Så firade vi midsommaren 2008

Av Ingrid, 23 juni 2008 14:42

Måndag 23 juni 2008 | 14:10 | blåsigt, 19°

Så är det vardag igen och midsommaren 2008 är snart ett minne blott. Det har varit en härlig helg, trots att bältrosen gjort sig påmind då och då, mest nattetid.

På midsommaraftons morgon vid 03.30-tiden kom min syster Kerstin och hennes man, Hassine, hit för att fira midsommar tillsammans med oss. Åke var uppe och tog emot dem och sedan gick de naturligtvis till sängs för att försöka få sova några timmar. På förmiddagen kom min andra syster, Barbro, och hennes man, Bosse, med Birka Paradise till Visby. De skulle ligga där 10.00-18.00 och naturligtvis skulle vi försöka att träffas. Så efter en sen frukost gav vi oss iväg till Visby. Det är inte så ofta vi träffas tillsammans alla tre och vi passade på att äta lunch tillsammans i Visby.

Här sitter vi tre systrar på restaurang Vinäger, Kerstin, Barbro och så jag.

Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till Fröjel för att börja förbereda midsommaraftonens middag. Kerstins yngsta son och hans familj skulle komma hit också och så Krister och Thomas. Vi skulle ha matjesill och färsk potatis, grillat lamm och potatissallad och så jordgubbstårta.


Kerstin, Janeth och Haroun tittar på medan Hassine sköter grillningen.

På midsommardagen åt vi sillrester till lunchen och sedan gick Kerstin, Hassine och jag på en promenad. Det blåste och var ganska kyligt, men det kändes gott att komma ut och röra på sig ett tag.


När vi kom hem blev det kaffe ute på terassen.

Igår var det ganska mulet, men vi åkte en sväng på förmiddagen och var och tittade på Björkhaga stugby och så var vi vid Stenhuse i Sanda och köpte jordgubbar. Efter lunchen gick Kerstin och jag en promenad i snålblåst och duggregn.

Idag är Kerstin och Hassine och hälsar på bekanta på norra Gotland och här hemma på Stenstugu håller försäkringsbolagets hantverkare på med lagningen av ladugården och Åke har gjutit ner fundamentet till den nya flaggstången. Jag har tvättat några maskiner och hängt ut för första gången i år. Jag vill inte hänga ut tvätt så länge de är en massa pollen i luften, men efter de här regnskvättarna som kommit tror jag att det mesta pollenet är borta.

Igår skulle jag egentligen använt kameran hela dagen, det var månadens sista EFIT, men kom inte ihåg det förrän långt fram på dagen. Datorn har varit nerstängd hela helgen, så påminnelsen fick jag aldrig se. Så jag får vänta med EFIT till nästa månad.

Share on Facebook

Inga svar på “Så firade vi midsommaren 2008”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy