Storm och strömavbrott

Av Ingrid, 10 januari 2005 16:53

Måndagen den 10 januari 2005

Ett hemsk väder har det varit i helgen! I lördags bröt stormen ut och det blev bara värre och värre. När jag skulle gå och lägga mig, kokade jag en kanna kaffe och hällde på termos, för att ha till morgonen, ifall det skulle bli strömavbrott under natten. En ficklampa tog jag med också och satte på nattduksbordet. Så tog jag fram min julbok och började läsa. Jag hann bara ett par sidor så blev det svart. Jaha, som jag anat, det var strömmen som gick!

Under natten var det ett hemskt väder och alla som legat under plåttak, vet hur det smäller och dånar när det blåser. Mitt i natten hördes det en kraftig smäll och det lät inte som om det kom från taket. “Nu gick flaggstången av”, var min första tanke. Jag tassade upp i mörkret, men flaggstången var kvar.

Åke gick upp tidigt, som vanligt, och när han kom ut fick han se, att en bit av taket på grishuset flugit av. Det var förmodligen det jag hört. Det var fortfarande strömlöst, så han satte sig och drack kaffe och inväntade att strömmen skulle komma tillbaka. Jag masade mig upp vid 8-tiden. Det var redan kallt i huset, så man fick klä på sig ordentligt.

Vid 12-tiden tände vi i kakelugnen och sedan satt jag framför brasan och läste min julklappsbok och löste korsordet i DN. Vad man hinner med, när man inte har annat att göra än att fördriva tiden. Boken var utläst och både fredags- och lördagskrysset färdigt och fortfarande hade vi inte fått någon elektricitet.

Vi tog en sväng ner på Klinte och köpte tidningar och när vi kom hem tog jag fram grillen och lagade mat på den. Vi tände massor av ljus, åt vår middag och hade just börjat läsa våra tidningar när strömmen kom tillbaka. Då var klockan 17.05 och den hade varit borta sedan 22.30 på lördagskvällen. Nu blev det bråttom att få eld i pannan och få upp värmen i huset innan det var dags att krypa till kojs.

Idag har jag varit och jobbat och ska göra det på halvtid ett par veckor till. Åke har haft snickare här och tittat på grishustaket och jag har ringt och pratat med försäkringsbolaget. Men troligen blir kostnaden för lagningen mindre än självrisken.

Jag såg i Expressen att Pigge Werkelin har hittat sin andra son också och det gläder oss mycket. Han har ju blivit något av en hjälte för sin kraft och förmåga att inte ge sig innan han har nått sitt mål. Hoppas nu bara att han lyckas få ut kroppen snart, så att han kan få kremera honom och sedan ta sina tre anhöriga med sig för jordfästning i Sverige.

Share on Facebook

Inga svar på “Storm och strömavbrott”

Inga kommentarer ännu.

RSS för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Kommentera

Panorama theme by Themocracy