigt träd och blommorna är så stora och helt otroligt vackra.

Vår Visbyutflykt avslutade vi med kaffe och bakelse på Siesta på Öster, men först var jag inne på Domus och handlade lite, bland annat varsitt paraply, det är bäst att gardera sig!

Share on Facebook

Inga svar på “Utflykt till Visby”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy