Medeltidsveckan 2006

Av Ingrid, 06 augusti 2006 14:28

Söndagen den 6 augusti 2006

Temperatur: 22-26 grader.
I fredags var det mulet och regnade en del. Först kom det en skur på morgonen som gav 6 mm och efter lunch började det åska och så kom det en riktig åskskur på 16 mm. Så nu börjar det faktiskt grönska på gräsmattorna.

Jag passade på att baka bullar som Röda Korset skulle sälja idag på Medeltidsmarknaden. Det är alltid lite knepigt att baka bullar när det är varmt, så vädret var perfekt.


Gotländska saffransbullar

I lördags städade jag av lite och efter lunch låg jag i solstolen och hörde på sommarprogrammet med Inga-Britt Ahlenius. Hon var mycket intressant att lyssna på.

På kvällen ringde jag och pratade med Eva på Sicilien. Tur att jag har Skypeout, vi pratade i 40 min! Vi mailar ju ofta till varandra, men ibland måste man bara få prata och få svar omgående.

Idag har vi varit i Visby och sett på “Det festliga intåget till Medeltidsmarknaden” och naturligtvis även gått en vända och tittat på marknaden. Där säljs allt upptänkligt och mycket fina konsthantverk, hembakat bröd av olika slag, skinn mm mm


Här ett av försäljningsstånden.

Jag ska sätta in flera kort från Medeltidsmarknaden sedan på MSN.

Det var massor av folk i stan och på marknaden träffade vi också Krister och Thomas och deras kompis Linda. Och när vi sett intåget gick vi tillsammans med dem och åt lunch på en av restaurangerna nere i hamnen. Sedan åkte vi hem igen.

När vi kommit hem satte jag mig ute och läste ut den andra boken av Mari Jungstedt, “I denna stilla natt”, och den var mycket bra. Jag reagerar ännu på hennes språk, men böckerna är mycket spännande och lättlästa. Nu längtar jag redan efter nästa, “Den inre kretsen”, men det dröjer nog lite, för den ska ännu inköpas.

Ikväll blev det bara varma mackor och ett glas vitt vin till kvällsmat. Vi var ännu mätta efter lunchen i Visby.

Share on Facebook

Inga svar på “Medeltidsveckan 2006”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy